СВЕТЪТ ДНЕС

Сеизмолог: 3,3 по Рихтер разлюля Сърбия

Само в ПИК
Сеизмолог: 3,3 по Рихтер разлюля Сърбия
Автор: ПИК
Дата
Дата
1250
Коментари
0
Сеизмолог: 3,3 по Рихтер разлюля Сърбия

Във вторник, 23:11 местно време (11 минути след полунощ бълг.вр.), е регистрирано слабо земетресение в Централна Сърбия, съобщи Румяна Главчева, експерт-сеизмолог, дописен член на БАНИ, дългогодишен ръководител на секция „Сеизмология” в Геофизичен институт (дн. НИГГГ-БАН), пише агенция "Фокус".

 Епицентърът е в югозападната част на Централна Сърбия, Рашки окръг, на по-малко от 30 км североизточно от град Нови Пазар. При данни за магнитуд 3.3, представени от локалното определение в Белград, земетресението се очаква да е достигнало интензивност на въздействие от V степен по 12-степенната скала. Това означава, че жителите в епицентралната зона са били разбудени от тласъците, но сериозни повреди не могат да се очакват. Налице е единствено сведение, че трусът е усетен в Ниш, на около 85 км на изток от епицентъра. 

Районът е известен със слаби земетресения, което може да се види на илюстрация, съставена в Белградския Хидрометеорологичен институт.

Още по темата
Земетресение 5,6 разлюля Афганистан
Часовник
00:03
Земетресение с магнитуд 5,6 разлюля северната част на Афганистан, съобщи Геологическата служба на САЩ. Трусовете бяха регистрирани в 22.05 бълг.вр. Епицентърът е на 62 км югоизточно от град...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Две баби си говорят и едната пита другата:
- Колко тежиш?
- 70 килограма с очилата.
- А без тях?
- Не мога да видя кантара без очилата…