СЕКЪНД ХЕНД: Ето ги скандалните екипи за огъня на пожарникарите - дарени са от Канада и са с изтекъл срок на годност

Само в ПИК
СЕКЪНД ХЕНД: Ето ги скандалните екипи за огъня на пожарникарите - дарени са от Канада и са с изтекъл срок на годност
Автор: ПИК
Дата
Дата
7804
Коментари
3
СЕКЪНД ХЕНД: Ето ги скандалните екипи за огъня на пожарникарите - дарени са от Канада и са с изтекъл срок на годност

Прословутите екипи на пожарникарите, за които те протестират, бяха показани в ефир тази вечер от зам.-председателя на полицейския синдикат Ивайло Димитров. Огнеборците влизат в огъня с дрехи секънд хенд, които са с изтекъл срок на годност, стана ясно от обяснението му пред Би Ти Ви. Днес, навръх празника си, пожарникарите протестираха за вдигане на заплатите им и за закупуване на адекватна екипировка.

Някой е дарил тези дрехи от Канада, а ние сме дали по 10-15 лева, за да ги имаме тези дрехи, тъй като не всички имат такива, а в огъня без тях не може да се влезе. 50 на сто от хората имат дрехи за терен, но около 3000 - 3500 души нямат такива. Имало е и има ранени при пожари заради липса на екипировка, има хора с изгаряния по лицето. Обичайно е за нас, коментира синдикалистът.

Това са личните предпазни средства, които всеки служител на терен трябва да притежава, за да може да гаси пожара. Имаме уверение, че за тази година са осигурени още около 600 хиляди лева и предполагам, че ще бъдат закупени още 600 комплекта, но те няма да стигнат, допълни Димитров.

По думите му тези дрехи в момента на дарението са били бракувани, защото им е изтекъл срокът. Те са бракувани в Канада, Швейцария и Испания. Извадени са от употреба и нямат стойност. Там хората си спазват правилата, каза пожарникарят. 

В документите на българската пожарна също има срокове за употребата на тези дрехи. За съжаление, нашите пожарникари влизат в огъня с втора ръка екипи, посочи Димитров. Гледайте репортажи с пожарникари и ще видите, че няма да видите двама, облечени по еднакъв начин, насочи той. 

"Може би някои са си купили дрехи втора употреба, но за пожарната са дадени доста пари за защитни дрехи", каза вчера по време на комисията по вътрешен ред вътрешният министър Валентин Радев. Той попита защо точно на полицията и пожарната трябва да се дава повишение на заплатата и уточни, че не е чул мотиви. 

"Ние пък искаме техните аргументи защо не го правят. Нещата опират до един чист инат. В министерството е имало по перо персонал над 35 милиона лева, които са били налични при встъпването му в длъжност. През март тази година в национална медия г-н Радев каза, че е изчислено и записано в програмата 20 на сто увеличение на заплатите. Той самият е издал заповед за издаване на работна група, която за провери икономиите и резервите на министерството за възможностите за увеличение на заплатите. Ние смятаме, че докладът е завършил с това, че има пари. Но къде е този доклад", попита Димитров. 

1600 костюма са дошли у нас като дарение от Канада и после са продадени на пожарникарите, обяви пред Би Ти Ви Атанас Атанасов, лидерът на ДСБ.

Още по темата
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Навръх празника пожарникари и полицаи протестират пред парламента заради липсата на диалог с ръководството на МВР (ОБНОВЕНА)
Часовник
12:35
Навръх професионалния празник на пожарникарите, който ще бъде отбелязан в двора на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" на пл. „Народно събрание” представители на...
Напиши коментар »
(3)
1
Премиера-пожарникар как допуска такива неща?
2
ЗА ДА ТЕ ПРИЕМАТ ЗА ПОЖАРНИКАР ТРЯБВА ДА ИЗДЪРЖИШ ПРАКТИЧЕСКИ ИЗПИТ ОТ 24 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕТО ТРЯБВА ДА СПИШ 25 ЧАСА
3
Явно за Борисов далаверата от саниране за 2 милиарда е по-важно от спасяване на човешки животи и доброто оборудване на спасителите
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

Фучи една патрулка по улиците, а от дясната страна ченге се показало през прозореца и крещи: Синьо!... Синьо!... Синьо!... Един човек се чуди : Тоя защо вика така? Друг му отговаря: Защо, защо... бурканът им се е повредил..