СКАНДАЛ! Кметът на ГЕРБ в Трън се заиграва с последователи на „Да, България“

Политика

СКАНДАЛ! Кметът на ГЕРБ в Трън се заиграва с последователи на „Да, България“

23534
на 25.01.2017
СКАНДАЛ! Кметът на ГЕРБ в Трън се заиграва с последователи на „Да, България“
Автор:   ПИК

„Зелените“ превземат общини на Борисов, които ще дадат на Христо Иванов

Последвайте ни в Google News Showcase

През последната година се наблюдава тенденция в малките общини, при която представители на партия „Зелените“ успяват да подчинят местната власт начело с кметове и общински съвети. Схемата е твърде любопитна. На прицел са основно малки общини.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Такива са случаите във Велинград и Радомир, където главен играч в схемата е членът на партия „Зелените“ Асен Велев. Същият организира подписки и прави инициативни комитети, чрез които вкарва в общинските съвети предложение за референдум с един и същи въпрос: „Съгласни ли сте община …….. да не одобрява устройствени планове, предвиждащи добив и преработка на подземни богатства?". Начинът, по който е зададен въпросът съвсем не е случаен - с акцент върху отрицанието и очевидно внушение във въпроса, с което се цели объркване на местното население. Последният му успех е референдума в Трън. Велев и създаденият от него инициативен комитет подтикват кмета Станислав Николов да внесе предложението за референдум със същия въпрос като този в Радомир и Велинград, а целта е отново референдумът в Трън да съвпадне с предсрочния парламентарен вот. Изключително удобен момент, за да може темата да се използва за политически цели.

Успоредно с този процес върви и друг, но много свързан с първия – учредяването на структурите на новата партия на бившия правосъден министър Христо Иванов „Да, България“. В Перник местната структура включва Петър Петров  - ексдепутат от ГЕРБ, тръгнал си със скандал от партията, Ивайло Велинов – фейсбук активист и остър критик на минното дело в района и Галина Гергинова, която оглавява инициативния комитет „Съседите”, водещ битка с въгледобива в Перник.

И тримата съдействат на организацията срещу добива в Радомир и Трън, като по този начин оказват подкрепа на Асен Велев на централно ниво. 

Всеизвестно е, че кметът на Трън Станислав Николов, който е от ГЕРБ, е в деликатни отношения с ръководството и след скандала от близкото минало с блъснатото от него дете. Тогава премиерът Бойко Борисов остро осъди поведението на Николов, което явно го кара да търси варианти за политическото си бъдеще, като прокара мостове и към други политически формации в дясно. Индиректното сближаване с представители на „Зелените“ му осигурява добра основа за сътрудничество с бившия правосъден министър и лидер на „Да, България“. Доказателство за това е и фактът, че лично кметът на Горна Малина, който работи тясно с партия „Зелените“, през декември посети Трън и обеща пълно съдействие на колегата си за провеждане на референдум. Няколко седмици по-късно Николов внася предложението в Общинския съвет.

Очевидно схемата на „Зелените“ и „Да, България“ е добре премислен рекет и цели да манипулира общественото мнение, като внася отвън и се опитва да пришие на местното население в различни български общини негативно мнение по угодни за двете партии теми. Докъде ще стигнат с нечистите си намерения зависи преди всичко от гражданите на тези изброените градове, а коя ще е следващата община, която ще попадне под прицела на псевдоеколозите, предстои да разберем.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи
ПИК TV x
Бесен екшън в парламента - преследват ген. Атанасов с въпроси за Живко Коцев (ВИДЕО) Бесен екшън в парламента - преследват ген. Атанасов с въпроси за Живко Коцев (ВИДЕО)
ново
Днес: 124
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК