СИГНАЛ ДО ПИК! Безумията в язовир "Огняново" продължават! Докараха втори кран да вади първия, експерти спират на пожар операцията (СНИМКИ)

Животът днес

СИГНАЛ ДО ПИК! Безумията в язовир "Огняново" продължават! Докараха втори кран да вади първия, експерти спират на пожар операцията (СНИМКИ)

184740
на 25.02.2017
СИГНАЛ ДО ПИК! Безумията в язовир Огняново продължават! Докараха втори кран да вади първия, експерти спират на пожар операцията (СНИМКИ)
Автор:   Ани Ефремова

Последвайте ни в Google News Showcase

Безумията около язовир "Огняново" край Елин Пелин продължават и днес. След като вчера ПИК първи огласи данни за трагичното състояние на водоема и за падналия под леда кран /ВИЖ ОЩЕ ПО ТЕМАТА/, днес собствениците на басейна от "Кремиковци" изпратиха на място втори кран, който да извади първия. Без никой от чорбаджиите да е поръчал предварителен подводен оглед на мястото. Няма гаранция, че падналите части от моста между сушата и водовземната кула /т.нар. пасарелка/ не са затлачили водовземния отвор или преградата му. Просто се действа на сляпо. "Аз се кръстя от сутринта да не направим беля", изпуснал се пред свои подчинени един от директорите на "Кремиковци", който е на терена.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

След вчерашния сигнал на ПИК от Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор /ДАМТН/ са реагирали светкавично и да изпратили 6 човека експерти на място. Те са спрели безумната операция и са направили конкретни предписания как да се процедира в този особено деликатен случай.

А ето как би трябвало да се действа: Първо се пуска под леда една подводна камера, която може за едно сравнително кратко време да даде представа за състоянието на дъното. След това се решава какво да се прави: Частта от пасарелката или се вади, или се преценява ,че няма опасност за съоръжението и тя се оставя във водата.

След намесата на ДАМТН операцията е спряна. Но има още една опасност. Вторият кран в момента стои спокойно, но той се оказва,че е разположен в свлачищна зона. И няма гаранция дали и той няма да падне под леда при първия.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО) ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК