Само в ПИК! Лъсна жестоката измама на Би Ти Ви и Нова тв - лъжат зрителите с фалшиви рейтинги за "ВИП брадър" и "Фермата" (фрапиращи данни)

ЧАС ПИК

Само в ПИК! Лъсна жестоката измама на Би Ти Ви и Нова тв - лъжат зрителите с фалшиви рейтинги за "ВИП брадър" и "Фермата" (фрапиращи данни)

29035
на 14.09.2015
Само в ПИК! Лъсна жестоката измама на Би Ти Ви и Нова тв - лъжат зрителите с фалшиви рейтинги за ВИП брадър и Фермата (фрапиращи данни)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Жестока измама с рейтингите не спират да практикуват двете уж най-големи телевизии в България, установи ПИК. В надпреварата си да лъснат като най-гледани пред рекламодателите, за да закрепят изтъняващите си бюджети, Би Ти Ви и Нова телевизия безпардонно лъжат зрителите си. Двете медии не спират да се хвалят с „достоверни” данни за рейтингите си, от които излиза невъзможното – че по едно и също са били най-гледани.

препоръчано

А истината е доста по-различна и няма нищо общо с имиджа за пред рекламодателите – телевизиите ползват различни агенции за мерене на гледаемостта, които обслужват съответно интересите на едната, и на другата медия. Фактите, които излагат са тотална заблуда не само за зрителите, но и за така ценните им рекламодатели.  

От Би Ти Ви цитират данните на агенция „Медиа рисърч”, с която работят, и според която в неделя вечер „Фермата” е гледана от 41% от тв аудиторията, докато на Нова тв дават едва 25 на сто. Според агенцията на Нова тв „Нилсен” пък най-гледаното шоу е съответно тяхното – „ВИП брадър”. Те също се хвалят с над 40 на сто дял от зрителската аудитория, а за Би Ти Ви сочат едва около 28%.

Данните на Би Ти Ви

При толкова противоположни резултати е повече от ясно, че измама има и тя е в полза на двете медии. Къде обаче остава обикновения зрител?! Него двете уж най-гледани и достоверни медии в България го правят на глупак и принуден да търпи постоянно натрапване на лъжи и манипулации. Надали обаче е толкова глупав, защото все по-често все да превключва с дистанционното и да търси нещо различно от измамата, което се отразява пагубно на бюджетите на телевизиите и е време да си вземат поука преди да са загубили и малкото си аудитория. 

Данните на Нова тв

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите
ПИК TV x
Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО) Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО)
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК