СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ! Надзорникът на приватизацията Руси Статков скочи срещу поправката "Домусчиев" - ето защо внася искане за отмяна в МС и парламента

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ! Надзорникът на приватизацията Руси Статков скочи срещу поправката "Домусчиев" - ето защо внася искане за отмяна в МС и парламента

236856
на 20.07.2018
СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ! Надзорникът на приватизацията Руси Статков скочи срещу поправката Домусчиев - ето защо внася искане за отмяна в МС и парламента
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Официални писма с искане за отмяна на промените в Закона за приватизационен и следприватизационен контрол, които опрощават 58 милиона лева на бизнесмена Кирил Домусчиев, внася в парламента и в Министерския съвет членът на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация Руси Статков, научи ПИК.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Според него действието на тези промени трябва веднага да бъде прекратено, те да се подложат на обществено обсъждане и да се направи подробна оценка на въздействието от тяхното приемане. Една от причините за това е грубото нарушаване на начина, по който са били внесени в парламента между първо и второ четене в разрез с правилника на Народното събрание.

Освен това надзорникът на приватизацията вижда и нерегламентирана държавна помощ за БМФ, което е наказуемо от европейското право.

Според Статков освен това в случая изобщо не става дума само за 58 милиона лева от БМФ, за които алармира и се бори вицепремиерът Валери Симеонов, а за още много стотици милиони. Причината е, че промените засягат не само БМФ, но и всички приватизирани дружества, каквито са ЕРП-та, БТК, ВЕЦ-овете, "Булгартабак" , "Нефтохим" и още редица предприятия.

Статков е категоричен, че тези промени противоречат на българското и европейското право и са противоконституциионни, тъй като имат обратно действие, а освен това демотивират българските граждани, че живеят в правова държава с върховенство на закона.

Не на последно място според него те застрашават националната сигурност, тъй като са свързани с услуги от стратегическо значение и за държавата, и за населението - като тези на ЕРП-тата, ВИК и други подобни компании.

Членът на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация и следприватзационен контрол припомни, че 2 години са съдили Домусчиев заради исканията му за намаляване на неговите задължения и държаввата е стояла зад експертите в тази борба, включигтелно в лицето на вицепремиера Симеонов. Затова сега недоумява какво се е случило и как се е стигнало до решението на депутатите.

Пред ПИК Руси Статков нарече промяната "Домусчиев" "голямо престъпление и гавра", а начинът, по който бе внесена и прокарана - "кокошкарски лобизъм".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 103
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК