Света литургия отслужват пред мощите на Света Петка

Животът днес

Света литургия отслужват пред мощите на Света Петка

19133
на 01.03.2014
Света литургия отслужват пред мощите на Света Петка
Автор:   ПИК

Света Литургия ще бъде отслужена днес в софийския храм "Света Петка - стара" пред дарената на храма частица от светите мощи на Преподобна Параскева - Петка Епиватска (Търновска), съобщава "Фокус".
Празничната вечерня оглави отец Ангел Ангелов - протосингел на Софийска Света митрополия. С благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит той предаде мощехранителницата със скъпоценния дар на предстоятеля на храма отец Николай Николов. На вечерното богослужение отец Ангел бе в съслужение с отец Николай Николов, отец Александър Георгиев - предстоятел на храм "Св. Св. Кирил и Методий", отец Василий Сарян - предстоятел на храм "Преображение Господне", отец Йоан Куков - предстоятел на ротондата "Св. Георги" , отец Валентин - предстоятел на храм "Възнесение Господне", свещеници от църквата "Св. Петка" и други духовници.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Храмът "Св. Петка - стара" се оказа малък, за да побере голямото множество богомолен народ, който го изпълваше по времето на посрещането на частицата от светите мощи, на Вечернята, на Литийното шествие около храма, на Акатиста на Преподобна Параскева. В своите слова отец Ангел и отец Николай подчертаха, че от днес, този храм и столицата ни София се обогатиха не само духом, но и телом с частицата от св. мощи на Преподобната. Че тя е не само българска, балканска и най-вече православна светица. Стотици православни християни до късно вечерта се поклониха на частицата от св. мощи. 
Това ще могат да направят и днес, когато от 9.00 часа пред светинята ще започне света Божествена Литургия .

Частицата от светите мощи на Света Петка е дарена на старинен храм „Света Петка” – София на 28 януари 2014 г. с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, от Негово преосвещенство Величкият епископ Сионий. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК