Само в ПИК! Още един изрисуван паметник в София! (снимки)

ЧАС ПИК

Само в ПИК! Още един изрисуван паметник в София! (снимки)

46304
на 29.12.2013
Само в ПИК! Още един изрисуван паметник в София! (снимки)

Последвайте ни в Google News Showcase

София днес осъмна с поредния си боядисан артистично паметник. Една от все още съществуващите метални статуи на спортисти пред Националния стадион "Васил Левски" е "освежена" с бели и червени тонове.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Обичайно сивият атлет е с червени чорапи и тениска и с бели гащи.

Не е ясно кой е извършителят на деянието и какво се опитва да каже той с него. Боядисването на паметника става само дни след като монументът на Димитър Благоев в Благоевград бе декориран като дядо Мраз.

Като цяло през годината подобна съдба споделиха и други конструкции в страната - паметникът на съветската армия, този пред централата на БСП на "Позитано", Альоша в Пловдив и т.н.

Форма на протест, изкуство или вандалски актове са тези действия - преценете сами.

Междувременно набитото око на фоторепортера на ПИК провери какво е състоянието на паметника на съветската армия днес. Той не е нашарен, но за сметка на това до него е сякаш е паднала бомба - има откъртени плочи и камъни. В близост до паметника не бяха забелязани загрижени социалисти, русофили или приятели на българо-съветската дружба. Нито пък общинари, напиращи да почистят пространството.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Даниел Митов се оттегля (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК! Даниел Митов се оттегля (ВИДЕО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК