СЕНЗАЦИЯ! Отец Гелеменов пред ПИК и "РЕТРО": В София срещам хора, които съм погребал преди години! Покойниците се явяват преди Задушница с поръчки за супи, лимонада и ракийка

Животът днес

СЕНЗАЦИЯ! Отец Гелеменов пред ПИК и "РЕТРО": В София срещам хора, които съм погребал преди години! Покойниците се явяват преди Задушница с поръчки за супи, лимонада и ракийка

257012
на 04.06.2017
СЕНЗАЦИЯ! Отец Гелеменов пред ПИК и РЕТРО: В София срещам хора, които съм погребал преди години! Покойниците се явяват преди Задушница с поръчки за супи, лимонада и ракийка

Последвайте ни в Google News Showcase

Отец Георги Вилхелм Гелеменов е единственият дипломиран екзорсист, действащ в България. След завършването на богословие и школата за борба със злото в Германия той се завръща у нас, където в началото на 90-те години формира първите националистически движения. Днес отецът служи съвестно на Централните софийски гробища, където често мярка призраци. Наистина ли на Черешова задушница (3 юни) можем да видим мъртвите роднини и не възкръсна ли опасният национализъм след влизането му във властта, отговор дава отец Гелеменов.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

- Отче Гелеменов, как е по-правилно да се каже - духовете или душите на починалите ще ни дойдат на гости на Задушница?
 
- Съгласно трихотомната теория човекът е изграден от дух, душа и тяло. Духът е съвършен, той няма нужда от молитва, но не така стоят нещата при душата. Тя пази като на запис добрите и лошите ни дела. И един ден, когато отлетим, душата отива на съд, за да дава отчет за живота си тук, на Земята. Оттам идва и Задушница т.е. „за душата“, а е черешова, тъй като съвпада с времето на черешобера.
 
- Но с тия цени на черешите доста солен ще ни излезе поменът?

- Хората по селата си имат, а софиянци да си купят череши от Женския пазар, където са най-евтини. Освен това е хубаво да занесем на покойните на гробищата и непостни ястия, защото постът свърши вече и може. Искам също така да разсея един мит от т.нар. Бабешка библия. Не е вярно, че при скорошна смърт не се ходело на първа задушница. Това са остатъци от някакви езически времена, които само разколебават хората в християнската им вяра.
 
- Нашите прадеди траките, например, са отдавали огромен смисъл на смъртта като преход към по-добър живот, погребвайки тялото с лакомства, скъпоценности, сякаш човекът е тръгнал на дълъг път?

- Значи това се наблюдава и в момента при по-богатите цигани - кардарашите. Те изкопават гробница, снабдявайки мъртвеца с всичко необходимо за отвъдния живот. Според моето обосновано богословско предположение корените на тази традиция идват от Древен Египет. Тя е проникнала покрай робите, които преди векове са доведени оттам да работят в родопските рудници за цветни метали. В тия райони и до днес са останали общности, които наричат себе си „агупти“, т.е. египтяни. Това всъщност бе част от моята дипломна работа в Германия, посветена на Коптската църква, която реализирах с доста усилия  и преводи от четири езика.
 
- Навремето Людмила Живкова търси гробницата на египетската богиня Бастет в Странджа, но експедицията спира заради серия от трагични инциденти, в един от които и тя самата губи живота си?

- Безспорно има проклятия на тези места. Ето, вземете например, когато разкопаваха тракийските гробници, колко народ си отиде. Археологът Георги Китов същи почина поради тази причина. Не бива да се нарушава покоят на мъртъвците. Както в пирамидите, така и в тракийските гробници тегнат жестоки проклятия.
 
- Да речем, че жреците са правели някакви ритуали за защита, но чак пък толкова тежки ли е трябвало да бъдат?
 
- По правило златото също носи тежка отрицателна енергия, т.е. прокоба. Затова иманярите, когато намерят нещо, един по един си отиват от този свят от болести или злополуки. Обяснението е много просто – за същото това злато навремето са се водели битки, хиляди, дори милиони животи са били отнемани. Този метал е напоен с кръвта на тези жертви и носи само зло. Затова и жените е по-добре да се гиздосват със сребро, а не със злато.
 
- Около Задушница някои по-сензитивни хора сънуват близки покойници, които им казват какво им се яде или какво им трябва в отвъдното. Смъртта не къса ли нишката ни с материалния свят?

- Аз съм от години в този духовен занаят и моят отговор е - категорично не. Даже още на следващия ден след погребението близки са идвали при мен и са ми казвали: „Отче, той си иска очилата, ама как е възможно?!“. Тогава им казвам – разкопайте внимателно пръстта и ги сложете в гроба, за да може да си чете човекът. Други мъртъвци си искат супички, трети - постни ястия, ракия или безалкохолно, лимонадка или кока-кола. Има ли заръка от оня свят, моят съвет е винаги да се носи на гроба, за да може душата да битува в покой там, където се е преселила и където всички ще отидем. Или, както се казва в православния требник - в място злачномясто прохладнокъдето няма никаква болка, скръб и въздишка, а само мир и вечен живот.
 
- Медиуми твърдят, че в отвъдното също има своего рода високи технологии като интернет. Задавали ли сте си въпроса как мъртвите се свързват с нас?

- Това са големи тайни, които не ни се разкриват, но аз, с моята дългогодишна практика, съм ставал свидетел на какво ли не. Например, докато вървя из София, за секунди мяркам хора, които съм погребал преди години. Така си правя извода, че те са между нас, за кратко могат да се материализират , но не пред всеки. Изглежда свещеникът, който ги е опял, може да ги зърне. Той като медиатор ги е изпратил в отвъдното, а изглежда тази духовна връзката остава нерушима.
 
- Често в стари изоставени къщи се мяркат привидения, чуват се потропвания, как да си обясним това?
 
- Вероятно се касае за призраци. Те са като холограми, в които човек може да бръкне и да не усети нищо. Потропването пък идва от явлението „полтъргайст“. Думата идва от немския глагол „полтърн“, което значи "потропвам", "вдигам шум". Това са палави духове с демонична природа, които така съобщават за себе си. Ако някой знае морзовата азбука, може да комуникира лесно с тях, защото често те така общуват. От друга страна, всички тези явления идват да ни покажат, че няма смърт. Има едно преселение в един паралелен свят. Истинският живот за човека започва едва след смъртта, а всичко тука е една репетиция.
 
- Египтяните са използвали формата на пирамидите и кристали, за да изстрелват душите на по-високо ниво. Вярно ли е, че в отвъдните светове също има йерархия?
 
- Може и така да е. Това е древен народ, който според различни изследователи е работил с някаква извънземна информация. Има хипотези, че египтяните са изпращали покойниците там, откъдето са идвали душите им. Едни говорят за Сириус, други за Нибиру. Същата планета, която се чака да мине покрай Земята, да наруши гравитационното й поле и да предизвика страшни катаклизми. Това се е случвало на всеки 12 хиляди години. Тогава къде ще се скрием, не зная, може би софиянци ще се катерим по Витоша (смее се).
 
- Ако тази апокалиптична теория се сбъдне, да не вземе да се активизира палеовулканът на Витоша?
 
- Никой не знае какво носи утрешният ден, а това тука си е спящ вулкан. Богаташите от прехвалените квартали „Симеоново“, „Драгалевци“, „Бояна“, ако усетят, че става нещо необичайно, не бива да пазят имотите си, а направо да бягат. Между другото, аз живея в близкия до планината квартал „Княжево“. Мога да ви споделят, че всяка сутрин в 5:30 се чува някакъв необясним тътен. Живущите знаят за това и си траят, а други ги е страх да коментират, за да не ги вземат за луди, но там става нещо. Сега дали шумът е от процеси дълбоко във вулкана или е от т. нар. подземни тунели, за които отдавна се говори, че вървят под Витоша, не мога да кажа.
 
- Учени наскоро алармираха, че очакват в Италия да изригне супервулкан, който може да затрие половин Европа. Да не би да живеем в последните времена преди Апокалипсиса?
 
- Имам един приятел в Италия, десет години е по-голям от мене, но много жизнен . Баща му почина на 101 години и до последно си караше колата. Та от общината им дадоха безплатна земя в едни вулканични почви, където си насадиха лозе. Наскоро обаче точно при него пак имаше активизиране на вулкан. Тогава ми се обади по телефона и ми се заоплаква: „Падре Джорджо, разгони ми се фамилията“. „Така е, май френд - му отвръщам, - евтиното винаги излиза по-скъпо“. А относно Апокалипсиса, аз съм малко подозрителен, особено що касае пророчествата на Йоан Богослов. Значи, той, когато ги пише, е гладувал жестоко. А на човек в такова състояние му пада кръвната захар и започват да му се привиждат всякакви неща. Освен това Йоан по всяка вероятност е ял на остров Патмос някакви халюциногенни гъби и ето ти ги змейовете, драконите и чудовищата. Ето защо никой богослов в цялата християнска култура не е успял да разтълкува неговото писание „Апокалипсис“. Въобще и в Библията също има много митове и легенди.

- В ход ли е конспиративният план „Ран-Ът“ за обезлюдяване на България? 
 
- Христос казва: „Аз съм светлината на Света“. Значи ние трябва да познаем божията светлина и чрез нея да намерим пътя си. Само така ще се откъснем от външните влияния, иначе убеден съм, че ни чака редукция на населението до под 4 милиона, съпроводена с ислямизация и чипизация. Аз служа от години на Централните софийски гробища и мога да ви кажа, че планът „Ран-Ът“ продължава с пълна пара. Само в София на ден си заминават 70 човека, които се погребват в 38 гробища (общо с прилежащите кварталите и селата). Смъртта размахва косата и реже глави наред. И повечето са млади хора – 50-55 години, които си заминават от тежки болести и сърце заради стреса, недоимъка, отровни вода и храни. Напоследък ни докарват и доста мотористи. На повечето от тях на едното им рамо стои демон, яхнал адреналина, който ги подкокоросва: „Натискай газта, изпревари тази кола; можеш да минеш между тира и каруцата“. И наистина минават, но накрая си заминават завинаги. Трябва да се помолим на Задушница и за техните души да намерят покой, а живите Бог да вразуми, че да се пазим взаимно. Животът е най-съвършеното благо, което ни е дал Творецът. И последния модел мотор или техника не е нищо пред съвършеното божие творение, което трябва да пазим.

Още коментари, разкрития, интервюта и интересни четива вижте само на Retro.bg!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 135
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК