САЩ с рекорден бюджетен дефицит през юни

Америка

САЩ с рекорден бюджетен дефицит през юни

4561
на 14.07.2020
САЩ с рекорден бюджетен дефицит през юни
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бюджетният дефицит на САЩ за юни тази година надхвърли 864 млрд. долара, става ясно от данните, публикувани от Министерството на финансите на САЩ. Според The Washington Post това е рекордно високо ниво, съобщава „Дарик”.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

В светлината на мерките, предприети от администрацията на САЩ за борба с икономическите последици от пандемията, разходите на федералния бюджет надхвърлиха 1,1 трилиона долара през юни, докато приходите в хазната възлизат на едва 240 млрд. долара.

През юни миналата година бюджетният дефицит беше под 8,5 млрд. долара. Общо през първите девет месеца на фискалната 2020 (започнала на 1 октомври) бюджетният дефицит на САЩ надхвърли 2,7 трилиона долара.

От март федералните власти на САЩ вляха в икономиката на САЩ около 3 трилиона долара като част от няколко пакета спешни мерки за стимулиране на икономическия растеж по време на пандемията, причинена от новия коронавирус.

Миналата седмица шефът на администрацията на Белия дом Марк Медоуз в интервю потвърди, че през следващите дни американската администрация ще започне да подготвя нов пакет от мерки за стимулиране на икономическия растеж на САЩ.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО) СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК