Семействата на загиналите в Горни Лом получават по 10 000 лв. от държавата

ЧАС ПИК

Семействата на загиналите в Горни Лом получават по 10 000 лв. от държавата

1786
на 05.10.2014
Семействата на загиналите в Горни Лом получават по 10 000 лв. от държавата
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Правителството ще приеме постановление, с което семействата на загиналите при взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом могат да получат по 10 000 лв. помощ от държавата. Това е съобщшла на среща с тях в селото Спаска Петрова, зам.-министър на труда и социалната политика, пише "Стандарт".

препоръчано

Те получават и по 325 лв. еднократна помощ от ведомството.За две възрастни и болни жени - майките на 51-годишната Милка Петрова и на 42-годишния Иван Георгиев, които са сред загиналите, ще бъдат назначени социални асистенти.

Социалното и правосъдното министерство ще придвижат до дни процедурата за издаване на смъртни актове, което ще ускори и получаването на паричните помощи и удостоверенията на наследниците. Специална помощ ще бъде оказана на семействата, в които има 9 деца. Най-малкото - 5-годишният Иван, чиито родители Иван и Венера Георгиеви са сред загиналите, ще бъде настанен при брат си - 20-годишния Павел Георгиев. Партньор на БЧК дари на кръглото сираче 5000 лева. 

Общината в Чупрене е открила дарителска сметка за набиране на средства в помощ на семействата. Събраните средства ще бъдат разпределени между всички семейства, обясни кметът Ваньо Костин.

НАЦИОНАЛНА ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:

ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АСЕТ БАНК АД клон ВИДИН
IBAN BG48IABG74963300401901
BIC : IABGBGSF
Титуляр на сметката е ОБЩИНА ЧУПРЕНЕ

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК