Вход
София
Времето в София 13 o C

САМО В ПИК! Трупове около скандалния Сашо Дончев!

САМО В ПИК! Трупове около скандалния Сашо Дончев!

на 21.04.2017
3730
9
САМО В ПИК! Трупове около скандалния Сашо Дончев!
21.04.2017
9
3730

"Овъргаз" беше част от "Мултигруп", а заедно с Илия Павлов създадоха несъществуващата вече "Топенерджи", начело на която беше Луканов

Сашо Дончев вместо да си клати камбанките, пак се опитва да клати държавата. Пак, защото нито му е за пръв път, нито е измислил нещо ново, а прави римейк на стари ченгесарски постановки, сътворени от не много умни хора и шити с бели конци.

Ямболският газов барон не е нищо повече от стартово копче за държавни кризи. Кой го натиска е друг въпрос, но ако се подредят някои факти от зората на демокрацията до ден днешен, изводите стават очевадни. Откъде се взе днешният присъскващ под мустак олигарх ли? Ами от "Мултигруп". "Овъргаз" беше част от групировката, а заедно с покойния Илия Павлов създадоха несъществуващата вече руско-българска фирма "Топенерджи", начело на която беше покойният Андрей Луканов.

Я, колко трупове! А Дончев оцеля.

И "Овъргаз" си е чисто негова компания, която обаче вечно се забърква в големи скандали, свързани с властта. Като газовата криза по време на правителството на Иван Костов, когато се водеха преговорите за цената на газа между българското правителство и "Газпром" в лицето на Лем Вяхирев, вече също покойник.

Човек направо да си плюе в пазвата, когато Сашо Дончев се появи около него. Защото тогава, по време на тези инфарктни преговори, той седеше именно до Вяхирев, а не от страната на българските представители и защитаваше руските, а не българските интереси.

Дончев уж е завършил руския Държавен университет за нефт и газ и дори външни отношения в тогавашния "Карл Маркс" у нас, но както се казва, можеш да извадиш човека от селото, но селото - от човека не можеш. И при него селското интригантство си е втора природа. Клюкарстването на публични места за разговори с високопоставени личности в държавата за газовия ямболия е навик. И го прави винаги, когато се види на тясно.

Покрай "Мултигруп" и газовата криза през далечния мандат на Костов се беше видял много на тясно. Затова разпространи слуха, че тогавашният премиер люто му се е заканил: "Ще те унищожа".

И отново се вдигна шум до бога за свободата на бизнеса и натиска на властта. Макар Дончев да очакваше друг тип отношения с нея, защото свалянето на правителството на тежко скарания с Москва Жан Виденов преди това бе щедро подпомагано от задкулисните му ходове и финансирането на тогавашното шоу, в което днешният поборник за мажоритарни избори Слави Трифонов беше просто един фигурант. Само че именно шоумените предвождаха народните бунтове. И пак предлогът беше благовиден - хората искаха свобода и демокрация, а Сашо Дончев - да стане монополист, какъвто е днес.

Днес, макар и вече монополист, Дончев пак е на тясно. 30-процентното увеличение на цената на газа, което КЕВР щедро му отпусна веднага след изборите, взриви държавата.

На крак са партии, граждански структури, омбудсманът на републиката, производители, търговци... Прокуратурата тръгна да разследва състоятелността на това увеличение. И ето го отново съскащият под мустак Дончев, този път на дамско парти, клюкарски да разказва за срещата си главния прокурор, който нещо искал от него, ама не стана ясно какво. И пак са забъркани подпомагани структури, този път обаче без никаква популярност и, честно казано, дори тежко дискредитирани.

Но този път интригантството на Дончев се препъна, защото има свидетел. И този свидетел не е кой да е, каквото и да му приписват. За разлика от дрънканиците на пийналия Дончев, думата на Георги Гергов тежи. И е сигурно, че предстои да я чуем.

Колкото до политическите му помагачи в поредния опит да крати държавата и все още не встъпилата в длъжност власт, можем спокойно да посочим и кой е отявленият проводник на хибридните войни у нас, иначе любима тема за назидение точно на този кръг около "Да, България", Хрито Иванов, "Дневник", "Капитал", оказалата се присъдружна телевизия BIT или, казано с две думи, кръкът на разследвания, подсъдим и т.н. олигарх, оцапал и омазал с нечистотиите си цялата надежда на хората за демократична политика и възгледи - Иво Прокопиев.

Именно Сашо Дончев е хибридният боец на хибридните войни на този порочен и вече писнал на всички кръг около Прокопиев. На такова място човек казва: Господи, слез и си събери вересиите. Но и активизаторите на въпросната хибридна армия могат да свършат тази работа, независимо дали я захранват от източна или от презокеанска посока пореди осветляване, както се изразяват на техния език, изчерване на възможностите и ресурса и, изобщо, поради тежка издънка и непригодност за изпълняване на задачите по-нататък. Че какви могат да се тези агенти, които всички сочат с пръст и казва: "Ето ги агентите на хибридните войни и интриги. Я по-далеч от тях".

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(9)
1
Ако имате мечти, планове, носталгия – забравете! Ако имате здраве – ще ви го вземат. Ако имате пари – ще ви оберат, възможно е и да ви убият. Ако имате носталгия – вече не е същото, и никога няма да бъде. Ако имате надежди – ще ви ги пречупят. Ако сте оптимисти – ще станете депресирани песимисти. Ако имате здрави нерви – ще станете доста бързо шизофреници. Ако имате хъс за успех- родната злоба и завист ще го прекършат. Ако имате талант-ще го смачкат и прегазят. Забравете химерите! България е, и ще си остане, държавата на хитреците, тарикатите и мошениците . Чули ли сте на слепи хора някъде да дават плесенясали храни, само защото не виждат? Чули ли сте някъде да убиват старци, за да им вземат 50-те стотинки от портмонето? Чули ли сте някъде в родилни домове да бият новородени, а по шосетата да ги газят като на компютърни игрички? Що за урод трябва да си за да трепеш кучета, котки, коне – „домашни любимци“, търсещи човешка закрила, за удоволствие? Най-боли, когато мечтите и илюзиите се разминат драстично с реалността… Колко ли болка и разочарования трябва да преживее човек, за да стигне до тези апокалиптични заключения? Война или земетресение ли са причината 1/3 от народа да напусне Родината? Кой бяга от хубавото – 1/3 от един народ избяга. А тези, които апелират към сънародниците ни емигранти да се завърнат, разполагат с пари и по 6 месеца живеят извън България. А престъпниците и бандитите чакат да умрат и малкото останали свестни хора, за да си направят държава по собствен модел… Ако не ми вярвате – върнете се завинаги в България! УСПЕХ И БОГ С ВАС !!! Александър Кипров, композитор
2
Седнал да се прави на петел пред кокошките. Долен интригант, да съобщава ей така за някакви високопоставени сеои срещи. На всички е ясно че това е нарочно.Заслужава държавата да го смачка.
3
Лозан Панов: "В България има "съдебна благотворителност" за корупционни престъпления" +++ Христо Иванов: „В този парламент е представено само старото. Всъщност, единственият, който е представен в този парламент е Пеевски! В него няма никакъв потенциал за промените, които са необходими на обществото ни.“ +++ Ами те са два клана – единият е Пеевски (г-жа Корнелия Нинова гласува Делян Пеевски да стане шеф на ДАНС), който е навсякъде, другият е този на премиера.“ – Цветан Василев, „Банкер на годината“
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
До кога, пияници на маса,заобиколени от к------ви, ще занимават цялата държава с измислици на алкохолизираните им мозъци?
6
Братя Българи, Прочетете още веднъж "Тютюн".Там гениалният Димов е разказал през главния си герой Борис Морев как се прави политика в България.Времето е 30-те години на 20 век.Купил си хора от двореца, от парламента , имаш и свои вестници. Същата сценка сега ни разиграва другарят Дончев.Империята му владее цялото битово газоразпределение в държавата, НО ТОЙ НЕ Е МОНОПОЛИСТ!Има империя с 54 фирми в холдингова структура, НО ТОЙ НЕ Е МОНОПОЛИСТ! За глупаци ли ни счита ? ПАРИ И ВЛАСТ.ТОВА СА НЕЩАТА , КОИТО ДВИЖАТ СВЕТА.СЕКСА СЪЩО , ВПРОЧЕМ.
7
СОРОСОИДИТЕ ЗАПОЧНАХА МАЙДАНА,НО НАРОДА НЕ Е ТОЛКОВА ТЪП, ВЕЧЕ РАЗБРА,ЧЕ ТЕ НЕ САМО,ЧЕ НЕ СА БЪЛГАРИ, А ВСЪЩНОСТ МРАЗЯТ БЪЛГАРИЯ.ФЕКАЛОМЕТНИТЕ БАТАРЕИ В НОВА И БТВ ЗАПОЧНАХА АРТИЛЕРИЙСКА ПОДГОТОВКА.СИСТЕМАТА ЗА ЗАЛПОВ ФЕКАЛОМЕТЕН ОГЪН ОТКРИ СТРЕЛБА ЕДНОВРЕМЕННО ПО НЯКОЛКО ЦЕЛИ.ПО СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО,ПО НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО,ПО ПРОКУРАТУРАТА.ПАНИКАТА В ТЪЛПАТА СЕ ЗАХРАНВА ОТ УРАНОВИ ПИРАТКИ. ПРАВИ СЕ ОПИТ ЗА ПОДСИЛВАНЕ НА ОГНЕВАТА МОЩ С ПОВИШАВАНЕ НА ГАЗОВИТЕ ЦЕНИ.НА МАЙМУНИ НИ ОБЪРНАХА И СЕГА ЖИВЕЕМ В ДЪРЖАВАТА МАЙМУНИСТАН,КЪДЕТО СОРОСОИДНАТА ЛОВНА ДРУЖИНКА ИЗВЪРШВА ПОДБОРЕН МОРАЛЕН И ДУХОВЕН ОТСТРЕЛ НА БЪЛГАРСКИТЕ ОСТАНКИ НА ЛОВНОТО ПОЛЕ ЗА ДА НИ ПРОДАДАТ КОЖИТЕ ЗА НЯКОЛКО ДОЛАРА.
8
Полигиците ни са другифили които проповядват другофилство. Новолибервализма е идеокогия на върхушката на САЩ. Всичко национално се убива.
9
Николова, добре ли ти плаща бандитът Боко Тиквата ?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Съдийка осъди ПИК заради критичен коментар срещу учителя Емил Джасим, нарекъл Левски "лайно", а цар Симеон Велики - самозванец. Подкрепяте ли решението на съда?
архив

- Скъпи, хайде да гледаме филм на ужасите.
- Добре, измий си грима!

няма нови новини
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
сега
1590
четат ПИК
сега
четат тази новина
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! АБВ подкрепя кабинета "Борисов" за рестарта на АЕЦ "Белене". Психодесните с провокации на митинга за Втора атомна (ОБНОВЕНА)
x
Ето с колко е нормално да сме били в леглото
x