Само в ПИК! Някогашните врагове Цветан Василев и Огнян Донев с мерак да купят заедно пенсионен фонд №1 "Доверие"! Вижте цялата схема!

Само в ПИК
Само в ПИК! Някогашните врагове Цветан Василев и Огнян Донев с мерак да купят заедно пенсионен фонд №1 "Доверие"! Вижте цялата схема!
Автор: ПИК
Дата
Дата
53639
Коментари
13
Само в ПИК! Някогашните врагове Цветан Василев и Огнян Донев с мерак да купят заедно пенсионен фонд №1 "Доверие"! Вижте цялата схема!

Крупна бизнес сделка е била осуетена от фалита на Корпоративна търговска банка, научи ПИК от доверени източници от финансовия елит на България.

Избягалият в чужбина бос на КТБ Цветан Василев и шефът на "Софарма" Огнян Донев възнамерявали в тандем да купят най-големият ни пенсионно-осигурителен фонд "Доверие". Двамата имали няколко срещи по темата във Виена в месеците преди юни, когато КТБ затвори офисите си.

За интересите на Василев и Донев към "Доверие" се заговори още преди година, когато австрийският вестник "Дер Щандарт" ги обяви за официални кандидати. Според изданието те се конкурирали да сложат ръка върху собствеността на акциите на "Виена иншуърънс груп" в "Доверие", които възлизат на 92 процента от общия капитал. Цената била между 120 и 150 милиона евро.

Тогава обаче Василев и Донев минаваха за конкуренти в сделката. Това се подсилваше и от сложната предистория на техните отношения - през лятото на 2012 г. двамата водеха неприкрита война, избухнала покрай решението на боса на "Софарма" да купи вестниците "Труд" и "24 часа".

Медиите, свързани с Василев и Пеевски, тогава нанасяха яростни удари против Огнян Донев и съдружника му Любомир Павлов, което доведе до повдигане на прокурорски обвинения срещу двамата и до излизането им от вестникарския бизнес.

Данни на ПИК обаче сочат, че през последната година ледовете между Василев и Донев, който е и шеф на Конфедерацията на индустриалците в България, са се стопили. Двамата решили да играят за "Доверие" не като конкуренти, а като партньори. Тандемът им обаче се разпаднал след фактическия фалит на КТБ и бягството на банкера Василев от България.

Напиши коментар »
(13)
1
ДА ОШУШКАТ И НЕГО И ДА ИЗБЯГАТ В ЧУЖБИНА А БЕДНИЯТ БЪЛГАРИН ДА ГО ДУХА
2
http://lovechmedia.com/novini/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be/%d0%b8%d0%b7%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d1%82%d1%80%d1%83%d0%bf%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%8f%d0%b3%d1%83%d0%b0%d1%80%d0%b0-%d0%b0%d0%bb%d0%be%d0%bd%d1%81%d0%be/
3
" Тандемът им обаче се разпаднал след фактическия фалит на КТБ и бягството на банкера Василев от България." ПИК-льовци, къде пише, че КТБ е във фактически фалит? Щом е във "фактическия фалит", защо не се намесите, ако сте медия, която е националноотговорна , а не купени манипулатори или продажници на Пеевски, БНБ да започне да спазва закона и предписанието на ЕК и да започне незабавно да изпплаща парите на вложителите от Гаранционния фонд. Очакваме реакцията ви и дано тя не е триене на поста от администратора. Ще ви разнеса по другите медии и до съответните отговорно институции.
4
А осигурявайте се за втора пенсия.. НЕ втора, за първа не заслужава да се пълни касичката на тая скапана държава, след като парите на хората отиват в такива лешпери
5
дядката от снимката е много по-стар! Костов направи И от тоя господин никой олигарх, като продаде на Донев фармацевтични предприятия! Които вдигнаха цените на лекарствата десетки пъти!
6
Абе, тия двамата не трябва ли; Да са в затвора
7
Този Донев е един от най-омразните олигарси ,който УБИ хиляди българи ,след като в тандем със Здравната каса вдигна с пъти лекарствата в БГ. В съседните държави неговите лекарства се продаваха ,а може и сега много по-евтино с пъти дори . Явно са лика -прилика с Пеевски и Цветанов!Тези хора не трябва да се наричат БЪЛГАРИ ,всеки трябва да знае това!
8
Много странно - който тръгне да купува Доверие или му вземат лиценза както миналата година взеха лиценза на руската Инвестбанк, която уж беше официалния купувач на Доверие, или му влизат квестори както тази година в КТБ.
9
За Василев нещата са ясни, но как Донев се отърва.....! Мисля, че сиплати яко на ГЕБР, Борисов и Цветанов за свободата си!
10
БЕЗ РЕВОЛЮЦИЯ НЯМА ДА МИНЕМЕ,ТИКВИТЕ И ТИКВЕТЦАТА НАПРАВИХА ОТ ТАЯ ДЪРЖАВА ОБРАН БОСТАН,ПЪЛЕН С ПЛЕВНЕЛИ
11
Тия що не са закопчани???? Защото не сме държава
12
Каквито и пари да има Донев, фасон не може да докара.
13
Тия на снимката като ги гледам, все ми се мержелее някаква кръстачка на челата им... Нещо вече явно не съм добре с очите, Или снимката не е добра?.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

Между приятелки: - Какво е станало? Защо се раздели с мъжа ти? - Оказа се, че е алкохолик. - Как разбра? - Един път се прибра вкъщи трезвен!