САМО В ПИК TV! Социологът Кънчо Стойчев разкрива ходовете на Бойко Борисов на Балканите и в Москва и бъдещето на Румен Радев (ОБНОВЕНА)

Интервю

САМО В ПИК TV! Социологът Кънчо Стойчев разкрива ходовете на Бойко Борисов на Балканите и в Москва и бъдещето на Румен Радев (ОБНОВЕНА)

110910
на 28.05.2018
САМО В ПИК TV! Социологът Кънчо Стойчев разкрива ходовете на Бойко Борисов на Балканите и в Москва и бъдещето на Румен Радев (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Социологът Кънчо Стойчев разкри ходовете на премиера Бойко Борисов в Балканската му обиколка и по време на срещата му с руския президент Владимир Путин в Москва и замислите на президента Румен Радев във външната и вътрешната политика.

препоръчано

Пренареждат ли се приоритетите на България и Европейския съюз? Какво ще донесе на страната ни активната външна политика на министър-председателя? Какви са дивидентите от приключващото европредседателство и активните совалки на премиера за налагането на темата за Западните Балкани?

"Всички въпроси, които са свързани са икономическите взаимоотношения между страните и енергийните проекти, са прерогатив на правителството. Визитата на Борисов е от изключително значение. Тя е от ключово значение не само за България, но и за Европа. Трудно ми е да си представя, че Борисов отива в Русия без мандат от Европа", обясни Кънчо Стойчев.

"Ние ще сме свидетели след два дни на много добри новини за отношенията между Европа и Русия, не само между България и Русия. Намираме се в ситуация на безпрецедентно изостряне на отношенията между Европа и Русия. Най-добрата новина, която би могла да се случи, е да се възобнови срещата между Европа и Русия. Това би било много голямо постижение за Борисов. Ще се изкуша да кажа, че той се справя по-добре с външната политика, отколкото с вътрешната", добави той.

"Европа е в много сложно състояние. Сърцето на Европа - Германия и Франция, вече сменят политиката срещу Русия", категоричен е социологът.

"Рано или късно ще разберем, че с всичките му недостатъци, Путин е ярък проевропеец. Той насила бе тласнат в друга посока - към Китай. Макрон и Меркел много ясно осъзнаха това. Ако Европа и Русия работят съвместно, няма да има по-силен съюз", разкри Кънчо Стойчев.

"Живеем в свят на глобални зависимости. Повече от 1/3 от Германия работи с руски енергоносители. Злоупотребява се с тази идея за енергийната зависимост. Ние не можем да бягаме от нашето географско местоположение. Съвсем нормално е да се сдобиваме с нещата, които ни липсват, по най-близкия път", категоричен е социологът.

"Борисов и Путин ще дадат посоката, в която съответните министри да преговарят", добави той,

По думите му посещението на премиера в Украйна е пряко свързана с посещението му в Русия. "Затоплянето на отношението между Европа и Русия е пряко свързано с компромиси по украинския въпрос. Затова и предполагам, че премиерът сондира мнения в посещението си в Украйна. Дори и малък напредък да постигне в това отношение, това ще е успех за Борисов", увери Кънчо Стойчев.

"България се справи с председателството не защото се постигна някакъв страшен пробив със Западните Балкани, а защото беше направен огромен жест към нашите съседи. Всички тези страни около нас разбраха, че България няма никакви намерения, които да не са свързани с мира. Нашите съседи научиха, че ние нямаме никакви други намерения, освен икономическото развитие в района", подчерта социологът.

"Успешната дипломация е тиха, а резултатите след това стават видими. Надявам се, че посещението на Борисов в Москва ще е свързано с тиха дипломация, която да донесе добри резултати", заключи той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК