Светият Синод: Нека се молим за жертвите в Хитрино и да помогнем с каквото можем на оцелелите

Само в ПИК
Светият Синод: Нека се молим за жертвите в Хитрино и да помогнем с каквото можем на оцелелите
Автор: ПИК
Дата
Дата
7329
Коментари
3
Светият Синод: Нека се молим за жертвите в Хитрино и да помогнем с каквото можем на оцелелите

Светият синод призовава за подкрепа на пострадалите в с. Хитрино и за молитва за загиналите. В съобщение от Синода се отбелязва, че във връзка с трагичната катастрофа, отнела внезапно живота на жители на Шуменското село Хитрино и причинила наранявания на десетки мъже, жени и деца, както и сериозни материални щети Светият синод на БПРЦ - Българска патриаршия, начело с патриарх Неофит е изпратил съболезнователен адрес до областния управител на Област Шумен Донка Иванова и до кмета на с. Хитрино Нуридин Исмаил.

В него се казва, че Светият синод "с тревога и отеческа болка са приели вестта за трагедията, сполетяла жителите на с. Хитрино, отнела внезапно живота на скъпи наши сънародници, причинила мъка, страдание и много материални щети на жителите на селището".

"Но ние знаем, че с физическата смърт не свършва човешкото битие и сега, в тъгата, изпълнила нашите сърца, с надежда и вяра отправяме молитва към Бога - "Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб", да прояви Своята велика милост към Своите създания, да утеши скърбящите, да заличи причинените рани със Своята любов и да пази от всяко зло и напаст българския народ!".

Семействата на загиналите, а и всички пострадали от катастрофата, сега се нуждаят от особена грижа, внимание и любов от страна на всички нас, пише още в адреса.

"Призоваваме боголюбивите чеда на Българската православна църква с непоколебима вяра в Премъдрия Божий промисъл, милост и любов да отправят молитви за жертвите на трагедията и техните близки, и да проявят на дело любовта към ближния, като окажат нужната подкрепа и помощ на всички пострадали.

Молим Всемилостивия Бог за душите на загиналите, скорошно изцеление на пострадалите и утешение на близките на жертвите", се казва в съобщението на Светия Синод.

 

Напиши коментар »
(3)
1
ДАВАШЕ НИ ЗНАЦИ ГОСПОД НЕПРЕКЪСНАТО. И бе въпрос на време да гръмне, да се взриви ЛЪЖАТА, НАРЕЧЕНА, УПРАВЛЕНИЕ НА ГРУПИРОВКАТА ГЕРБ С „ВИДИМИТЕ СИ РЕЗУЛТАТИ“. Предупреждавахме, че който се вземе на сериозно и по-голям от Господ, идва удара по главата. За жалост, курбана е с невинни жертви, заради високомерието на ЕДИН, който си игра с „Началника“ и престъпи всички вселенски закони. Първият от които е: не нарушавай ПЪРВАТА БОЖА ЗАПОВЕД! Сега плащаме. ПАК. Плащаме си простотията, наивността, раболепието, СТРАХА, да избираме непрекъснато ТАЗИ ПАСМИНА, КОЯТО ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В ГРОБИЩЕ! Ако и сега не чуете Господ, то кога, то кога, българи!!!
3
Да , молете се....хубаво е да се молим за пострадалите, но дайте и финансова помощ за тях , останалите без домове, защото Св. Синод е доста богат...имаш много пари !!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

- Деца, - пита учителката - кой ще каже какви пари имат американците? Петърчо? - Долари, госпожо. - Правилно! А французите какви пари имат, Марийке? - Франкове, госпожо. - Точно така! А ние какви пари имаме, Иванчо? - Ние нямаме пари, госпожо!