САМО В ПИК TV! Петър Волгин с горещ коментар за политическите скандали, игрите на президента Радев и войната му с Борисов (ОБНОВЕНА)

Интервю

САМО В ПИК TV! Петър Волгин с горещ коментар за политическите скандали, игрите на президента Радев и войната му с Борисов (ОБНОВЕНА)

152179
на 13.07.2018
САМО В ПИК TV! Петър Волгин с горещ коментар за политическите скандали, игрите на президента Радев и войната му с Борисов (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Известният журналист Петър Волгин прави пред камерата ни горещ политически анализ за скандалите във власта, игрите на президента Румен Радев и войната му с Борисов, както и разкрива кой спря русофилското списание "Аспекто", и кой в БНР иска по-високи заплати.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

"С г-н Иво Христов, който в момента е шеф на кабинета на президента Румен Радев, беше част от нашия екип. При нас важното е, че се запази духът на честността. За съжаление няма да продължим изданието", каза Волгин относно спирането на списание "Аспекто".

"В БНР протестират колегите от музикалните състави. Искат увеличение на заплатите. Днес е имало среща между генералния директор и синдикатите. Към протестите са се включили и журналисти. Аз не съм в ръководството на радиото и не мога да кажа кой колко получава. Затова не мога да коментирам голямата разлика в заплатите.

Ако стана директор на радиото и действително има такива разлики, това ще бъде поправено. И аз искам увеличение на заплатата, защото моята също не е особено висока", коментира протестите на колегите си журналистът.

Петър Волгин коментира и Европредседателството на страната ни, което приключи наскоро. "Разбира се, че България се справи с Европредседателството. Но с това няма как да не се справиш. Нашата администрация показа, че може да се справи с такава задача. Бяха свършени конкретни ангажименти, но въпросът е: И какво от това? И какво от това за Европа?  Ние живеем в този Европейски съюз с този брюкселски елит, който е олицетворен от г-н Юнкер, и е на границата на разпада. Трябва да поддържаме една по-центрирана към българските интереси политика. А не да бъдем поредното винтче в един все по-скърцащ механизъм. Трябва да отбележим, че България се държа много добре при случая Скрипал и не изгони руски дипломати", коментира журналистът.

Петър Волгин коментира и политическата ситуация в страната. "Румен Радев и Слави Трифонов имат възможност да направят алтернативни политически проекти, за каквито сега има глад. ГЕРБ и БСП трябва да се замислят защо е така. Но знаем, че когато има търсене, ще се появи и предлагане. Румен Радев спокойно може да направи самостоятелен политически проект, въпросът е дали трябва. Неговата политическа неопитност може да му даде предимство".

"Имам критики към Бойко Борисов, но аз казвам - хората го харесват и гласуват за него. Такъв е Виктор Орбан, Ангела Меркел също. Ердоган може да има много критики, просто е на власт, защото повечето хора в дадената държава са гласували за тях. Тогава трябва да отменим демокрацията", коментира той.

"Подкрепих провеждането на този референдум, защото смятам, че хората трябва да имат право на глас. Аз съм много против тезата, че народът е прост и нищо не разбира. Тази трактовка "Ние елитът повече знаем", изключително ме дразни. В едно демократично общество трябва да решават гражданите, а не елитът. Глас народен, глас Божи. Демокрацията е една постоянна манипулация. Основната манипулация се извършва в медиите. Нека българските избиратели да бъдем добре, когато отидем да гласуване, да се информираме за какво става въпрос. По цял свят манипулират, нима във Великобритания не манипулират", допълни той.

"БСП в момента е най-демократичната партия. Дали смятаме, че нейните политики са такива, е друг въпрос. Дали ГЕРБ, дали НФСБ - днес казват едно, утре излиза друг и казва друго. БСП в това отношение е образцова демократическа партия, в която всеки може да си каже мнението и то да е различно от това на лидера. Не можем да кажем дали Корнелия Нинова останалите хора, че нейните политики са добри. Както тя смени Михаил Миков, така може да сменят и нея. Аз мисля, че една опозиционна партия трябва да се държи по този начин. Когато си в опозиция това е твоята работа - да казваш, че управляващите не стават", сподели своето мнение за процесите в БСП журналистът.

"Не смятам, че е възможно съживяването на трупове. Ако дясното иска да има по-стойностен живот, първото което се изисква от него е да се нормализира. "Да, България" се обедини с ДСБ и заговори за лустрация. 30 години след 1989 г. това да ти е начина да печелиш избиратели означава, че ти си в тежък махмурлук. Кой евродепутат иска санкции срещу страната си и след това разчита неговите съграждани да го подкрепят? Да, може да има 100 или 500 ненормалници като него, които да го подкрепят", експертно заключи за ситуацията вдясно Волгин.

"Русия за тези години пое по един път да не разчита само и единствено на енергоносителите. Научи се да търси други пътища, да разчита на иновации и на своите мозъци. От тази гледна точка санкциите оказа положително влияние върху Русия. Америка много малко пострада от тези санкции, най-пострадаха държавите от ЕС. Новото италианско правителство казва, че тези санкции не вършат работа", заяви по темата за санкциите срещу Русия след анексирането на Крим Петър Волгин.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК