САМО в ПИК! Писателят Димитър Недков за кървавото си писмо срещу президента: Не се страхувам от Плевнелиев! Той унизи родината и отечеството и превръща българите в посмешище!

ЧАС ПИК

САМО в ПИК! Писателят Димитър Недков за кървавото си писмо срещу президента: Не се страхувам от Плевнелиев! Той унизи родината и отечеството и превръща българите в посмешище!

162250
на 18.05.2015
САМО в ПИК! Писателят Димитър Недков за кървавото си писмо срещу президента: Не се страхувам от Плевнелиев! Той унизи родината и отечеството и превръща българите в посмешище!

Пиша роман утопия за т.нар. държавен глава, който ще е готов до Коледа

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Известният писател и журналист Димитър Недков е автор на документални и художествени книги, посветени на историята на тайните общества. Създател е на нашумелия политически сериал "Знакът на българина", излъчен с успех по ТВ.

препоръчано

На 7 май медията ни публикува отвореното му писмо до президента Росен Плевнелиев, в което той го разгромява за псевдопатриотичната му позиция (виж в Още по темата).

Медията ни се свърза с г-н Недков във връзка с огромния отзвук, който предизвика обръщението му.

 

Интервю на  Ивайло Крачунов

 

- Г-н Недков, продължавате ли да стоите зад позицията си срещу Плевнелиев и притеснявате ли се от негова ответна реакция спрямо Вас?

- Благодаря Ви за въпроса, г-н Крачунов. Длъжен съм да благодаря на всички българи, изненадан съм не само от становището на аудиторията на Агенция ПИК, но и много хора, които ми се обадиха и застанаха твърдо зад мен за отношението ми спрямо президента.

Аз нито за момент не си променям отношението спрямо този, когото продължавам да наричам така наречен президент, защото смея да твърдя, че в цялата история на третата българска държава, не сме имали нито един период, в който да имаме толкова слаб държавен глава.

Още веднъж благодаря на всички хора у които предизвиках положителна реакция с моите думи.

Явно вече е дошло времето, в което нещата по отношение на държавните ни мъже трябва да се казват право в очите. Становището ми показва това. Дали съм прав или не, времето ще покаже.

Истинските мъже не се притесняват да говорят нещата така както ги мислят.

Така че аз не се страхувам от реакцията на президента и никога не съм се страхувал. Имал съм възможност и по други поводи да си казвам откровено и чисто мнението, което смятам по отношение на едно или друго събитие или явление в България.

- Кое отключи реакцията ви срещу президента?

- Ще ви отговоря точно кое отключи реакцията ми. Преди всичко по време на целия мандат на Плевнелиев, аз не престанах да се удивлявам как може да се говори за отечеството и родината и да се чете сричайки. Това е нещо, което винаги ме е хвърляло в потрес.

Надявал съм се, че ще дойде времето, в което ще се изправи държавен глава и ще говори от сърце за родината и отечеството, а не чрез заучени фрази, които са писани от някой друг.

По начина, по който Плевнелиев изрича тези думи, е видно, че те не са в душата и сърцето му.

Другото, което ме възпламени бе определението на термина "модерен патриотизъм" от Плевнелиев.

Претендирам, че съм човек, който долу-горе знае значението на думите и символиката в тях. Изненадан съм, че българите се превръщаме в нещо, което ни превръща в посмешище по отношение на любовта към родината и отечеството, а както знаем колкото държави има по света, толкова родини и отечества има.

Нито един държавник не си е позволявал да изрича такива смешни слова като Плевнелиев.

- Ще продължите ли да изразявате гласно мнението си за държавния глава?

- Подкрепата, която получих от изключително много приятели, колеги и българи зад граница, които имат възможност да видят що е то държавен глава в държавите, в които живеят, ме задължава нито на йота да не отстъпвам от гражданската позиция, която съм заел.

Започнах работа върху роман утопия наречен "Президентът". Надявам се, че Коледния панаир на книгата ще мога чрез художествения израз и похват да се опитам да намеря отговорите зарити в нашата история защо Господ така ни е наказал, че все се разминаваме с образа на достойния български държавник.

Говоря за държавния глава, не говоря за изпълнителната власт и други институции.

Да си глава на нацията означава нещо съвършено друго и в никакъв случай това, което днес ни се демонстрира от Плевнелиев.

Ние никога не сме имали по-унизително спрямо нашето достойнство като суверенен народ поведение от държавен глава.

- Да, но съм убеден, че Плевнелиев има съвършено различна оценка за себе си в сравнение с вашата. Смятате ли, че българският народ отново трябва да му гласува доверие, тъй като е ясно, че той ще се кандидатира за втори мандат като държавен глава?

- Чудесиите в българската политика нямат край, така че няма да се изненадам, ако този човек пожелае втори мандат. Но смятам, че вече българското общество е осъзнало що е това президент и като какъв той би намерил почва у  нас.

Не ме изненадва, че Плевнелиев ще поиска втори мандат. Включително съм запознат и с вътрешните реакции във ведомството му по отношение на казаното от мен, но това не ме притеснява.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК