СКАНДАЛ НА ОСТРОВА! След Брекзит новите британски паспорти ще се правят във Франция

Европа

СКАНДАЛ НА ОСТРОВА! След Брекзит новите британски паспорти ще се правят във Франция

9544
на 22.03.2018
СКАНДАЛ НА ОСТРОВА! След Брекзит новите британски паспорти ще се правят във Франция
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Новите британски сини паспорти, един от най-разпространените символи на Брекзит, ще бъдат правени във Франция. Това съобщи днес Мартин Съдърланд, главен изпълнителен директор на британската компания "Де Ла Рю", която произвежда сегашната бургундско-червена версия на документите, предаде Ройтерс.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Преди референдума от юни 2016 г. за излизане на Великобритания от ЕС някои привърженици на брекзит призоваха за връщане на синьо-златните британски паспорти, издавани от 1920 г. до 1988 година.

Актуалната в момента бургундско-червена версия се произвежда в Северна Англия от "Де Ла Рю", чийто шеф съобщи, че компанията е загубила търга за новите паспорти заради по-ниските цени, предложени от конкуренцията.

"Бих искал да поканя премиера Тереза Мей и вътрешния министър Амбър Ръд да дойдат в завода ми и да обяснят на всеотдайните ми работници, защо според тях е разумно решение производството на един британски символ да бъде изнесено в чужбина", заяви Съдърланд.

Действащият договор, който изтича през юли 2019 година е на стойност 400 млн. британски лири (566 млн. долара) и компанията посочва, че решението на правителството няма да повлияе върху резултатите й през текущата и следващата финансова година, предава Би Ти Ви.

Министерството на вътрешните работи заяви, че е провело справедлив и отворен търг, за да осигури, че в крайна сметка ще осигури на клиентите високо качество и сигурност при най-добра цена.

"Няма изискване паспортите да бъдат произведени в Обединеното кралство", допълни говорителка на министерството.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! Костадин Костадинов: Между ППДБ, ГЕРБ и ДПС се води гангстерска война. Ако американският посланик не е доволен, ще има и жертви...(ВИДЕО) ПИК TV! Костадин Костадинов: Между ППДБ, ГЕРБ и ДПС се води гангстерска война. Ако американският посланик не е доволен, ще има и жертви...(ВИДЕО)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК