СЕНЗАЦИОННО в ПИК ТВ! Кои босове е возил в самолета си Росен Плевнелиев? Каква е истината за атаката на президента срещу Русия? Каква е връзката Костов - Радан - КТБ? Отговорите на Волен Сидеров!

ЧАС ПИК

СЕНЗАЦИОННО в ПИК ТВ! Кои босове е возил в самолета си Росен Плевнелиев? Каква е истината за атаката на президента срещу Русия? Каква е връзката Костов - Радан - КТБ? Отговорите на Волен Сидеров!

167420
на 28.07.2015
СЕНЗАЦИОННО в ПИК ТВ! Кои босове е возил в самолета си Росен Плевнелиев? Каква е истината за атаката на президента срещу Русия? Каква е връзката Костов - Радан - КТБ? Отговорите на Волен Сидеров!

Запушена ли е устата на Прокопиевите медии с милионите на "Америка за България"?

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

 Съдебната реформа предизвика невиждан катарзис между политическите сили.

препоръчано

Очаква се горещо политическо лято.

Определени партии всяват разделение в обществото по темата "Русия". Президентът пое открит курс към Америка. На бял свят излязоха задкулисни отношения на политици с КТБ.

По най-актуалните теми в държавата разговаряме с Волен Сидеров, лидер на партия "Атака".

 

Интервю на Ивайло Крачунов

 

 - Г-н Сидеров, обявихте в края на миналата седмица в Народното събрание, че съдебната реформа се прави задкулисно. Какво точно имате предвид? 

- Имам предвид това, че тази тема беше съобщена като страшно важна, историческа, едва ли не вече тука сме в превратен исторически момент, а в същото време хората не могат да разберат за какво става въпрос. Какви промени, защо се правят?

 Затова миналата седмица на пресконференция в парламента аз се опитах да обясня малко по-схематично, че всъщност става дума за едни промени във върховете на магистратурата, които не засягат живота на обикновения човек и нямаше нужда да се представя това като исторически момент. Всъщност се правят две квоти във ВСС и цялата тази промяна цели настаняването на свои хора на властта по веригата, тъй като тези квоти ще назначават прокурори и съдии.

 - Точно това е и нашата теза, г-н Сидеров, нали съдебната реформа трябва да обслужва единствено българските граждани, а тук виждаме едно квотно разпределение, настаняване на удобни магистрати. Не е ли именно философията да бъде промяна на Наказателния кодекс по такъв начин, че да се засегнат всички тежки престъпления, от които потърпевши са хората?

 - Точно това предложихме, но веднага искам да уточня, че тази пресконференция беше тотално орязана от големите, монополни медии и телевизии, въпреки че те се струпаха, камерите бяха там, нашата позиция не беше излъчена. А тя беше такава, ако трябва през август да не се почива, ако трябва да се направи промяна в Наказателния кодекс, но така, че наистина да удари престъпността, особено тази, която тормози народа, битовата престъпност. Да се засилят някои санкции за престъпления, които сега са леко наложени.

 Всичко това си струва усилия, съгласие. За съжаление нямаме такъв случай, имаме промяна на състава на ВСС и създаване на схема за назначаване на свои хора. Задкулисието беше едно уговаряне, напомни ми за съставянето на коалиция - ходеха по кабинетите, говориха си нещо. Аз настоявах медиите да присъстват, те отказаха. Ние не участвахме, сега също не сме в това уговаряне, тъй като не виждаме смисъл и полза за обществото.

 - Г-н Сидеров, как си обяснявате двуличното поведение на Реформаторския блок? Те от една страна казват - ние сме част от управляващото мнозинство, част от властта, а в същото време саботират съдебната реформа, ходят по различни видове кабинети, първоначално казват ние сме срещу ДПС, след това отиват да се срещат с председателя на ДПС. Не се ли прави това преди местните избори, за да успеят да си издействат дивидент на тези избори? 

- Ще върна малко назад лентата, събитията от 2013-та и 2014-та година. Помним всички, а ние от "Атака" сме и мишена на едно масово хулиганство в центъра на София. Тогава беше направен един български вариант на Майдан, беше извършен един преврат. Законно избран парламент беше с прекратен мандат и правителство, което беше избрано от същия парламент беше свалено. Защо, за да дойдат на власт освен ГЕРБ и тези партии, които тогава не бяха в парламента - Реформатори, Патриоти, АБВ и прочие.

Сега виждаме, че тогава нападаха управлението на БСП и ДПС, обясняваха как не трябва да се управлява с тези партии и как те са едва ли не нещо прокълнато и фатално лошо за България, а сега се вижда, че те заедно с ДПС са в една и съща позиция, заедно подписват списъка на внесените 180 подписа. Там са един до друг Патриоти, Лютви Местан, Симеонов, Каракачанов, Радан Кънев. Тези, които ги сочиха за съсипатели на България, сега са заедно. Какво означава това? Безпринципност, означава, че цялата цел на всички тогавашни улични вакханалии, които направиха с много платени хора, са целяли тяхното влизане във властта, а не че е било лошо управлението на БСП и ДПС. Те правят същите неща сега.

 - Г-н Сидеров, в петък в Народното събрание поискахте оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова за това, че е допуснала хулигански елементи да протестират пред Народното събрание. Разговаряхте ли с вицепремиера Бъчварова по този въпрос? 

- Разговаря моят заместник Десислав Чуколов. Той се обади и казахме, че е недопустимо това и да си влязат в ролята МВР като охранителна институция, защото определени лица от тези протестиращи, веднага казвам, тук не ме интересува кой с какви позиции протестира, да, всеки има право на протест, само че това не означава, че трябва да тормозиш народните представители и да им пречиш да си вършат работата. Когато ние излязохме същия ден пред президентството, за да протестираме срещу награждаването на Марси Рийс с орден "Стара планина", на нас ни беше казано да спазваме жълтата линия на сигурност, а пред парламента може всеки да дойде, да хвърля предмети и да застрашава здравето на народните представители. Тук изключвам всякакви възгледи, политически, може да има такива, които да не приемат нашата политика, но това не означава, че може да ме замеря с камъни, защото това означава, че нарушава обществения ред. 

Като министър на вътрешните работи, г-жа Бъчварова според нас не се справя и тя не може да се справи с тази тежка задача, затова по-добре да подаде оставка, да се занимава със социология. МВР иска невероятно сериозни кардинални преобразувания, тъй като ние непрекъснато виждаме как полицаи рекетират хора, дават лъжесвидетелски наказания, пребиват непълнолетни. Днес в Кюстендил наши активисти направиха протест, а двама полицаи униформени пребиха един 50-тина годишен човек от Кюстендил Васил Василев, пред неговата дъщеря. Около 40-50 минути го бият зверски в неговото мазе понеже го набедили за някой си. Безумно, дивашко, мутренско изпълнение, което не може да бъде подминато. Ние сега ще искаме уволнението на тези полицаи и заставането пред съд.

Ние виждаме как българската полиция се е изродила до такава степен, аз не казвам за всички полицаи, но явно там има много гнили елементи, явно се считат за недосегаеми, считат, че могат да пребият всеки гражданин и това да им се размине. Това изисква много сериозно кадрово пречистване на МВР и поставянето на тази институция на други основи. Аз се съмнявам, че Бъчварова може да се справи с това и затова нейната оставка е необходима, за самата институция.

 - Г-н Сидеров, споменахте странни елементи присъстват на протестите. Какво е вашето обяснение като политик за това, че на митинга пред Главна прокуратура преди две седмици се събраха хора, които са представители на "Протестна мрежа" и такива, които са клакьори на Цветан Василев?

- "Протестна мрежа" беше в ядрото и на това, за което обяснявах - Майдана. Това бяха пак платени, поръчкови изпълнители на всички тези хулигански изпълнения в центъра на София. Между другото и тогавашният министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, и на него тогава му поисках оставката, защото той беше наредил на полицаите, просто те не закачаха всички тези хулиганстващи елементи. В момента ги използват същите от "Протестна мрежа" за решаване на олигархични въпроси. Съставът на ВСС, превземането на съдебната система от хора на "Протестна мрежа", на кръга Прокопиев, Плевнелиев и по този начин вече тоталното овладяване на властта, защото когато имаш изпълнителната власт, в момента кабинетът е превзет от тях, когато имаш и съдебната власт вече, нищо не може да ти се опре.

Тогава, както обичам да се шегувам, трябва да започне партизанско движение, друг начин не виждам за справяне, защото в момента ние имаме една държава, която е полицейска, без медийна свобода или със силна цензура, тотална цензура. Казах пресни примери, възпротивих се на срещата с Могерини, бях изключително възмутен от това, че тя закъсня половин час. Цачева не даде думата на отделни председатели на групи да изкажат мнение. Приключиха срещата, тя не каза нищо съществено, беше една подигравка с парламента. Нищо като отразяване. Връчват медал на Марси Рийс, защо?

Защото ни вкара във война, тя ни направи част от фронтовата линия и за тези заслуги в кавички Плевнелиев и връчва медал. Отиваме пред президентството - народни представители от "Атака" с плакати, с политическата позиция и никакво отразяване. Правим трибунка в парламента да обясним нашата позиция за т.н. поправки в Конституцията, и пак никакво отразяване. Това означава, че, разбира се има и отделни медии като вашата, но те се броят на пръсти, основните, монополните ги наричам, големите телевизии като Би Ти Ви, Нова, а и БНТ. Вие представяте ли си идва пред президентството репортер на БНТ, записва ми изявление, след което то не влиза. Явно по етажите някой шеф е казал "не". Такъв голям страх да не би да се каже нещо против американската посланичка аз не знам.


VOLENSIDEROW by iapikbg

 - По повод обясненията за тази цензура е редно да споменем и някой от грантовите издания "Капитал", "Дневник" и "Медияпул", които получават милиони от "Америка за България"? Но не са ли причина за цензурата милионите, които постъпват от "Америка за България" към точно определени медии?

 - Тези пари, за които говорите, да, ние сме ги отразявали в нашите медии. И в ПИК са излизали материали за това, че и те даже са безконтролни, но има и други финансови потоци, които минават през т.н. програми и през министерствата и пак се насочват към големите медии. Беше излязла информация, че над 6 млн. са раздадени по този начин на основните телевизии и на някои вестници. При положение, че си взел от правителството милиони като медия, съвсем естествено ще му пазиш хатъра.

Това вече води до една изключително опасна, блатна атмосфера, защото всичко потъва, има тишина по определени теми. Когато някой изкаже, дали ще е "Атака" или някой друг. Изследванията показват, че 2/3 от българите не са съгласни с присъствие на чужда военна техника у нас, всички тези арогантни изпълнения. Военни самолети да летят над Рожен на опасно близко разстояние. Десетки хиляди хора събрани на събор, те показно и не само на Рожен и на Шипка имаше много такива изпълнения. Хората се оплакват, че всяка нощ над някои села минават на ниско разстояние. 2/3 от българите са против тази демонстрация и са против санкциите на Русия, но парадоксът е, че голямо мнозинство от хора има едно мнение, а основните медии се чува друго и това мнение се заглушава.

 - Г-н Сидеров, ще ви задам много съществен въпрос като казвате Русия. Виждаме, че президентът Плевнелиев като торнадо атакува Русия и дава преимущество на Америка, какво е Вашето обяснение? Зависим ли е този човек? 

 - Ако говорим за зависимости, той беше уличен в чисто бизнес преплитане на интереси, защото си спомняме неговата среща с шефа на "EVN" във Виена беше засечен в един хотел. В правителствения самолет той возеше шефове на големи корпорации, които в България имат големи позиции. Това са златодобивната компания "Дънди прешъс метълс", на някои предприятия на "ЧЕЗ".

Не може един държавен глава да бъде в такава близост с големи бизнес шефове. Колкото до позицията му към Русия, там той премина една граница, защото държавен глава не е редно да напада по този начин, да обвинява Русия като агресивна държава, като държава, която трябва да бъде едва ли не по военен начин сдържана. Той просто става смешен в очите на хората с тази позиция, защото става по-голям католик от папата. В желанието си да се хареса на американските си покровители, той върши недопустими неща. Един президент не може да отправя такива нападки срещу друга държава, особено голяма, силна, геополитически фактор като Русия, която е наш естествен партньор. Русия ни е партньор, не Америка. От Америка ние нито енергийно можем да имаме някакви взаимни облаги, нито да имаме търговия с ток, нито пък туризъм.

Всички удари по Русия са удари по българския интерес. Много често виждам и чувам думите русофили и русофоби. Не става дума за русофил, става въпрос за българофилство. Ние сме националистическа партия и виждаме, че нашият интерес е ударен. На Могерини например аз исках да й задам въпроса: Кога Еврокомисията ще изплати компенсации за тези щети, в които ни вкарахте? Може би са над 1 млрд. тези щети, но не ми беше дадена възможност. Затова става дума, за българския интерес. В момента туризмът е в срив. Там няма бизнесмен, който да не се оплаква, че си прекратихме отношенията с Русия. Говорим за нашия интерес, не за московския или някой друг.

 - След седмица предстои депутатите да излязат във ваканция. Кое е най-важното, което трябва да се свърши приоритетно след края на ваканцията? 

 - Поначало е сбъркан дневният ред на събранието. Той се пише в Министерския съвет. Тук искам да поясня, че много хора се заблуждават, че в Народното събрание се коват законите. Законите се пишат от екипи в Министерския съвет. Това, което се приема, е написано там. Да, народен представител или партия може да предложи нещо, но то просто не минава. Над 50 наши предложения отлежават в чекмеджетата. Ако трябва да бъдем полезни като Народно събрание на обществото, трябва да се заемем с въпроси, които са от първа важност. Изгонване на монополите, които държат нашата енергетика, които събират парите от тока.

Изгонване на корпорации, които добиват нашето злато и печелят милиарди, а ние получаваме трохи. Промяна в подхода към колониалната икономика, в която сега сме вкарани, строеж на български или смесени предприятия, които да произвеждат продукт. Заемане с въпроса за доходите - това са основните теми, за които трябва да работи парламента. Това мнозинство и това одиозно съчетание на партии, които са протурската партия на Корман Исмаилов, който се снима с Ахмед Доган пред турското знаме. Този в момента е в коалиция с партията на Костов, Кунева, ПФ, АБВ и някой от БДЦ и ГЕРБ. Имаме едно съчетание от политически формации, които не би трябвало да са заедно. Всичко това води до тези тежки компромиси, безпринципност, размазване на националните цели и интереси и тикане на лобистки закони.

Аз очаквам през есента да продължат лобистките закони, лобистките предложения и не очаквам нещо съществено от темите, които изброих да се придвижи.

 - Накрая на нашия разговор искам да Ви попитам какво е вашето мнение за Иван Костов? Вие като журналист дълги години сте посветил много статии на неговата дейност, но той продължава след мафиотската приватизация, която беше проведена, да гърмят нови скандали около него. Как си обяснявате неговата дейност и по-специално в пирамидата "КТБ", където се оказа, че и той има влогове, дъщерите му също, една комплексна оценка? 

 - За Костов съм си изказвал мнението още може би когато някои членове на сегашния парламент са били в детска възраст. През годините, когато той беше министър-председател, много малко хора имаха смелост да пишат нещо критично за него. Аз тогава пишех статии, които сега са събрани в сборника "Българофобия" 99-та, 2000-та година. Моето мнение е, че той има основната тежка роля за съсипването на българските мощности за превръщането ни в колониална страна с много ниски доходи и с отдаване на всички печеливши сектори на чужди компании. От това България можеше да печели и да сме на друго ниво в този преход. Ако сме себеуважаваща се държава, трябва така да се направи закона, че да може да преследва и такива държавни престъпления, включително такива случили се преди 15-20 години.

Но той мина между капките и сега си има някаква фондация, институт, с които си живурка. Разбрахме, че е бил доста сериозен вложител в КТБ. Но какво от това? Ние не виждаме това да пречи. Например мен ме съдят сега по едно глупаво и съчинено обвинение. Той си е необезпокояван, води лекции, ходи по телевизиите, обяснява демокрацията как да се развива. Това е сбърканото в нашия преход. Не виждам как с въпросните днешни промени в Конституцията ще отидем към повече справедливост.

Биха искали хората да видят подобни виновници да застанат на съд, а не да тормозят мен или всички ние, които ги критикувахме. Какво съм направил аз точно, за да бъда аз тормозен в съдебни зали. От 2006-та не са спрели. Аз ли осъществих приватизацията, аз ли ограбих България, аз ли ограбих "БГА Балкан" за 150 000 долара, аз ли превърнах милиони българи в маргинали? Не, това са един след друг всички тези правителства - Костов има там централна роля. Въпросът е, че той сега пак е във властта чрез ДСБ , неговият представител Радан Кънев е всъщност днешният Костов и правителството е зависимо от тях. Ние виждаме как със своя малък процент тази партия и подобни всъщност диктуват нещата. Техни посланици по света, ето сега Надежда Михайлова посланик в Турция, Асен Агов в САЩ. На практика те управляват със своя нищожен процент присъствие в политиката.


VOLENSIDEROVchast2 by iapikbg

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 156
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК