Светият Синод: Нека се молим за жертвите в Хитрино и да помогнем с каквото можем на оцелелите

Само в ПИК
Светият Синод: Нека се молим за жертвите в Хитрино и да помогнем с каквото можем на оцелелите
Автор: ПИК
Дата
Дата
7115
Коментари
3
Светият Синод: Нека се молим за жертвите в Хитрино и да помогнем с каквото можем на оцелелите

Светият синод призовава за подкрепа на пострадалите в с. Хитрино и за молитва за загиналите. В съобщение от Синода се отбелязва, че във връзка с трагичната катастрофа, отнела внезапно живота на жители на Шуменското село Хитрино и причинила наранявания на десетки мъже, жени и деца, както и сериозни материални щети Светият синод на БПРЦ - Българска патриаршия, начело с патриарх Неофит е изпратил съболезнователен адрес до областния управител на Област Шумен Донка Иванова и до кмета на с. Хитрино Нуридин Исмаил.

В него се казва, че Светият синод "с тревога и отеческа болка са приели вестта за трагедията, сполетяла жителите на с. Хитрино, отнела внезапно живота на скъпи наши сънародници, причинила мъка, страдание и много материални щети на жителите на селището".

"Но ние знаем, че с физическата смърт не свършва човешкото битие и сега, в тъгата, изпълнила нашите сърца, с надежда и вяра отправяме молитва към Бога - "Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб", да прояви Своята велика милост към Своите създания, да утеши скърбящите, да заличи причинените рани със Своята любов и да пази от всяко зло и напаст българския народ!".

Семействата на загиналите, а и всички пострадали от катастрофата, сега се нуждаят от особена грижа, внимание и любов от страна на всички нас, пише още в адреса.

"Призоваваме боголюбивите чеда на Българската православна църква с непоколебима вяра в Премъдрия Божий промисъл, милост и любов да отправят молитви за жертвите на трагедията и техните близки, и да проявят на дело любовта към ближния, като окажат нужната подкрепа и помощ на всички пострадали.

Молим Всемилостивия Бог за душите на загиналите, скорошно изцеление на пострадалите и утешение на близките на жертвите", се казва в съобщението на Светия Синод.

 

Напиши коментар »
(3)
1
ДАВАШЕ НИ ЗНАЦИ ГОСПОД НЕПРЕКЪСНАТО. И бе въпрос на време да гръмне, да се взриви ЛЪЖАТА, НАРЕЧЕНА, УПРАВЛЕНИЕ НА ГРУПИРОВКАТА ГЕРБ С „ВИДИМИТЕ СИ РЕЗУЛТАТИ“. Предупреждавахме, че който се вземе на сериозно и по-голям от Господ, идва удара по главата. За жалост, курбана е с невинни жертви, заради високомерието на ЕДИН, който си игра с „Началника“ и престъпи всички вселенски закони. Първият от които е: не нарушавай ПЪРВАТА БОЖА ЗАПОВЕД! Сега плащаме. ПАК. Плащаме си простотията, наивността, раболепието, СТРАХА, да избираме непрекъснато ТАЗИ ПАСМИНА, КОЯТО ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В ГРОБИЩЕ! Ако и сега не чуете Господ, то кога, то кога, българи!!!
3
Да , молете се....хубаво е да се молим за пострадалите, но дайте и финансова помощ за тях , останалите без домове, защото Св. Синод е доста богат...имаш много пари !!
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, бизнесмен
Става на: 59 години

- Татко,защо нашият квартирант всеки ден яде кебапчета?
- Защото го мързи да сади домати! - отвръща поучително бащата.