СИГНАЛ ДО ПИК! ИМА ЛИ КРИЗА - "Макс телеком" бави заплати, служителите напускат

Икономика

СИГНАЛ ДО ПИК! ИМА ЛИ КРИЗА - "Макс телеком" бави заплати, служителите напускат

83364
на 06.02.2017
СИГНАЛ ДО ПИК! ИМА ЛИ КРИЗА - Макс телеком бави заплати, служителите напускат
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Един от доставчиците на интернет услуги - Макс телеком, бави заплати и обезщетения, а служителите напускат. Това се оплакаха пред ПИК вече бивши работници във фирмата .

препоръчано

Заплатите се бавили с месеци, което принуждавало хората да напускат работното си място без предупреждение.

Ето какво сподели пред ПИК Радослав Радев, който очаква и доста солидно обезщетение.

„Здравейте, казвам се Радослав Радев и до 03.01.2017 година бях служител на Макс Телеком ООД или първият 4G оператор в България, както се рекламира компанията. Напуснах компанията по чл.327 - Напускане без предизвестие поради неплащане от страна на работодателя. От месец септември 2016 година до днешна дата компанията бави изплащането на заплатите, като част от служителите имат неизплатени заплати за повече от 1 или 2 месеца.

Напуснах компанията през януари месец 2017 година и все още не ми е изплатено трудовото възнаграждение за положеният от мен труд за месец декември, както и дължимото по закон обезщетение по чл. 221, ал. 1 КТ в размер на брутното трудово възнаграждение на работника или служителя за срока на предизвестието.

Дължимата сума от страна на Макс Телеком към мен е в размер на 4100 лв, а голяма част от служителите на компанията имат за получаване и суми далеч по-големи от тази.

За последните 3 месеца служителите на компанията масово напускат поради забавени трудови възнаграждения, като голяма част от служителите все още не сме получи дължимите си суми.
Моля ви да отразите тази новина, защото в България, за да бъде решен даден проблем, е необходимо да му бъде дадена гласност“, споделя Радослав.

От Агенция ПИК сме изпратили официално запитване до фирмата, но все още не сме получили отговор.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите
ПИК TV x
Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО) Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО)
ново
Днес: 116
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК