Скандал! Родители се жалват от детска градина: Детето ни спи в склад

ЧАС ПИК

Скандал! Родители се жалват от детска градина: Детето ни спи в склад

74679
на 06.04.2015
Скандал! Родители се жалват от детска градина: Детето ни спи в склад
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Момиченце на 6 години спяло в ниша-склад за играчки и други вещи в ЦДГ N19 “Конче Вихрогонче” в Шумен. Елиф Халилова не можела да спи от 13 до 15 ч., двете учителки на предучилищната група я местили на различни креватчета, но накрая се озовала в малкото пространство зад гардероба, информира "Труд".

препоръчано

“Лежа в дупка. Тъмно и страшно е” - това признала миналата седмица малката пред родителите си Айсун и Севим Исмаилови. Те вече са подали жалби до общината, областната управа и медии за несправедливото отношение и са категорични: “Ще съдим детската градина за психотормоз.” Според малката “спането в дупка” като продължителност е от времето на Дядо Коледа, а според учителките й Боянова и Генкова траяло само 2-3 дни. Сложили я там, за да си почива по-добре, да бъде на спокойствие, а не за да я наказват.

Според тях през дните зад гардероба детето спяло. Според майката обаче неволите с детето започнали от новата година - Елиф започнала да се изпуска в гащичките и в градината не били доволни. У дома момиченцето започнало да настоява да спи на светло с лампа, непрекъснато си гризяла ноктите на ръцете и краката. Така до миналата седмица, когато родителите чули странното признание и отишли на място да проверят. Севим поискала да й покажат леглото на Елиф и г-жа Боянова първо я завела при едно креватче с чужда пижама. Щом зърнала гардероба в дъното на спалнята, майката се сетила къде е описваната “дупка” и започнала ужасена да снима с мобилния си телефон. “Детето ми се роди в 7-и месец, недоносено и със сърдечен проблем. Има Тетралогия на Фало и е оперирана. Питах ги знаят ли за това? Не били чували, а медицинският й картон е в градината. Аз не смея да й се карам, за да не заплаче...”, гневи се Севим.

Директорката Юлияна Пантелеева уверила майката, че не е знаела къде спи Елиф. Пред “Труд” каза, че ще наложи “мъмрене” на учителките, защото не са съобразили, че детето може да сметне преместването зад гардероба за наказание. От персонала коментират, че и други деца са слагани да спят в преграденото пространство, когато групата е по-голяма и недостига място в общата спалня. Казват, че реакцията на родителите може да е продиктувана, защото изключили Елиф от участие в приказка, докато боледувала и това подразнило родителите.

Чакат я да се върне и ако желае, може да бъде във втората подготвителна група. От миналата седмица Елиф има болничен от психиатъра д-р Мария Хринчева, пред която също описала дупката-склад. Установена е фобийна симптоматика. Родителите не искат да я връщат в същата градина, макар че я записали там през септември миналата година по препоръка на доволна майка. Преди това живели в община Венец. “Не ми е мъчно, искам при добри хора”, казва и детето. Комисия от община Шумен е извършила проверка в четвъртък и ще излезе с доклад и становище по случая, каза Йорданка Димитрова, старши експерт “Организатор предучилищно възпитание”.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов емоционално: ППДБ ни подложиха динена кора. Ники трябва да пътува. Ще пътува... (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов емоционално: ППДБ ни подложиха динена кора. "Ники трябва да пътува". Ще пътува... (ВИДЕО)
ново
Днес: 121
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК