БЪЛГАРИЯ ДНЕС

СВЕЖА ПОЛИТКЛЮКА: Плевнелиев сменя Радан като лидер на ДСБ?

Само в ПИК
СВЕЖА ПОЛИТКЛЮКА: Плевнелиев сменя Радан като лидер на ДСБ?

Американците настоявали за отстраняването на Кънев, нямал потенциал за водач на десницата

Автор: ПИК
Дата
Дата
8760
Коментари
4
СВЕЖА ПОЛИТКЛЮКА: Плевнелиев сменя Радан като лидер на ДСБ?

Свежа политическа клюка сочи, че Плевнелиев се ползва в подкрепата на Америка да бъде предложен за лидер на нов десен политически проект от бившия посланик на янките в България Марси Рийс, която в края на миналата година отстъпи поста си на Ерик Рубин, пише столичен седмичник. 

"Американците опитаха до последно да убедят Росен Плевнелиев, че трябва да се кандидатира за втори мандат, като пробваха да оказват натиск и върху родни политически сили, които да го подкрепят. В крайна сметка обаче Плевнелиев абдикира, тъй като ясно си дава сметка, че няма как да спечели изборите отново. Той има добро оправдание за решението си - миналото лято бе сполетян от лична трагедия и бракът му с Юлияна Плевнелиева виси на косъм, шушукат в кулоарите на парламента. 

Не една и две медии пишат непрекъснато, че президентската двойка е в процес на развод. 

В началото на седмицата Плевнелиев призна пред Нова тв, че в дъното на решението да не се кандидатира за втори мандат е смъртта на сина му Филип. Президентът обаче уточни, че под една или друга форма ще остане в политиката, за да отстоява "евроатлантическите ценности". 

Това дава повод на мнозина да пророкуват резки промени в дясното политическо пространство. 

Твърди се, че след изборите за държавен глава е възможно лидерът на ДСБ Радан Кънев да подаде оставката си и на негово място да бъде избран Плевнелиев. 

"Радан се ползва с подкрепата на янките, но те си дават сметка, че той не е обръгнал на политическите битки и интриги и лесно се поддава на провокации. Заради това е възможно да се стигне до смяната му с Плевнелиев. Другият обсъждан вариант е държавният глава да направи свое движение, с което да се кооперира с ДСБ и впоследствие Плевнелиев да бъде избутан на преден план. Този план може да бъде предпочетен заради нежеланието на основателя на ДСБ Иван Костов Росен Плевнелиев да оглави партията", разсъждават на глас политически наблюдатели. 

Само преди месец Радан забърка тежка политическа интрига, след като издигна кандидатурата на Плевнелиев за обединен кандидат за президент на десните. 

Часове по-късно държавният глава реагира остро и обяви чрез декларация, че Радан не е съгласувал с него кандидатурата си и е действал на своя глава. 

"С това си глупаво действие Радан Кънев загуби подкрепата на Америка, с която дълго се ползваше", коментират политически наблюдатели. 

Напиши коментар »
(4)
1
да ви пикая на "медиите"
2
...ШЪ погребе и остатъците от т.н. " ДЯСНО" в ИЗЧЕЗВАЩАТА КОЛОНИЯ РъБъ !
3
Вие съвсем изтрещяхте, бе! Слънчасахте ли, изпростяхте напълно ли? Що пишете пърни небивалици?
4
Задокеанските ни "ПРИЯТЕЛИ" винаги са се бъркали във вътрешните работи на всички държави по света . "Американците опитаха до последно да убедят Росен Плевнелиев, че трябва да се кандидатира за втори мандат, като пробваха да оказват натиск и върху родни политически сили, които да го подкрепят. Но разногласията между управляващата партия и настоящия президент е голяма и и той вече не се ползва с подкрепата на ГЕРБ. Личната драма в семейството на Президента е "удобното обяснение " за отказа му да се кандидатира за втори мандат защото е наясно , че малцина биха гласували отново за него .
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Мъж и жена в леглото. Звъни телефонът. Жената вдига в просъница, говори малко и казва:
– Обади се мъжът ми. Каза, че е с теб за риба.