Северозападна България се възстановява след потопа

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Северозападна България се възстановява след потопа

2662
на 06.09.2014
Северозападна България се възстановява след потопа
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ситуацията в страната след обилните валежи постепенно се нормализира. Бедствено положение беше обявено в Берковица и в други две общини от Монтанска област - Чипровци и Георги Дамяново. Къщи бяха наводнени и в село Говежда.

препоръчано

Две са основните версии за бедствието в Монтанско - непочистени речни корита и безогледна сеч в Балкана, в резултат на която не е имало какво да спре водата, съобщи Нова тв. По-рано вчера, язовир Добри дол в община Първомай преля, наводнени бяха къщи в селото.

Обстановката в Бургаско също беше усложнена - 50 души бяха блокирани на остров Света Анастасия. След проливните дъждове много от републиканските пътища останаха затворени.

През изминалото денонощие най-големи количества валежи – над 150 литра на кв. метър са паднали в село Говежда и в община Георги Дамяново.

Предстои оценка на щетите, след като водата се отдръпне. Засегнатите общини трябва да подготвят необходимата документация за Междуведомствената комисия. Всички хора в засегнатия от наводнението град Берковица са с възстановено електрозахранване.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК