САМО В ПИК! Оперираха за трети път Кристин след тежка зараза от столична болница! Турски доктори спасиха по чудо пострадалата в катастрофата с Дивна моделка (СНИМКИ)

ГАЛЕРИЯ ШОУ

САМО В ПИК! Оперираха за трети път Кристин след тежка зараза от столична болница! Турски доктори спасиха по чудо пострадалата в катастрофата с Дивна моделка (СНИМКИ)

204242
на 31.05.2018
САМО В ПИК! Оперираха за трети път Кристин след тежка зараза от столична болница! Турски доктори спасиха по чудо пострадалата в катастрофата с Дивна моделка (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Моделът Кристин Илиева, чиито крака бяха раздробени в жестоката катастрофа с поп певицата Дивна, се прибра от Истанбул, където й бе направена трета операция, научи ПИК. Както медията ни съобщи миналата седмица крехкото момиче бе прието по спешност за втори път в Университетската болница "Йедитепе". Турските светила приеха трагедията й твърде лично, като полагат нечовешки усилия да я изправят на крака и да я върнат там, където й е мястото - на модния подиум. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

20-годишната красавица трябваше да постъпи отново в турската клиника само седмица след изписването й след първите две операции, тъй като костната инфекция, с която Кристин бе изписана от ортопедията на ВМА и приета в "Йедитепе", рецидивира.

След като в София не успяват да овладеят бактерията, прецизните изследвания на специалистите в Истанбул установяват, че тя е лабилна на антибиотик, спрян от производство. Въпреки това успяват да подсигурят дози за около 40 дни и започват да третират ударно засегнатите от инфекцията участъци. Гнездата на възпаление започват да се свиват.

По време на третата операция турските доктори са почистили участъци по краката на Кристин, поразени от опасната бактерия. От вторник тя отново е у дома си, като два пъти дневно се налага да бъде транспортирана до Правителствена болница за вливания на антибиотика.

Припомняме, че животът на красивата като момина сълза Кристин Илиева се преобърна на 12 март тази година на пътя Русе-София. Вследствие на катастрофата Кристин бе с множество фрактури и на двата долни крайника, по бедрото на десния й крак липсва огромен участък кожа и мека тъкан, има фрактура на дясното коляно, разкъсани мускулни влакна... След животоспасяващата операция при доц. Тодоров в Плевен, Кристин бе транспортирана във ВМА, където обаче състоянието й не се подобри, а точно обратното. 

На 10 април Кристин бе изписана с тежка инфекция на костите, натрошена бедрена кост, раздробено коляно, неправилно зараснала тазобедрена кост, големи открити рани, липсващи меки тъкани и на двата крака и декубитална рана на петата. И тук е големият парадокс - Илиева не е подлагана на операции за наместване на фрактурите до напускането й на столичната болница, тъй като постоянно поддържала температура, следствие на бактериалната инфекция, която в ортопедията не успяват да овладеят. В крайна сметка след консултации с родни и чужди ортопеди, родителите на пациентката взимат решение да я преместят в друга болница, тъй като се появява реална опасност за ампутация на десния й крак. 

Както ПИК междувременно писа, в момента текат няколко кампании за събиране на средства за пострадалата топмоделка. Преди третата операцията лечението й в Истанбул нахвърли 70 хил. евро, които родителите и роднините на Илиева събраха. Нужни са поне още 65 хил. евро. Една от кампаниите тече във "Фейсбук" - ТУК и по нея вече са набрани близо 30 хил. евро.

На 9 юни пък приятели на Кристин организират благотворителен футболен турнир на малки вратички "Заедно за Кристин" на игрищата на "Barocco Sport". Цената на участие на отбор е 90 лв., като цялата сума ще отиде за лечението на Илиева. 

Кристин заедно с д-р Есра в градината на Университетската болница в Истанбул. Ден преди третата операция

Първи стъпки с проходилка след поредната операция с професорите Уур и Угур

Сестрите, които са се грижели за Крисин в Турция

Пациентката (на заден план) с екипа от рехабилитаторки, назначени да се грижат за нея в "Йедитепе"

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Депутатите не събраха кворум - ГЕРБ и ДПС не влязоха в залата, Росен Желязков засега остава председател (НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Депутатите не събраха кворум - ГЕРБ и ДПС не влязоха в залата, Росен Желязков засега остава председател (НА ЖИВО)
ново
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК