Симеон Сакскобургготски до патриарх Неофит на молебена в "Св. Кирик"

Животът днес

Симеон Сакскобургготски до патриарх Неофит на молебена в "Св. Кирик"

17195
на 14.12.2014
Симеон Сакскобургготски до патриарх Неофит на молебена в Св. Кирик
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Стотици миряни изпълниха манастира "Св. Кирик" над асеновградското село Горни Воден, където патриарх Неофит заедно с владици отслужва молебен. Цялото трасе е обсипано със сол заради дебелата слана.

препоръчано

Редом до негово светейшество е Симеон Сакскобургготски.

На 11 септември пловдивския митрополит Николай влезе в манастира, стопанисван дълги години от Съюза на архитектите в България. Съдебният спор не е приключил, следващото дело е насрочено за 11 февруари във ВКС.

Манастирската църква "Св. Петка" е действаща от Петковден - свещеници обясниха, че стенописите се нуждаят от реставрация, както и целия манастирски комплекс. Службата продължава, а десетки чакат на опашка пред храма, за да влязат и запалят свещ, информира "24 часа".

Четири казана с курбан се готвят за богомолците - 2 с фасул и 2 с риба. Празничното меню, с което ще бъде нагостен патриарха, е риба печена на скара.


Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК