БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Светла Петрова пред ПИК: Алис Крайчева таеше огорчение от БНТ

Само в ПИК
Светла Петрова пред ПИК: Алис Крайчева таеше огорчение от БНТ
Дата
Дата
16188
Коментари
1
Светла Петрова пред ПИК: Алис Крайчева таеше огорчение от БНТ

Кончината на  Алис Крайчева е повод да потърсим нейни колеги за мнение, защото известната тв журналистка изпита много болка при отстаняването й от БНТ. А тя даде там всичките си пълноценни години от творческия си живот. Светла Петрова, която беше програмен директор на БНТ, сподели пред ПИК своята чиста емоция от приятелството си с Алис.

- Светла, вие работехте заедно с Алис Крайчева в БНТ. Какво първо си помисли, когато научи лошата новина за нея?

Сега ми е много тъжно и много съжалявам, че се уговоряхме с нея да се видим, да изпием по чаша вино. Тя пиеше вино, не друго. Но така и не го направихме при този истеричен начин на живот, който вече се води днес.

С Алис работихме в БНТ, защото тя до край си остана в телевизията-майка. Малко съм зашеметена от тази новина, винаги съм си казвала, че такива хора като нея не умират - тя беше толкова енергичен и жизнен човек. Винаги имаше идеи какво да направим в следващия ден, че трудно се приема такава новина.

Аз съм с прекрасни спомени от нея, защото си спомням, че когато  отидох в БНТ, а аз  два-три  пъти съм започвала там. И след това все ме изплюваше тая телевизия, но Алис беше от тези, които ме посрещнаха сърдечно и открито и докрай останахме близки с нея. Тя ще си остане една от телевизионните легенди с нейното чаровно „р”, с постоянството й в модната тема и най-вече с това, че беше независим човек със собствено мнение. Тя не се влияеше от другите.

-Може ли тази самостоятелност да й е докорала проблемите, които имаше в БНТ накрая?

-Да, обикновено такива хора като нея, като мен, ако щеш, понсят щети, следвайки принципите си в този бранш, в който тя се изявяваше. Но това е по-важното и по-ценното, че един човек има една по-нормална градация на ценностите и макар и да понася тежки удари в професионален план, в крайна сметка остава последователен и верен на себе си. Алис беше такъв човек. Знам, че си тръгна огорчена от БНТ. Не знам дали са я пенсионирали или уволнили, но тя таеше огорчение в себе си. Но то не влияеше на жизнеността й и на волята й за живот и на желанието й за изява.

Алис беше готин човек и чешит, но от готините чешити. Да я прости бог, дано да е на хубаво място сега! И много, много съжалявам, че не можахме да я направим тая среща, както си обещавахме двете!

Напиши коментар »
(1)
1
Лека и пръст на Алис, всеки рано или късно ще си отиде..Но да ми се правят на обидени хора дето прекаленно дълго са били на яслата ми идва в повече. За какво се обиждат????За това че не са се пенсионирали на едно място???за това че работят подир пенсия на същото място???Професионалиста НЕ се обижда че не са го оценили примерно защото ЗНАЕ какво може и ЗНАЕ че и на друго място ще го докаже..
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Димитър Липовански
Димитър Липовански
режисьор
Става на: 65 години

Радио Париж пита: - Какво щеше да стане, ако на проститутките очите им светеха ? Радио Ереван отговаря: - Ами в Париж щеше да има бели нощи. След кратко време се обажда радио Ленинград: - Моля без намеци...