Скандално разкритие на ПИК! Цветелина Бориславова назначи осъден за смърт за шеф на бургаско пристанище. Той командва Калин Георгиев!

ЧАС ПИК

Скандално разкритие на ПИК! Цветелина Бориславова назначи осъден за смърт за шеф на бургаско пристанище. Той командва Калин Георгиев!

188994
на 29.04.2014
Скандално разкритие на ПИК! Цветелина Бориславова назначи осъден за смърт за шеф на бургаско пристанище. Той командва Калин Георгиев!
Автор:   Милан Николов

Последвайте ни в Google News Showcase

Бизнесдамата Цветелина Бориславова е назначила бургаския богаташ Борис Караманов за ръководител на рибното пристанище Бургас (бившото скандално "Океански риболов"). Той е осъден на последна инстанция за това, че погуби младеж в катастрофа, неспазвайки правилата, на пътя Бургас - Созопол. В последствие Караманов става началник не на кой да е, а на бившия главен секретар на МВР Калин Георгиев и то в най-доходният български порт..

препоръчано

На 24 май 2011 г., един от най-големите славянски празници, Караманов със своя баровски джип БМВ Х6 блъска “Сузуки”-то на Георгиев със скорост 134 км/ч, или с 54 км/ч над допустимата, сочи експертиза по делото.

Вследствие на катастрофата Георги издъхва на място, а приятелката му Таня е приета с черепно-мозъчна травма в болница. Двамата точно са се готвели да обявят сватбата си. Ударена отзад, колата на софиянеца изхвърча и се забива в дърво. Той загива на място. Свидетели на катастрофата твърдят, че по-жестоко нещо не са виждали.

Таня първо изпада в безсъзнание, после се събужда и започва да пищи от ужас. На помощ й се притичват други хора, не Борис Караманов. "Георги беше перфектен шофьор, винаги спазваше правилата, караше се на сестра си, ако тя някога случайно ги наруши. Не е имало как да рагира след този подъл удар отазад", разказват пред ПИК негови авери.

В съда става ясно, че сегашния шеф на рибното пристанище в Бургас е нарушил жестоко правилата, отнемайки човешки живот. Шефът на голямия порт се разминава с милостта на съда и получава условна присъда само от година и осем месеца от ВКС, която е обявена в началото на годината. Когато от ПИК тези дни попитахме Върховният касационен съд каква е присъдата на Борис Караманов, те ни отвърнаха: "Срещу такъв човек изобщо не се е водило дело". Въпреки опита осъдителната присъда да бъде скрита, медията ни се сдоби със съдебното решение срещу г-н Караманов.

Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев влезе в Съвета на директорите на бургаското пристанище "Фиш порт", като шеф му е именно Борис Караманов. Навремето дознатели на МВР събираха доказателства срещу шофьора погубил човек. Оказа се, че подвижните камери, които са заснели смъртния случай не работят....

Обектът "Рибното пристанище" беше закупено наскоро от инвестиционния фонд на Цветелина Бориславова "Сиесайеф". От 5 септември Георгиев е част от ръководството на пристанището, където се разтоварват предимно цитруси и строителни материали. Годишно във "Фиш порт" се обработват около 200 000 тона товари. Пристанището разполага с три корабни места и четири крана. За 2012 г. "Фиш порт" отчете 2,2 млн. приходи и 237 хил. лв. печалба.

Интересното е, че срещу пристанището има ред сигнали за злоупотреби още от времето на предишните ръководства. Когато Цветелина Бориславова поема порта, нещата остават в прах при разследващите.

Потърсихме Цветелина Бориславова за мнение. В момента бизнесдамата е в чужбина.

Вижте в "Още по темата" позицията й.

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите
ПИК TV x
Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО) Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК