БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Свидетелите по делото на Главестия масово се отказват от показанията си

Само в ПИК
Свидетелите по делото на Главестия масово се отказват от показанията си
Автор: ПИК
Дата
Дата
7020
Коментари
3
Свидетелите по делото на Главестия масово се отказват от показанията си

Днес тече поредното съдебно заседание за лихварство срещу Ангел Попов, познат с прякора Главестия, пише Трибали.

В съдебна зала са призовани десетки свидетели, които да дадат показания. Съдебният състав е председателстван от Иван Маринов, прокурор е Асен Пашански, а защитата на Попов е от адвокатката Светла Генова.

На днешното съдебно заседание трябваше да бъдат разпитани общо 12 свидетели и двама експерти по делото, но от свидетелите се явиха само четирима. Двамата експерти по делото също не се явиха поради служебни ангажименти. Те трябваше да представят две счетоводни експертизи, които да изчислят какви са приходите, които е получил Попов от лихварската дейност. На днешното заседание трябваше да присъстват и Софи Маринова и вуйчото на Дачо – Данаил, които обаче също не се явиха в залата.

Оказва се, че всички разпитани до момента се отказват напълно или частично от показанията си, дадени в хода на досъдебното производство. По предварително събраната информация лихварската дейност на Попов е започнала през 2005 година, когато заложна къща „Бедни и богати“ в Козлодуй давала пари с лихва на хора, като данните, които фигурират на документите за заемодател, били на Ангел Попов. Той обаче не е имал представа, че личните му данни се използват за такива цели.

Първият разпитан днес беше Николай Кацарски, който работил в заложната къща в посочения период. Още в началото на заседанието той заяви, че показанията му, които фигурират в съдебните документи, не са напълно верни и се отказва от тях. Кацарски обясни, че не е казвал част от думите и че подписите в началото и края на документацията не са негови, а само тези в средата.

Той поясни, че никога не е казвал, че е работил с Ангел Попов в периода от 2005 до 2010 година и подсъдимият въобще не е бил наясно, че личните му данни се използват от заложната къща.

В хода на разпита Кацарски заяви, че Попов въобще не е знаел каква дейност развиват в заложната къща и е разбрал едва през 2008 година. До тогава Кацарски и шефът му Николай Александров от София, познат като Газара, работели сами.

„Изпълнявах разпорежданията на работодателя си и боравех с личните данни на Попов без да имам право“, заяви той.

В хода на делото стана ясно, че в началото на 2010 година Кацарски е изкупил дяловете от Александров и около 6 месеца е водил дейността сам. По-късно същата година фирмата е закрита и към средата на годината в офиса в Козлодуй е открита нова фирма, но този път управител е бил подсъдимият Попов, при който Кацарски е кандидатствал за работа. Така от края на 2010 година той е станал подчинен на Попов.

Делото продължава с разпитите на другите трима свидетели, като прокурор Пашански поиска да се изготви графологична експертиза, която да докаже дали подписите в началото и края на показанията на Кацарски са негови, защото разминаването в тях и казаното днес пред магистратите е много голямо.

Напиши коментар »
(3)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
нямам коментар
3
Чух за един съдебен експерт - графолог към Окръжния съд Перник. Май се казва Антон Николов. Голям експерт е. Лошото е, че след експертиза изпада в амнезия и не помни какво е вършил. Ако имате нужда от фалшиви, неистински документи откликва незабавно и ще ви изготви експертиза, каквато желаете и имате нужда. Много е добър. За този случай явно е подходящ и ще свърши работа, давам гаранция.
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, бизнесмен
Става на: 59 години

Един полицай копаел дупка в двора си. Минал комшията му и го попитал:
- За какво ти е тая дупка?
- Абе ще се снимам...
- Е, и?
- Ами искат ми снимка до кръста.
На другия ден съседът пак видял, че полицаят копае нова дупка до първата.
- Сега пък защо копаеш?
- Ами не съм разбрал вчера, те ми искали две снимки.