СЕМ и ЦИК категорични: Деца не могат да участват в предизборната кампания

ЧАС ПИК

СЕМ и ЦИК категорични: Деца не могат да участват в предизборната кампания

3732
на 26.09.2014
СЕМ и ЦИК категорични: Деца не могат да участват в предизборната кампания
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

„Деца не могат да участват под никаква форма в предизборна кампания“, заявиха в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия Мария Стоянова , член на СЕМ и Цветозар Томов, говорител на ЦИК.

препоръчано

Припомняме ви, че ЦИК спря клип на на Боян Расате с участието на дете, държащо знаме в ръка. Вчера вечерта Комисията спря и клип на ДПС пак с участието на дете.

„Ние се намираме в една рутинна процедура, както на Съвета за електронни медии, така и на ЦИК. СЕМ прави мониторинг на електронните медии в България и когато види някакъв случай сезира ЦИК за него. В конкретния случай сезирахме и Държавната агенция за защитата на децата”, обясни Мария Стоянова – член на СЕМ. „Дори и родителите да са дали съгласието си за участието на детето, те не са негови собственици. Законът за закрила на детето предвижда включително защита на децата от техните родители. В случая те посягат на правата на децата”, подчерта Цветозар Томов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК