Скандална версия! "Бандата на четиримата", състояща се от висши полицаи, прикривала истината за смъртта на Валя! Единият спял с медицинската сестра!

ЧАС ПИК

Скандална версия! "Бандата на четиримата", състояща се от висши полицаи, прикривала истината за смъртта на Валя! Единият спял с медицинската сестра!

374184
на 01.11.2014
Скандална версия! Бандата на четиримата, състояща се от висши полицаи, прикривала истината за смъртта на Валя! Единият спял с медицинската сестра!
Автор:   ПИК

Изнудвали приятеля й Валентин заради заем от лихвар, тормозили баща й, преди да се самоубие

Последвайте ни в Google News Showcase

На редакционната поща на ПИК се получи писмо от, както сами се представят, близки на медицинската сестра от Бургас Валя Иванова. Както е известно, 25-годишната красавица бе намерена удавена близо месец, след като изчезна безследно.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

В писмото с подател Пепи Иванова се твърди категорично, че Валя е убита.

"Историята на това лъчезарно момиче разтърси всички ни, вие също не спирате да пишете за нелепата й смърт. Но все още вестниците и други издания се страхуват да разровят смъртта й докрай. Много от вас се страхувате, защото полицейската мафия е силна и е в състояние да се разправи дори с вас. Но ние не губим надежда, че можем да изкараме на светло мръсните тайни, които погубиха Валя", казват близките на хубавицата.

В писмото е цитирана статия, която ПИК препечатва дословно от сайта alarmanews.com:

На Архангелова Задушница търсим отговор:
„БАНДАТА НА ЧЕТИРИМАТА“ ЛИ УБИ ВАЛЯ ОТ БУРГАС?
В морския град се питат дали Милен Димитров или Владо Дебелия е тайнственият любовник на удавената девойка

Най-скандалната версия подозира ексшефа на МВР-Бургас Милен Димитров, заместник-директора Калоян Калоянов, началника на икономическа полиция Владо Дебелия и колегата му от БОП Киро Кирязов като пряко отговорни за прикриването на смъртта на медицинската сестра Валя, която бе заподозряна в отношения с високопоставен началник в ОДМВР. Пред медиите масло в огъня наля и майката на мъртвото момиче Пенка Иванова. Почернената жена потвърди версията, че дъщеря и е имала тайна връзка с висш полицай, който сега покрива цялото разследване. Случайно или не, след интервюто й за в. „24 часа“, Владимир Маринов-Дебелия светкавично излязъл в дълга отпуска, а Кирязов – в болнични. Недосегаемият Калоян Калоянов пък бил задействал всичките си политически връзки, за да отклони интереса на разследващите от себе си. По силата на същата „случайност“ отстраняването на Подлогата (както е прякорът на Милен Димитров - бел.ред.)) от директорския пост съвпадна с първите подозрения за насилствена смърт. В коридорите на областната дирекция все по-упорито се говори, че точно случаят „Валя“ е причината позорно изританият Милен Димитров така отчаяно да драпа за връщане на директорския пост. Явно той и дружинката му, по-известна като „Бандата на четиримата“, не са замели докрай следите на гнусното престъпление, обзалагат се опитни бургаски криминалисти, коментира alarmanews.com.
Сайтът припомня, че ортаците му Калоянов, Дебелия и Кирязов имат богат опит в прикриването и провалянето на полицейски разработки. Срещу Кирязов е в ход дисциплинарно производство. Той е хванат да издънва проверки и дознания срещу знакови сводници и контрабандисти. Според техни колеги, сега карето бандити под пагон се е притаило в очакване на новата власт. Милен Димитров разчитал на верните си криминални приятели да платят за връщането му. Дебелия и Кирязов пък ударно събирали пари да се откупят пред новата власт като за целта продавали вътрешна информация. Калоянов от своя страна обикалял партийните централи, за да си осигури подкрепа и при новата власт. Четиримата се кълнeли, че щом овладеят ОДМВР-то, ще приключат „самоубийството“ така, че никой повече да не разрови студеното досие.

А че случаят е повече от съмнителен, спор няма.

Тартори на кримиконтингента се кълнат, че са засичали Валя на частни партита в крайградски вили, а съвсем наблизо били паркирани служебните коли на високопоставените куки.

Враговете на уволнения дисциплинарно заради груби закононарушения Милен Димитров подсилиха съмненията, припомняйки навика му да преспива с жените на своите подчинени. Такава безспорно е и Валя, чийто годеник е полицай от бургаските структури на МВР. В черното му тефтерче фигурирали имената на над 15 полицейски гаджета и съпруги, кълнат се някои от орезилените служители на дирекцията.

Покрай тези съмнения изплува споменът за две гимназистки от бургаски техникум, които се оплакали, че са брутално изнасилени от Димитров и Владо Дебелия. Гаврата се случила по време на купон с полицаи и местни мутри. Докато случая отшуми, близките на двете момичета били системно тормозени да мълчат. Същото е преживял и бащата на красивата Валя, който се оплакал от телефонен терор и брутален натиск да прекрати собственото разследване за смъртта на дъщеря си. Малко след това той беше намерен обесен.

Други служители под пагон пък си припомнят, че полицаят-приятел на медицинската сестра на няколко пъти излизал бял като платно от кабинета на Калоян Калоянов в деня след изчезването й. Зам.-полицейският началник следва да признае чувал ли е версията, че преди година Валя и гаджето й били притискани да платят предсрочно тлъст заем. Парите им били отпуснати от местен лихвар, покровителстван от Димитров и Калоянов. На тази информация се натъкнал приживе и бащата на момичето, който плати за истината с живота си.

От сайта alarmanews.com завършват със следното обръщение:

Съзнавайки тежестта на всички твърдения, които се носят в ъндърграунда и полицейските среди на Бургас, онастояваме замесените лица незабавно и публично да ги отрекат. Така ще докажат, че изнесеното в настоящия материал няма нищо общо с фактите около трагедията. Също така очакваме институциите, наели се с повторно разследване, да отговорят на следните въпроси, които все по-упорито се носят в прокуратурата, ДАНС и „6-ти септември“:

Докато не получим ясни отговори, няма да спрем да изнасяме тайните от подземието на ОДМВР-Бургас.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво вещаят звездите за всяка зодия на Лазаровден САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво вещаят звездите за всяка зодия на Лазаровден
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК