СКАНДАЛ! Ивелина Василева и Петър Москов прикривали тровенето на водата в Хасково

Само в ПИК
СКАНДАЛ! Ивелина Василева и Петър Москов прикривали тровенето на водата в Хасково
Автор: ПИК
Дата
Дата
16675
Коментари
23
СКАНДАЛ! Ивелина Василева и Петър Москов прикривали тровенето на водата в Хасково

Още от 2015 година, бившият министър на екологията Ивелина Василева и бившият министър на здравеопазването Петър Москов, са знаели за проблемите с водата в Хасково и нищо не са предприели. Това се разбра от днешния парламентарен контрол.

През февруари 2015 г. е констатирано първото замърсяване на водата с уран в Хасково. Следващото контролно замерване е проведено през април 2016 година. И след него няма никаква реакция от Василева и Москов. Кумулативният (натрупващ ) ефект с увеличени в пъти нива на замърсяване, са установени и на 04.04.2017 г. Тоест в продължение на над 2 години десетки хиляди в това число деца и възрастни (най-уязвимите) са тровени с радиоактивност. Никой все още не може да каже, какви ще са пораженията върху здравето на хората и последващите поколения.  

Причината за тази трагедия е, че в района на основната помпена станция, в непосредствена близост до нея, е експлоатирана уранова мина и находища на редки метали. Най-страшното е, че въпреки данните, от над две години държавните институции и областна администрация са криели този факт от населението.

Министерство на околната среда и водите изхарчи само за няколко години за гъски, лалугери и лешояди почти един милиард лева, но за отравянето в Хасково  не само си е мълчало, но не е взело абсолютно никакви мерки за справяне с отровите. През цялото време, по подобие на случая в Чернобил преди 20 години, за да не стане скандал ,както се случва сега, от министерствата на екологията и здравеопазването са прикривали този факт.  

Върховната прокуратура е започнала  проверка да  се установи, кои са виновниците за отравяне на водата и хората в Хасково и региона.

Още по темата
Семерджиев успокоява Хасково: Няма здравен риск заради водата
Часовник
10:03
Към момента здравен риск не съществува, оценките след получаване на окончателните резултати от изследванията ще бъдат направени достатъчно бързо и ще бъдат съобщени на обществеността. Това каза от...
Напиши коментар »
(23)
1
Случаят Чернобил е преди 30, а не 20 години господа, проверявайте фактите, защото никой няма да ви вярва за другото написано. Помията изливана от служебния кабинет е ясно с каква цел е.
2
ВРЕМЕ Е ДА ОТВОРИМ БЕЛЕНЕ И СКРАВЕНА---ДА СЕ ЗАСЕЛЯТ ВСИЧКИ ВИНОВНИ НАЧЕЛО С Д-Р МЕНГЕЛЕ-МОСКОВ И ДА ПИЯТ САМО ТАКАВА ВОДА..............СЪД ЗА ГАДОВЕТЕ...
3
парите които сьбираме непрекьснато за лечение на малки деца с невероятни болести какво е тази вода я пият хора и животни поливат се градини и царевица
4
Само да санираме и асфалт да полагаме за да има келепир. Иначе няма да има за по 6 апартамента за всеки от ГРОБ. Майната му на урана и простолюдието. То нека си мре тъй или иначе парите от пенсиите им ще ни трябват за апартаментчета, къщички, хотелчета и да остане нещо и в банковите ни сметки та един ден като ние остареем да не се налага да ровим из кофите за боклук. Десито бая парички направи по магистралите, но остаря момиченцето а казват че миришела много отдолу, тъй че на тоя занаят не може да се разчита за дълго време. В кражбата му е мамата, а не в някакви науки и образования.
5
сдс до последно ще мори бьлгарите
6
Цялата им работа на тези е такава...Долна работа!
7
Бало си е мамата в нашата държава!
8
И до момента няма нито една проба с наличие на уран в питейната вода, която се доставя, а само в места за водовземане - в чешмите водата е смесена от всички места за водовземане и концентрациите падат. Нормата е индикативна, определена е за превенция, тоест след констатирано завишение следва да се назначат още проби, а не да се спира водоподаването или да се четат здравни беседи на населението. Съществуващата в Наредбата норма се отнася само за краен потребител - тоест за крана на чешмата, но с цел превенция се прилага и на пробите от местата за водовземане. Ако данните от статията са верни, учудващо е че следващата проба е назначена за след 12 месеца, а е следвало да бъде възможно най-краткия практикуван срок - 6 месеца.
9
СЪД-за ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БОРИСОВ 1- И БОРИСОВ 2.......ВСИЧКИ СА ЗНАЕЛИ ЗА ВОДАТА ЧЕ ИМА УРАНОВО СЪДЪРЖАНИЕ-ЗАЩО СА МЪЛЧАЛИ И НЕ СА ВЗЕЛИ НИКАКВИ МЕРКИ................ЗА ТЯХ Е БИЛО ВАЖНО САМО ДА КРАДАТ И ДА ЛЪЖАТ НАРОДА а че хората след години ще умират като мухи ............въобще не ги е интересувало...............И СЕГА ПАК СЪЩИТЕ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ.................ТАКА Е.*СИТ- НА ГЛАДЕН НЕ ВЯРВА*
10
Всички гербери, начело с боса им Боко-3 на съд за геноцид спрямо България!!!
11
е, как ще знаят и няма да кажат бе, тия в ред ли са...егати мръсниците гадни, долни
12
Колко му платиха да избива собствения си народ.
13
Тези престъпни муцуни трябва да отговарят за геноцид на българите, явно мизерията и нищетата не им е достатъчна та ползват и други методи
14
СЪЩОТО СЕ СЛУЧВА НА МНОГО МЕСТА НА ТЕРИТОРИЯТА НО НИКОЙ НЕ КАЗВА. САМО СЕ РЕГИСТРИРАТ БОЛЕСТИ С НЕИЗВЕСТЕН ПРОИЗХОД И ТОЛКОВА. А ВСИЧКИ БОЛЕСТИ СА ОТ ХРАНАТА И ВОДАТА. НЯМА НИЩО ЧИСТО ВСИЧКО Е НАТРОВЕНО. ТРОВЯТ ВИ С ХИМИЯ В ХЛЯБА КАШКАВАЛА МЛЯКОТО СИРЕНЕТО ДА НИ ВИ КАЗВАМ КАКВО ПЪК ИМА В САЛАМИТЕ КРЕНИШИТЕ ЧЕ ЩЕ СИ ПОВЪРНЕТЕ ЧЕРВАТА. И НИКОЙ НЕ ВЗИМА НИКАКВИ МЕРКИ ЗАЩОТО ТЕЗИ КОИТО ГИ ПРОИЗВЕЖДАТ СИ ПЛАЩАТ ДАНЪК СПОКОЙСТВИЕ. НАРОДЕЕЕЕ СПИТЕ НАРОДЕЕЕ. ЩО НЕ БЯХ ПО МЛАД МАМКА ИМ И УПРАВНИЦИ. ЕДИН ПО ЕДИН ЩЯХ ДА ТЕ ТЕПЕМ.
15
Повтаря се Чернобил.Богоизбраните и преди и сега си траят.Пати обикновения гражданин.Ще имали сега съд за виновните от кабинета на Тиквата?
16
Ако това се докаже, да си понесат последствията..престъпници
17
Всичките бяхме насилствено ваксинирани още по времето на Чернобил. Тогава за минута сме получавали радиационна доза, колкото сега полеучаваме ако пием от тая вода десет години!!! Само Е. Йончева е поела смъртоносна доза още по рождение, затова е толкова сбръчкана и злобна, към останалите, и неможа да забременее по естествен път!!!
18
Не се учудвай, че в ПИК не знаят преди колко години стана катастрофата в Чернобилската АЕЦ. Неграмотността на "журналистите" в тази агенция става вече пословична, а иначе дават мнения наляво-надясно като последна истанция на истината. Така е, колкото си по-прост и неграмотен, толкова повече ставаш самонадеян, първенството в това отношения се пада на главната им редакторка Звездомира Мастагаркова
19
До 3. Стига манипулации. Министара на здравеопазването каза, че общата проба е над нормата.
20
Сутринта говорителката на парламентарната група на БСП и велика журналистка Елена Йончева каза в парламента, че проблема е от 2014 г. та включете и правителството на Орешарски барабар с депутатите от БСП/ДПС , които го избраха за Белене. Пък и тези от сегашното временно правителство, които казаха в парламента, че здравето на хората не е застрашено. Ама надали, затакъв текст няма да ви платят. И като си получите рубличките да не вземете да пиете бира Каменица и да се затриете, че ще останем сироти без бесепарски тролове.
21
Dobre de. Moscovita znaem a Borisov ? Toi kade beche ?
22
А Цацарката къде е ще се сезира ли
23
Eto gi с престъпното поведение!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Предпочитаният от вас политик е:
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През уикенда сте готови да се раздавате, но очаквате и другите да са щедри към вас. Събитията в понеделник можете да обърнете в полза на своето благосъстояние и кариера. Денят е подходящ да поставите въпроса за заплатата ви, да преговаряте за хонорари. Ситуацията около конкуренцията е сложна и изисква нестандартно решение, което ще трябва да взимате през следващите дни. Избягвайте контактите с недоброжелатели. Ще останете разочаровани от намеренията и постъпките им. Не влизайте в конфликти, които могат да ви повлияят зле емоционално.
ВИП рожденици
Леа Коен
Леа Коен
музиколог, дипломат

Разговор между две мухи:
- Хората са много тъпи! Харчат луди пари за тавани, по които изобщо не ходят!