СКАНДАЛНО! Димитър Узунов с тежки думи срещу Лозан Панов! Става дума за милиони и бомбастичен хонорар

Само в ПИК
СКАНДАЛНО! Димитър Узунов с тежки думи срещу Лозан Панов! Става дума за милиони и бомбастичен хонорар

Заби ми нож в гърба заради договор за 6 милиона, твърди членът на ВСС

Автор: ПИК
Дата
Дата
26949
Коментари
2
СКАНДАЛНО! Димитър Узунов с тежки думи срещу Лозан Панов! Става дума за милиони и бомбастичен хонорар

Представляващият ВСС Димитър Узунов, който вчера остана на поста си, след като колегите му с болшинство гласуваха против неговата оставка, разясни защо шефът на ВКС Лозан Панов е поискал главата му. 

Преди дни Узунов беше обвинен от Лозан Панов, че не спазва правилата и че е определил еднолично колегите им, които да участват в среща с евросъдии, които идват у нас. 

Можеше Панов като мъж да дойде и да ме попита и въпросите, които публично зададе, можеше да ме попита мен, коментира пред БиТиВи Узунов. 

"Да, еднолично взех това решение кой да участва в срещата. Имах указан срок от министъра на правосъдието и посочих еднолично хората, които да участват. Два пъти ми напомниха от кабинета на министъра да спазя срока. Ако не бях посочил колегите, щяха да ме обвинят, че саботирам проверката. С това иначе трябваше да се занимае пленумът, но той заседаваше чак идния четвъртък и сроковете щяха да бъдат изпуснати. В петъка, когато евентуално можеше да се свика пленум, се честваше годишнина", обясни представляващият ВСС и допълни: "Определил съз тези хора по професионализъм и опит. Сред тях, например, е Светла Петкова - съдия с огромен съдийски стаж и административен опит, която е учила нас, включително и Панов как да държи химикалката".

Трябваше да попитате Лозан Панов дали са настъпили вредни последици от това, че съм посочил тези хора .Според мен - не, каза още представляващият ВСС.

Това е формалният повод да ми искат оставката, но аз ще ви кажа какъв е истинският повод, подчерта той.  

Две седмици по-рано намерих един договор, който се движи от Калин Калпакчиев от ВСС за 6 милиона лева. Хонорарът, който той би получил е за 340 хиляди лева. Става дума за проект по програма за единна информационна система за съдилищата. Установих, че този договор не е съгласуван от ВСС. Калпакчиев, който е в екипа, е записал една клауза, че представляващият ВСС, т.е. аз, носи отговорност за този договор. Как така аз съм посочен от него за отговорен, а иначе не мога да взема решение за участниците в срещата. Това активира г-н Панов да ми поиска оставката, категоричен бе Узунов. 

Когато попитах Лозан Панов дали познава Иван Костов той пламна като факла, посочи още той.. Между другото Панов ми се извини и аз го оставям две седмици да се изживява. Но той е пречупен човек. Поведението му копира това на един бивш министър на правосъдието. Той идва на заседателната маса, мълчи, излиза и говори пред журналисти. Става въпрос за министъра Христо Иванов. Нека си подаде оставката, като мисли, че е издигнат от блатото. Но да се знае Димитър Узунов не се продава и не се купува, коментира магистратът. 

Напиши коментар »
(2)
1
Милиционер с позиция
2
защо водещият бързаше да прекъсне говорещия, когато същият достоверно искаше да информира за злепоставящи факти, отнасящи се до постоянно пребиваващи в БТВ и НОВА, лица като Панов, Калпакчиев и други от кохортата на един бивш министър? Правосъдната ни система има нужди от такива хора като Узунов, които да не мълчат , а с факти и доказателства да информират българските граждани за това кой всъщност само пръска задушливия пушек на реформа, а в същото време те за единствения аргумент защо това не се случва - работят в зависимости и само за себе си, като комисионната от въпросното договорче.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Мечо Пух отива при Прасчо и му казва: - Искаш ли да отворим заедно търговска фирма? - И какво ще правим - ще продаваме мед ли? - Не, ще купуваме мед, а ще продаваме свинско.