Сензация! Викат Плевнелиев на разпит в прокуратурата

ЧАС ПИК

Сензация! Викат Плевнелиев на разпит в прокуратурата

47345
на 17.07.2013
Сензация! Викат Плевнелиев на разпит в прокуратурата
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде привикан на разпит в прокуратурата. Това съобщи зам.- главният прокурор Борислав Сарафов.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Името на държавния глава излезе от бележника на обвиняемия Филип Златанов, председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

"Няма пречка да бъде разпитано всяко едно от лицата, което фигурира в тефтера, без значение на каква длъжност е", подчерта обвинител №2.Тефтерчето на Филип Златанов бе открито при обиски в кабинета му. Той си е водил стриктно записки за това кой трябва да бъде "ударен" и кой "оправен", след като му е била спусната директива отгоре, посочи Сарафов. Зам.-главният обвинител бе категоричен, че вече знае и кой е давал заповедите на Златанов, но все още е рано да бъде съобщено неговото име. В тефтерчето са написани инициали като И.Ф, Ц.Ц и Б.Б, но от прокуратурата не потвърдиха, че нарежданията са идвали от хора, чийто имена започват с тези букви. "Ще установим кой е И.Ф, кой е Ц.Ц. Не всичко в тефтерчето може да се покаже и да се каже. Имаме данни и имена, които не можем да споделим", заяви Сарафов

Ето какво пише в тефтерчето на Златанов:

„Д-р Пейкова шеф на Здравна каса Шумен: Сметна палата – следва фин. Одит. Д-р на фин. Одит. ИФ ще го оправи”;
„Разговор с Дянов по повод Димана РАнкова – нормално поведение”;
"Винаги да се уведомява ИФ за обаждания от първите мъже на държавата + председатели на комисии ИФ – ЦЦ - ББ”.
„В 17.30 ч. да се публикува решението за Ранкова без президента в заглавието - > Решение за прекратяване на Плевнелиев”;
„Росен Плевнелиев – сигналът е прекратен, да не се качва в интернет”;
„Кмета на Кръстева – да има конфликт”;
"Да пускаме Горанов, Захариева, Иво Маринов да се преговорят дружествата";
"Илич Томински – да се удари";
"Е. Димитров – внимание, първо трябва да се съгласува с ИФ";
"Ок – Првзидента – нека си стоят, да се гледа всичко";
"Е. Димитров – не се бърза за цигарите";
За изданията - „Капитал” и „Дневник” са описани като вражески. „Ако има обаждане – на секундата да се звъни”
 
Всички лица от бележника ще бъдат извикани на разпит, зарече се зам.главният прокурор Борислав Сарафов. В записките изскочиха имена като Искра, Нона Карджова, Дойчинов... На 19 февруари е записано "ДЕКВР - да се изкарат хората от улиците" Припомняме, че на тази дата протестиращи срещу монополите влязоха в сблъсъци с полицията. 

В тефтера е записано, че някой от членовете на ВСС са били гласени за наказания. Сред тях са вечният бунтар от кадровиците - Калин Калпакчиев и Незабравка Стоева. За санкция е била гласена и председателя на съдиите Таня Маринова. В записките си Златанов е отбелязал, че готвената за конституционен съдия Галя Гугушева "трябва да е чиста". "През февруари в тефтера е било записано да се удари Емил Димитров. На 4 април излиза решението срещу него за конфликт на интереси", обясни Роман Василев. Той посочи, че по закон всяко решение на Комисията се съобщава на прокуратурата.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Депутатите изслушват Асен Василев заради ОПГ-то в митниците (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Депутатите изслушват Асен Василев заради ОПГ-то в митниците (НА ЖИВО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК