САМО В ПИК! Шефът на БНТ Коко Каменаров проговори за ходенето по мъките със Зимната олимпиада! Проблемът е цената от 4,5 млн. евро

Други спортове

САМО В ПИК! Шефът на БНТ Коко Каменаров проговори за ходенето по мъките със Зимната олимпиада! Проблемът е цената от 4,5 млн. евро

76189
на 10.01.2018
САМО В ПИК! Шефът на БНТ Коко Каменаров проговори за ходенето по мъките със Зимната олимпиада! Проблемът е цената от 4,5 млн. евро
Автор:   Асен Рашков

Генералният директор на БНТ Константин Каменаров коментира ексклузивно пред ПИК казуса със зимната олимпиада. Припомняме, че по-рано днес излезе информация, че за първи път от 1964 година националната телевизия може да не излъчи най-големия спортен форум в света.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

"Нито ще потвърдя, нито ще отрека информациите за Зимната олимпиада. Не е ясно дали ще я излъчваме. В момента все още сме в преговори с тези хора, защото правата бяха продадени на групата "Евроспорт Дискавъри", вследствие на което те вдигнаха цените до небето", алармира Коко Каменаров пред ПИК.

"Ако сме плащали 800 000 евро до сега, за тази олимпиада ни поискаха 4,5 млн. евро, което е след ръба на непосилното за нас. Тук става въпрос за финансови възможности и нищо друго. Не говорим за някакви програмни решения", категоричен е генералният директор на БНТ.

"Ще видим докъде ще стигнем. Разбира се, че имаме желание да излъчваме Олимпиадата, но ще трябва те да се съобразят с нашите възможности", отсече той.

На въпрос на ПИК дали държавната телевизия ще търси допълнително финансиране и дали ще иска помощ от правителството, Коко Каменаров коментира: "Актуализирането на бюджета на телевизията винаги би било добре дошло за нас. Не може обаче да сме сигурни в това нещо. Водят се някакви преговори, молим се, но не можем да сме убедени, защото и държавата не е толкова цъфнала, че да раздава пари наляво и надясно."

"До последния момент сме готови за преговори с групата, която държи правата за Олимпиадата. Ще продължим да преговаряме", увери той.

Генералният директор коментира и появилата се през септември миналата година информация, че е възможно държавната телевизия да не участва в конкурса Евровизия. За опасността съобщи преди всички агенция ПИК.

"Потвърждавам, че ще участваме на Евровизия. Това е много голяма табела не само за телевизията, но и за държавата. Ще участваме твърдо на конкурса и това е гарантирано", заключи Коко Каменаров.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
Борисов със сензационна прогноза пред ПИК TV - коалиция с ППДБ ще има чак след Нова година (ВИДЕО) Борисов със сензационна прогноза пред ПИК TV - коалиция с ППДБ ще има чак след Нова година (ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК