СКАНДАЛНО! Прецакват Стоичков с паметника! Феновете ще видят статуята на Камата през крив макарон

Само в ПИК
СКАНДАЛНО! Прецакват Стоичков с паметника! Феновете ще видят статуята на Камата през крив макарон
Автор: ПИК
Дата
Дата
4388
Коментари
4
СКАНДАЛНО! Прецакват Стоичков с паметника! Феновете ще видят статуята на Камата през крив макарон

През крив макарон изглежда ще видят феновете на Христо Стоичков статуята му, която трябваше да бъде издигната пред стадион "Българска армия" още преди година и половина. Инициативата за отливането на кавалера на "Златната топка" е на привържениците на ЦСКА в Козлодуй и трябваше да завърши през месец май миналата година, когато Камата имаше бенефис.

Председателят на инициативния комитет за издигане паметника на Стоичков Бисер Митков призна с тъга на сърце, че скоро бронзова фигура на Камата няма да има, а причините са цял куп, пише столичен всекидневник.

"Проблемите около ЦСКА са една от основните причини засега нещата да са замразени - обяснява Митков. - Има неясноти около собствеността, не е ясно чий е стадионът и принадлежащите му територии. От клуба трябва да движат издаването на документи и разрешителни, но към момента не могат заради създалата се ситуация около клуба. Така не могат да бъдат извършени всички бюрократични изисквания, а и територията попада пак в Борисовата градина, което също усложнява нещата."

Митков признава и че нужните средства още не са събрани и финансирането е в застой отдавна. "За изработването на паметника са нужди 60 000 лева, а към момента в сметката имаме около 20 000 лв. Сега започваме нова кампания за набиране на средства. Феновете на ЦСКА в София също подемат кампания за събиране на средства, което ще става по време на домакинските мачове. Гриша Ганчев ни е обещал, че лично ще додаде парите, които не ни достигат. Но така или иначе дори не можем да започнем", откровен е Бисер Митков.

Дали и кога ще заблести Камата в Борисовата градина, не е ясно, но вече има насрочена нова дата. "След като не можа да стане за 50-годишнината на Стоичков, сега се надяваме за следващата пролет, когато ще се чества 70-годишнината на ЦСКА, вече всичко да е готово и да го има паметника. Но нещата зависят от много хора и институции. Скулпторът Костадин Ненов е готов с проекта, но той е замразен на етап гипсова отливка", твърди Митков. Самият Ненов признава, че много отдавна няма вест от инициаторите на проекта, нито пък има някакви пари за делото.

"Аз съм готов, направил съм проекта, знае се как ще изглежда статуята. Питайте организаторите какво става. В ателието ми е гипсовата заготовка, остава да се направи отливката от бронз", коментира ваятелят.

Статуята трябва да изобразява Стоичков с разперени ръце. Това е и една от най-разпознаваемите му снимки, която е заснета след гола му срещу състава на Германия на 1/4-финала на световното първенство в САЩ през 1994 г. Самият пловдивчанин е избрал този вариант за образа си, но е създал и някои проблеми на автора на проекта Костадин Ненов.

"Имах няколко варианта за проекта, но самият г-н Стоичков хареса този. Проблем стана, че той поиска главата на статуята да гледа напред, а не както оригинално нагоре. Това наложи преработване в кратки срокове. Другият ни спор бе за размерите. Мястото, където трябва да бъде монтирана статуята - насред открито пространство, налага тя да е с по-големи размери, а той искаше да е в естествен ръст. Но тогава тя просто ще се губи на естествения фон и така стигнахме до разбирателство височината да е към два метра, което е приемливо. Тогава много отговорни фактори обещаваха подкрепа, но какво стана - не съм наясно. Фактът е, че няма нито документи, нито пари", казва Ненов.

Още по темата
Стоичков за атентата в Барселона: По-силни сме от терористите (ВИДЕО)
Часовник
19:12
Христо Стоичков отправи послание към жителите на Барселона - градът, в който премина голяма част от кариерата му. Камата подкрепи каталунците след атентата снощи, при който загинаха десетки, а още...
Напиши коментар »
(4)
1
Стига с този ограничен човек, който се саморекламира!
2
ГАВРАТА С БУЛГАРИЯ ТРЕА А СПРЕ ВЕНАА....ДОКАТО НЕ Е КАСНО !.....А КАСНО Е ВЕЧЕ ОТ 1878 ПРЪВИ ПУТ !.....1944 ФТОРИИ ПАТ ! / НАЧИ НЕ ПУСЛЕДЕН ! /.....1989 ТРЕТИИ ПЪТ !.....НАЧИ ПУСЛЕДЕН !.....ПУЖАРНИКАРЗКАТА ИНЕРЦИЯ И ИСТЕРИЯ ДОКАРА РОДИНАТА У РОДИЛНАЯ КОМА !.....НАЧИ ЕМ Я ИБАТ ЕМ ША МРЕ ЕМ ША РАЖДА ВИНЕТУЧКИ !.....ЗАТУВА....РАДЕФ + БАЦО СА ФАНАТ У ЕДИН БОХ НА ДВА ЦВАИ РУНДЕТА....И....АКУ ИМА ПУБЕДИТЕЛ ИЗЛИЗА СРЕШТУ ЦЕЦКО И ЦАЧКА !.....У ДВА ЦВАИ РУНДА.....АКУ ИМА ПУБЕДИТЕЛ ИЗЛИЗА СРЕШТУ КУРНЕЛЕИ ШПАИДЕЛБАУМ !....И....ПУБЕДИТЕЛО РААЗПУШТА МАНДРАТА НАЧИ ПАРЛЯМЕНТА И ВАДИ РЕЗЕРВА И МЕТА МАНГИЗО У КРАКАТА НА КОНЯ НА ИМПЕРАТОРА АЛЕКСАНДЕР !....КОИЕ ОЗНАЧАА ЧЕ СИЧКО Е СВАААРШЕНО !.....НАЧИ Е КААСНО !....ЗА ДА НЕ СТАА ТВА БОРИСОФ А СЕ ТУРИ НА РАЗПЯТИЕ НА ОРЛОФ МОС !.....И....А ВААЗКРАСНЕ СЛЕД 200 ГОДИ.....ДО ТУГАВА ПАДА МИЕНЕ....И.....ТРЪКАНЕ С ШАМПУН НА МРЪЛЯВИТЕ УЛУЦИ....УЛИЦИ БЕ.....И.....СЛЕД 199 ГОДИ СИЧКО ЧИСТО.....ТУГАВА СЕ МЕРИ ГОДИНАТА С УДАРИ ПО КАМБАНТА ТИКВА !.....И....ИДВА ДЕН ПРЪВИ !.....НАЧИ НОВИО ДЕН !.....ШО СТАРИО ФАЛИРА !....ЗАЛЕЗНА !.....ИЗГОРЕ !.....начи стаана пожар !.....кои не ! се ! гаси !.....
3
Няма ли някой ЦСКАр скулптор да я направи без пари.60 хиляди за статуя на най- добрия ни футболист са си чист рекет.
4
А ма тоя турски циганин умрЕ ли?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Мечо Пух отива при Прасчо и му казва: - Искаш ли да отворим заедно търговска фирма? - И какво ще правим - ще продаваме мед ли? - Не, ще купуваме мед, а ще продаваме свинско.