САЩ одобриха медикамент на основата на марихуна за лечение на тежка епилепсия

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

САЩ одобриха медикамент на основата на марихуна за лечение на тежка епилепсия

6189
на 26.06.2018
САЩ одобриха медикамент на основата на марихуна за лечение на тежка епилепсия
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Американското Управление за контрол на храните и лекарствата одобри медикамент на основата на марихуана за лечение на тежки форми на епилепсия.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Лекарството на име "Епидиолекс" е на базата на канабидиол - една от десетките молекули в марихуаната и съдържа по-малко от 0,1 процента от психоактивното вещество тетрахидроканабинол, водещо до напушване. 

"Епидиолекс" ще се използва за лечение на синдром на Драве и на синдром Ленъкс-Гасто при пациенти на и над 2 години. Тези две форми на епилепсия са свързани с множество припадъци и повишен процент на смъртност.

Ефективността на лекарството, разработено от британската фармацевтична компания GW Pharmaceuticals, е изпробвана в клинични условия върху 516 пациенти.

От Управлението за контрол на храните и лекарствата определят одобряването на лекарството като "медицински напредък", но изтъкват, че употребата на марихуана в САЩ продължава да е незаконна.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Депутатите изслушват Асен Василев заради ОПГ-то в митниците (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Депутатите изслушват Асен Василев заради ОПГ-то в митниците (НА ЖИВО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК