СКАНДАЛНО! Димитър Узунов с тежки думи срещу Лозан Панов! Става дума за милиони и бомбастичен хонорар

Само в ПИК
СКАНДАЛНО! Димитър Узунов с тежки думи срещу Лозан Панов! Става дума за милиони и бомбастичен хонорар

Заби ми нож в гърба заради договор за 6 милиона, твърди членът на ВСС

Автор: ПИК
Дата
Дата
26802
Коментари
2
СКАНДАЛНО! Димитър Узунов с тежки думи срещу Лозан Панов! Става дума за милиони и бомбастичен хонорар

Представляващият ВСС Димитър Узунов, който вчера остана на поста си, след като колегите му с болшинство гласуваха против неговата оставка, разясни защо шефът на ВКС Лозан Панов е поискал главата му. 

Преди дни Узунов беше обвинен от Лозан Панов, че не спазва правилата и че е определил еднолично колегите им, които да участват в среща с евросъдии, които идват у нас. 

Можеше Панов като мъж да дойде и да ме попита и въпросите, които публично зададе, можеше да ме попита мен, коментира пред БиТиВи Узунов. 

"Да, еднолично взех това решение кой да участва в срещата. Имах указан срок от министъра на правосъдието и посочих еднолично хората, които да участват. Два пъти ми напомниха от кабинета на министъра да спазя срока. Ако не бях посочил колегите, щяха да ме обвинят, че саботирам проверката. С това иначе трябваше да се занимае пленумът, но той заседаваше чак идния четвъртък и сроковете щяха да бъдат изпуснати. В петъка, когато евентуално можеше да се свика пленум, се честваше годишнина", обясни представляващият ВСС и допълни: "Определил съз тези хора по професионализъм и опит. Сред тях, например, е Светла Петкова - съдия с огромен съдийски стаж и административен опит, която е учила нас, включително и Панов как да държи химикалката".

Трябваше да попитате Лозан Панов дали са настъпили вредни последици от това, че съм посочил тези хора .Според мен - не, каза още представляващият ВСС.

Това е формалният повод да ми искат оставката, но аз ще ви кажа какъв е истинският повод, подчерта той.  

Две седмици по-рано намерих един договор, който се движи от Калин Калпакчиев от ВСС за 6 милиона лева. Хонорарът, който той би получил е за 340 хиляди лева. Става дума за проект по програма за единна информационна система за съдилищата. Установих, че този договор не е съгласуван от ВСС. Калпакчиев, който е в екипа, е записал една клауза, че представляващият ВСС, т.е. аз, носи отговорност за този договор. Как така аз съм посочен от него за отговорен, а иначе не мога да взема решение за участниците в срещата. Това активира г-н Панов да ми поиска оставката, категоричен бе Узунов. 

Когато попитах Лозан Панов дали познава Иван Костов той пламна като факла, посочи още той.. Между другото Панов ми се извини и аз го оставям две седмици да се изживява. Но той е пречупен човек. Поведението му копира това на един бивш министър на правосъдието. Той идва на заседателната маса, мълчи, излиза и говори пред журналисти. Става въпрос за министъра Христо Иванов. Нека си подаде оставката, като мисли, че е издигнат от блатото. Но да се знае Димитър Узунов не се продава и не се купува, коментира магистратът. 

Напиши коментар »
(2)
1
Милиционер с позиция
2
защо водещият бързаше да прекъсне говорещия, когато същият достоверно искаше да информира за злепоставящи факти, отнасящи се до постоянно пребиваващи в БТВ и НОВА, лица като Панов, Калпакчиев и други от кохортата на един бивш министър? Правосъдната ни система има нужди от такива хора като Узунов, които да не мълчат , а с факти и доказателства да информират българските граждани за това кой всъщност само пръска задушливия пушек на реформа, а в същото време те за единствения аргумент защо това не се случва - работят в зависимости и само за себе си, като комисионната от въпросното договорче.
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, собственик на в. "Стандарт"
Става на: 59 години

При психиатъра, пълзейки на четири крака, влиза човек, захапал кабел. Докторът го гледа с лека усмивка: - Кой е дошъл при нас - костенурка ли си, гущер или жабка, може би... - Не, докторе, аз съм сисадминът, прекарвам ти мрежа.