Вход
София
Времето в София 19 o C

САМО В ПИК TV! Валери Симеонов отвръща на удара! Вицепремиерът пред наш екип в Бургас: Ще направим спешна среща с Борисов и политическия съвет на коалицията (ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV! Валери Симеонов отвръща на удара! Вицепремиерът пред наш екип в Бургас: Ще направим спешна среща с Борисов и политическия съвет на коалицията (ОБНОВЕНА)

на 18.05.2017
5419
40
САМО В ПИК TV! Валери Симеонов отвръща на удара! Вицепремиерът пред наш екип в Бургас: Ще направим спешна среща с Борисов и политическия съвет на коалицията (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
18.05.2017
40
5419

Кой и защо атакува вицепремиера и лидер на патриотите Валери Симеонов? Защо му сложиха в устата репликата за Бухенвалд и ще даде ли под съд вестник, който манипулира негово изказване? 

Как ще отговори на опонентите си и на настоятелните им искания за оставка? 

Валери Симеонов е ничий. Момче от Бургас, инженерче, тръгнало от нищото, навремето връзвал кабели. Успял с много бачкане, с добри идеи, с последователност и волска упоритост в бизнеса. Дали това не е причината за атаките или пък ГЕРБ използва патриотите като бушони в правителството? Случайни ли са скандалите, които следват един след друг срещу хората на Симеонов?

На тези въпроси отговаря самият той пред екип на ПИК TV, който стигна тази вечер до Бургас, за да заснеме лично и на живо коментара на вицепремиера.

 Хората, които ние предлагаме и назначаваме, не са членове на партията, а са професионалисти, не са калинки. Това е един нестандартен подход. Всички тези хора идват от частния бизнес и са доказали се хора, постигнали успехи, с професионални биографии, каза Симеонов. 

Ако трябва да дадем пример с Павел Тенев - той си прекъсна участието във фирми, напусна собствената си фирма и отиде да работи за много по-ниска заплата в министерството. Не съм избирал хората по профилите във Фейсбук, а по техните биографии и качества, отсече вицепремиерът.

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Цветанов проговори за скандала с Валери Симеонов и Патриотите

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Цветанов проговори за скандала с Валери Симеонов и Патриотите

"Валери Симеонов не е казвал подобни думи, а знаете, че...

на 18.05.2017

Това, което стана, е много грозна кампания, не пожелавам на никого да му мине през главата това, което му мина на този човек през главата. Той навлизаше работата, министърът ми каза вчера, че това е един от най-кадърните хора, които е срещал, разказа Валери Симеонов.

След брифинга, който даде Тенев в МС, дойде в кабинета, получи обаждане по телефона, дъщеря му, която е на 6 години, плачеше, допълни той.

Разбира се, тази снимка няма място в профила му и аз го поздравявам за мъжката постъпка, че подаде оставка. Става дума за шега, абсолютна подигравка с восъчната фигура на хитлеристки офицер. Нека обърнем внимание на хората, които виждат една снимка, но това, което става зад кадъра, никой не го вижда. Това става в музея на Мадам Тюсо, пред толкова хора. Ако поведението му е укоримо, щяха да го арестуват. Не одобрявам поведението му, но все пак това е една шега, посочи вицепремиерът пред камерата на ПИК TV.

Опозицията трябва да търси всички начини да иска оставки на управляващите, но се подминава една най-елементарна мярка. Защото да се упрекват хора и да им се лепят етикети, че са фашисти, малко е безотговорно и мирише малко на клеветническа кампания. Защото кое е укоримото в моето поведение. Аз съм дал интервю, което е манипулирано и е пресъздадено по извратен начин. Аз не съм идиот да си правя шегаджийски снимки в Бухенвалд. Как не са се обадили да попитат това истина ли е. Това е грозното - истеричната кампания, която се поведе. За мен я поведоха от в. "Сега" на Сашо Дончев. Той няма основания да изпитва някакви приятелски чувства към мен, по-скоро трябва да има притеснения, защото е един крупен участник в енергетиката. Не искам да търся дълбоки корени и причини, но около процесите с договорите и посредничеството на Овергаз има доста детайли, които трябва да бъдат установени, коментира Валери Симеонов.

За разлика от клакьорите, които ме упрекват, без да се знае за какво, аз няма да правя упреци. Но в. Сега представя една изопачена представа за мен и партията ми. Оттам тръгна кампанията. После се появиха много КОЙовци, включиха се големи организации и т.н. Грешката ми беше, че дадох интервю на Сега, аз съм добронамерен и си мисля, че и другите са така. Явно трябва да сложа "Сега" във фризера. Няма как да сложиш такова изречение в заглавие. Като студенти бяхме в Бухенвалд. Досетих се за това, и исках да дам такъв пример, че и аз съм бил в Бухенвалд и ако там са ме снимали в някаква поза, могат да си напишат разказ по картинка, това, което стана с Павел Тенев. Той нито е фашист, нито нищо подобно. Но изгоря покрай тази тема. Втората ми грешка беше, че подцених това малотиражно издание. Наистина го подцених, добави още Симеонов. 

ГОРЕЩ КОМЕНТАР! Първан Симеонов: ГЕРБ използват Патриотите като "бушони" в правителството

ГОРЕЩ КОМЕНТАР! Първан Симеонов: ГЕРБ използват Патриотите като "бушони" в правителството

Социологическите прогнози, направени преди съставянето на...

на 18.05.2017

 По тези теми премиерът Борисов не е разговарял с мен, каза още той на въпрос дали са водили разговор с премиера. 

Все пак, след като Павел Тенев си подаде оставката, аз му позвъних и изразих съжалението, че се стигна до този развой. Разговорът беше нищо особено, в три-четири изречения. Аз не съм мнителен човек, не подозирам приятелски огън, но ми прави впечатление, че се прави отстрелване по списък, заяви вицепремиерът. И допълни, че зам.-министрите, които са издигнали, подлежат на атаки. Явно, че опозицията иска това правителство да се тресе, коментира още той.

 Имам високо мнение за Цветан Цветанов, Цвета Караянчева, Цецка Цачева, Димитър Главчев, Красимир Велчев. Не смятам, че тези хора са способни на схеми, посочи още Симеонов на въпрос дали се съмнява, че атаката може да идва и отвътре.

Днес беше атакуван и Иво Антонов - шеф на социалната дейност в МО, припомни Симеонов, но допълни, че Каракачанов е отказал. В момента на оповестяването на уволнението по телевизията на Иво Антонов, този човек изпадна в много тежко прединфарктно положение. В момента е във ВМА и ще бъде там още седмица. Но тази кампания започва да излиза от всякакви граници, възмути се вицепремиерът.

Ако по една клевета могат да бъдат компрометирани хората, това, в което живеем, не е демокрация. Това ми прилича на вестниците от соца, когато се оповестяваше кой е на мушката и той биваше атакуван до унищожаването му, включително и физическо, отсече той. 

Участието във властта изисква да не се публикуват такива снимки, които водят до превратни тълкувания. Случаят с Иво Антонов - това е снимка отпреди десетина години. Също е укорима такава снимка, но той за тази снимка беше проверяван в началото на 43-то Народно събрание, имаше проверки и всичко си премина. Иво Антонов има 18 години стаж в МО, има достъп до класифицирана информация на НАТО, проверяван е 1000 пъти, слава Богу, че не е получил тежък инфаркт. Но как да ги защитим - няма как. Всеки може, докато работиш, да ти пъхне запален вестник в гърба, каза пред камерата на ПИК TV лидерът на патриотите. 

Най-сериозната критика към мен е за изказванията ми за циганския етнос, е съпроводена с уточнението, че говоря за част от циганския етнос, коментира той на въпрос за острите му изказвания за ромите.

Не съм казвал нищо подобно за това, че имамите вият като кучета, отговори той и на въпрос за предходно негово изказване. Къде са моите чувства, не желая дза ми набиват неговата вяра. Не ми пука за неговия Бог, аз имам мой Бог и не искам никой да ми се бърка във вътрешния мир. Не искам да ми вият от минаретата. Всеки може да се бори за своите права. Моето право е да изразявам моята позиция и ще продължавам да го правя, защото другото е религиозен диктат. Срещу това държавата трябва да вземе мерки. Не накърнявам ничии чувства - уважавам правото на религиозна ориентация на всеки. От вашето интервю вероятно също ще бъде изваден от контекста този израз, но аз го правя умишлено. Искам да заявя, че 90 на сто от българския народ не изповядват тази религия, отсече с висок тон Симеонов.

Само поздрави имаше към Борисов, нямаше упреци към него крайно за съставянето на правителството. А защо никой не реагира, че ни наричат фашисти. На какво основание е това нещо. Тези етикети - национал-популисти, фашисти, ги лепят от началото на предното народно събрание, преди да има снимки и каквото и да било. Заради истината..аз държа на истината и по тази причина ще съдя в. "Сега" и най-вероятно ще ги осъдя, както стана с други издания. Аз ще си търся правата - важното е да заявя, че в този вестник е извършена манипулация. Сега аз ще изискам аудиозаписа, а не фонограма на разговора, ако не ми го дадат, ще го изиска съдът, посочи той.   

На въпрос как ще успее да овладее тази ситуация и не се ли бои, че това ще доведе до раздор с ГЕРБ Симеонов коментира, че не вижда критична ситуация. С Павел Тенев приключихме, той си подаде оставката, там проблем вече няма. Нямаме наредени кандидати за власт сега, но ще посочим човек след политически съвет и след коалиционно решение, каза той. 

Нямам Фейсбук и малко съм вън от това, но ще кажа на хората да махнат всичко лично от там, допълни Валери Симеонов.

Не виждам критична ситуация в това, в случая става въпрос за една клевета, която се тиражира и на базата на клеветата се искат нови оставки. Може би колкото се може по-скоро да се изкара съответния запис и да се пусне и да видим дали ще се извинят или ще се съдим. Криза може да има, че ръководството на ГЕРБ прецени, че тази кампания компрометира коалицията. Тя наистина до известна степен компрометира коалицията и не е приключила. Но аз ще си търся правата и ще си търся истината, но това е, няма друг начин, човек трябва да се защитава, защото нещата стигнаха до кресчендо, каза вицепремиерът.

Всички тиражираха измислените думи на в. "Сега" и въпреки че вие се обадихте и публикувахте моя коментар, истерията продължи, добави той. 

Представете си, че това е в дивите савани на Африка, където хиени обикалят около животно. Не сме стадо, разбира се, но малко са прекалени амбициите на опозицията, каза още Симеонов. 

 „БСП и ДПС нямат потенциал да управляват. Огънят идва от ДПС, БСП и ДОСТ. Така се пое цялата кампания. След като Павел Тенев подаде оставка, за тях това е успех. И смятат, че така ще се получи разлом. С Борисов говорим всеки ден за много неща. Той е наясно“, каза още Валери Симеонов.

Лидерът на патриотите каза още, че той от два дни е в Бургас, защото изпълнява ангажименти, които е поел пред хората. „Защо сме в Бургас? След като си изпълняваме ангажиментите, ще засегнем много хора. Тежък ден. С много обиколки и много работа. Незаконни заведения. Само такива махаме. Има такива от десетилетия, а това показа, че законът важи за всички“, каза още той.

Утре ще е с екипа си този на министър Ангелкова във Варна, а да продължат подготовката за туристическия сезон, а в понеделник се връща в София.

"Ще искам сериозна среща с политическия съвет на политическия съвет на коалицията заради тези провокации. Да седнем и да обсъдим с Борисов, Сидеров, Цветанов и Каракачанов как ще действаме при подобни атаки, тъй като те вече излизат извън контрол. Докато ние си седим тук с вас, Иво Антонов е в болница. Заради него ще настоявам за тази среща", завърши Симеонов.    

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(40)
1
Този коментар е обозначен като спам.
2
Кой атакува Симеонов? Как кой, то е ясно. Този който си е публикувал профашистките снимки по социалните мрежи.
3
какво по-хубаво от това, да прехвърлиш всички негативи на коалиционния партньор. От всички неуредици, от всички грешни, или не до толкова грешни решения отново е виновен коалиционния партньор.
4
Този коментар е обозначен като спам.
5
не са публикувани случайно. Предложилия посочените лица, остава вечния длъжник и трябва да приеме върху себе си всички негативи в това коалиционно правителство. Патриотите в бъдеще ще бъдат "виновни" за всичко.
6
БСПдирастите , защо не коментира комунето Крум Зарков, който нахлувайки в студиото при баба си Сланинова каза, че досега е изнасилвал и измъчвал нечии дядовци!!!!! Тая шега, била невинна според джагалите и комунягите, и защо червения башибозуци мълчаха като тутки тогава? От болшевишките изроди с чалми, по лошо няма, дори и Мусолини и Хитлер са били дребни диктатори сравнение със Сталин, Мау, Пол Пот и Ким Чен Ир..
7
Този коментар е обозначен като спам.
8
Аз се казвам Валери Симеонов и съм комплексиран неинтелигентен и много тъп човек.
9
Този е толкова арогантен, че е срам за Правителството! Направо си е про*так!
10
Де бре! Айде разберете се с доносника на 6-то, а сега министър на МО кой прави постановките срещу вас - Винкела вика, че ги атакува вестник Сега, а помияра - доносник - министър, че ги атакува ДПС. Народа е казал - на крива ракета, космоса и пречи. Помиярите от ОП се обградили с дебили-фашизоиди и сега се чудят кой им е виновен!
11
ПРИ ТОВА ЖАЛЪК! СЛАВА БОГУ НЯМА ДА Е ЗАДЪЛГО, ЕНП ВЕЧЕ СА НАМАЧКАЛИ ПРЕМИЕРА.
12
Спрете да прюете срещу управляващите. Глупаци сте. Колкото повече правите това, толкова по-зле за вас. Ще губиете винаги. Много от хората с които разговарям, са доволни от тази коалиция. Борисов и Симеонов са добра комбинация.Симеонов, работете си и не им обръщайте внимание на тези ненормалници. Те чакат да стане така, че да оберат още банки,за да си оправят дългавете. Лакоми хора, сякаш, ще занесат нещо на онзи свят. То за тези изроди няма добър управник, страх от никого нямат.
13
Подкрепям Червеният ДЯДО със двете РЪЦЕ,а защо комунистите не публикуват данните за лагерите който работеха БЕЗ ПРОБЛЕМ до 1963 г. и кои бяха вътре и защо не публекуват ЖЕРТВИТЕ на Сталинските репресии. По данните на ИНТЕРНЕТ на първо място е Сталин със 60 милиона жертви, Втори е Мао със 50 милиона на трето място е Пол Пот със 40 милиона и ЧАК на 4 место е Хитлер.Така че ОПОРНИТЕ точки са СНЕЖИНКИ във тази ИСТОРИЯ.
14
И смешник ще си останеш.
15
Борисов и Семеонов, умни хора сте, не им се давайте на наглеците. Какво толкова е направил Тенев, направил си е майтап,нито е убил човек, нито е обрал парите на народеца, така както тия, които го атакуват. Е,е-е, ГОЛЕМИ ГАДОВЕ, който дойде на власт все им бърка в з......те. Няма да мирясат.
16
Гей ли си или обикновен педе-ст ?
17
Винкел, ОСТАВКААААА
18
Той Шикългрубер палеще пещите на Бухенвалд само със стари броеве на в-к "Сега". Ами сега? Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!
19
А г-н Шопов е най-отявления ви професионалист , нали тъй господа пейтриоти?
20
ужасно, ужасно!... плача та се късам, не мога да се спра...
21
Цена мангал
22
Винкела се изпуска ,а после се оправдава,но си е арогантен и невъзпитан.
23
ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ ЕДНО Е ДА СИ ЗАПЯНКО НА СТАДИОН И ДА ПСУВАШ В ТЪЛПАТА, А ДРУГО Е ДА СИ СЪДИЯ НА СРЕЩАТА.
24
Защо социалистическата партия е против фашистите? Защото са с една идеология. И едните и другите са СОЦИАЛИСТИ! Войната между социалистите на Сталин и Хитлер е най-кървавата в човешката история. Основен трик на комунистите е да приписват своите престъпления на конкурентите си. БСП ДВА ПЪТИ беше в коалиция с ДПС и само седмица след падане от власт посочват всички останали че са в съюз с лошите от ДПС. За да ги изолират. Аз се учудвам на ДПС за търпението или тъпотата им винаги да са виновници за комунистическите провали на червендалестите! При всяко изказване на т.н. журналисти-остриета от БСП чувам само - Влаааст! Искаме влаааст, Сегааа!
25
Правели си шега със смърта на милиони в концентрационните лагери. Да си направи майтап с майната си пу.тка.
26
Валерката Балефски от както фана "Началника" за ... шлифера и почна да му прави дудуци стана много капризен и избухлив. Може и да не го оправят вече качествено ;) мургавите му приятели от гетото щото разправят че бая е олабил халката. С една дума - пеерас. От всекъде!
27
Този Симеонов си е доста посредствен човечец. Явно е забогатял с помоща на мутренските методи. Абсолютен галош като Бойко.
28
Истината е,че само Амет Доган ще ви "оправи", а него пък Ердоган ще го "оправи" !
29
ТИ СИ НАДУТ ПУЯК КАК МИСЛИШ НАРОДА ДАЛИ ВИ ОБИЧА СЛЕД ПОРЕДНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО СКОРО СТЕ НА БУНИЩЕТО
30
Гледахте ли Пламен Тенев по БТВ? Един честен и достоен българин, чийто интелект превишава в пъти този на "известните" и втръснали се на публиката политици от ДПС и БСП. Жалко защото с тази глуповата постъпка правителството се лиши от един повтарям честен и достоен човек. В България дефицита на такива хора е голям.
31
Валери Симеонов е нагъл , самочуствие голямо от парите които има незнайно от къде!Частен хотел имал!Не е честен този човек! Да се маха от управлението на държавата!
32
ЩО ЗА НАРОД СМЕ? ТОВА ЛИ Е НАЙ ВАЖНО СЕГА? ОСТАВЕТЕ ГИ ДА РАБОТЯТ А НЕ ДА СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО В ГЛУПАВИ ОБЯСНЕНИЯ.РЕФОРМИ СА НЕОБХОДИМИ.
33
"Имам високо мнение за Цветан Цветанов, Цвета Караянчева, Цецка Цачева, Димитър Главчев, Красимир Велчев. Не смятам, че тези хора са способни на схеми" Там ти е грешката, г-н Симеонов. Точно тези хора са не само способни на схеми, ами те ги правят. Най-големият схемаджия в ГЕРТ се казва Цветан Цветанов. Той е човекът, който задвижва, спонсорира и довежда схемите докрай. Целта на схемите е партиотите да бъдат оплюти и залети с помия - нещо, което Борисов и Цветанов винаги са желали. И няма да се спрат да го правят. Бъди сигурен в това , г-н Симеонов.
34
В момента управляващите имат десетина телевизии с национален обхват - по една на всеки от патриотите; трите национални, Европа, Стойчев, On Air и още някоя друга на Тиквата. За другите партии не останаха!
35
Гн.Симеонов много яко настъпихте крадците от БСП и ДПС затова не обръщайте внимание на крадците и мушениците от двете долни партии БСП и ДПС,КОИТО ДОВЕДОХА НАРОДА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА.Браво, вземете им откраднатото от народа и пенсиите и заплатите ще бъдат многократно повишени.Пожелавам ви успех в борбата спрщу мошениците.
36
Изобщо не е учудващо, че привържениците на т.н. "патриоти" масово се оказват със снимки, на които раздават хитлеристки поздрав. ТВ СКАТ - собственост на Валери Симеонов, всяка година пропагандира т.н. "Луков марш", който е в чест на ген. Луков- най-отявленият почитател на Хитлер и на политиката му на геноцид на всички, които не са германци и на Хилядолетния германски райх.
37
когато изгубиш добре платена длъжност.Разплакано е едно 6 годишно дете,другият а..а да получи инфаркт.Аршинът трябва да е еднакъв за всички.Само преди дни един доктор се размина със зам. министерски пост.Представете си как е ревала фамилията му и то за недоказано твърдение.
38
преди време тоя същия отнесе здрав пердах в бургас от перата,тога го съжалих, но сега мисля ,че перата трябва всеки ден да го бие,между другото винкел ,кво стана с пенсиите и заплатите дето ги обещавахте предизборно, по-важно е че вие се докопахте до държавната хранилка и да не залравя да те питам как е сладък ли е задника на борисов,то голямо целуване и близане падна
39
За такива мазмантии събирайте по големи камъни.
40
Какво го чакаше Борисов, ако не беше подал оставка на 14.11.16 – същото, което правиха през 2013 г. Дело на =Ста=ни=шев, ченгетата и русофилите бяха протестите през февруари 2013 г. против Б. Борисов в 27 града едновременно. Тяхно дело бяха: - Самозапалванията на хора през 3 дни - Пламен Горанов, Траян Маречков, Венцислав Василев....... - Анонимния сигнал срещу Цветанов за незаконно подслушване.......- Сеенето на бюлетини в Костинброд и нарушаването на Конституцията в деня за размисъл........- Предложението за Пе=ев=ски – а как се заканваше той на Цветанов от парламентарната трибуна........- Контрапротестите.......-Тефтерчетата на Златанов...... - =Ви=за =Нед=ялко=ва и =Анд=рей =Рай=чев казаха в изборната нощ 12.05.13, че Цветанов ще бъде арестуван в седмицата след изборите.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

– Жоре, как е бившата ти?
– Като градушка е.
– Как така?
– Чука всичко наред...

няма нови новини
Днес: 363
hot
най-четени новини в момента
сега
2275
четат ПИК
сега
четат тази новина
Тези три зодии трудно се доверяват
x