СКАНДАЛ! Синът на починала след лекарска грешка: В шок съм, не може неопитни хора да работят в "Пирогов"!

Само в ПИК
СКАНДАЛ! Синът на починала след лекарска грешка: В шок съм, не може неопитни хора да работят в "Пирогов"!
Автор: ПИК
Дата
Дата
28095
Коментари
17
СКАНДАЛ! Синът на починала след лекарска грешка: В шок съм, не може неопитни хора да работят в "Пирогов"!

Лекар, който работи в САЩ, обвини колегите си в „Пирогов“ и във ВМА, че са виновни за смъртта на майка му. Майка ми беше в перфектно здраве, а си отиде след лекарска грешка, каза д-р Людмил Лазаров в интервю за БНТ по скайпа.

Днес или най-късно в понеделник се очаква да излязат резултатите на Здравното министерство в „Пирогов“ във връзка със зачестилите инциденти в болницата. Повод за тях стана писмо на жена от София, чийто съпруг е бил препратен за лечение в Александровска болница, където починал. Медицинският екип беше уволнен, а колегите им от болницата днес излизат на протест в тяхна защита.

Междувременно стана известен още един случай, в който лекари от „Пирогов“ са отпратили жена, което е довело до край. „Майка ми имаше болки в кръста седем дни преди това да се случи. Състоянието й се подобряваше, влошаваше“, разказва синът на починалата 67-годишна Петя Илиева. По ирония на съдбата той самият е спешен медик в Америка.

„Рязко нещата се промениха, когато тя пътуваше към Ловеч да види нейни приятели. Оплакваше се от ужасни болки в гърба и започна да се чувства много слаба. Сестра ми и приятелят й решиха да я заведат в „Пирогов“. Тръгнаха към 22 часа от Ловеч и пристигнаха към 24 часа в болницата. Майка ми е била с кръвно 80/40 и в шоково състояние, а дежурната лекарка я карала да пие кола и кафе. Изпратили са я във ВМА. Колежката не е разпознала шоковото състояние“, добавя д-р Лазаров.

„След като сестра ми ме уведоми за симптомите, веднага си купих билет за България. Шокът е критично състояние, при което, ако на момента не се започне интензивно лечение, всяка загубена минута може да фатална. За да се помогне на човека, трябва веднага да започне да се лекува. Аз от хиляди километри разбрах за какво става въпрос, а това е спешен републикански център, в който трябва да работят специалисти“, коментира лекарят.

„Дежурният във ВМА пък бе невролог и нямаше представа за какво става въпрос. Обясних му, че трябва веднага да я вкарат в шокова зала, да хванат централен венозен път, да започнат венозни вливания, лечение с антибиотици, защото ще я изтърват. В залата обаче са я вкарали в 3:30 часа. Става въпрос за часове размотаване и така се стига до невъзможност да се помогне на майка ми“, разказва медикът.

„Опитах се да говоря и с интерниста. Той отказа. От отчаяние на съобщение написах каква е диагнозата. Става въпрос за лекарска грешка. С каквато и специалност да са лекарите, трябва да разпознаят тежкото състояние“, добавя д-р Лазаров.

„Аз съм завършил медицина в София. Минал съм през тези институции и за мен те бяха като храм на науката. В шок съм. Не мога да приема, че е възможно колеги да изпратят човек в такова състояние да пие кола и кафе. Всичко е документирано“, каза още синът на починалата Петя.

Напиши коментар »
(17)
1
на обикновените хора НЕ помагат,само на богатите ,затова ги бият
2
А медиите от ситрин до вечер дрънкат за военни хварчила и за някакви си 1,5 -2 милярда лева. Всичкото ни е наред че опряхме до хвърчилата. Хора не останаха бе ей! Измираме като кучета по улиците. Те за въоръжение говорят.
3
Не ходете в "Пирогов" там лекари просто няма. Онова пиенде Миланов получавал тлъсти хонорари като консултант и какво консултира на 74години да се чуди човек, а след управлението на племенника му болницата била в окаяно финансово състояние. Мога да разкажа за много подобни случаи на некадърност,некомпетентност, но няма да върна мъртвите от гроба
4
Д-р Лазаров, приемете нашите съболезнования, но и Вие сте направили грешка - трябвало е да се обадите на Бойко...така е тук с матряла...
5
Имам позната която една книга не е прочела и едва завърши средно образование, но влезе да учи медицина като й платиха родителите. Така че такива учат и такива ви убиват. Това е в БГ.
6
5 виза Медински в бг продават дипломи даже на чужденци и заливат Европа с боклуци някои правят пари а политиците грабят че сме били номер едно в мед образованието скоро и на циганите ще продават дипломи щото чалгаджийките сваршиха
7
Това е точно така, но там също няма читави, всички доценти и професори са деца на бивши комунисти с преписани дисертации, които са тъпи като галоши, а има и такива фрапантни случаи, че ще ти настръхнат косите...там критериите за издигане в кариерата са само пари, родниска връзка и секс, ако не отговаряш на критериите заминавай да се доказваш в чужбина. Тези университети са се превърнали в бащинията на корумпирани професори и какво друго да се очаква?
8
a sina e 31 nqabor prestani nedei luga horata sina 31 nabor maikata 67 godishna@!@ az sam maclaud
9
Ха сетете се кой направи от лекарите ЕДНОЛИЧНИ ТЪРГОВЦИ, а от болниците търговски дружества! Май беше един драгалевски мангал. А алчните докторя малко бой ядат.
10
Аз също бих добавил, че тази година на един лекар сина влезе с две 3.
11
30 години стачки и политика с това се занимават в пирогов и сега се видя колко неграмотни хора работят там проверете им дипломите това не може да се тьрпи повече
12
А как ли върви протеста пред "Пирогов"?! Милите те,колко са единни.
13
Съдбата си отмъщава, американски докторе! Ако не беше избягал за пари на другия край на света, не беше зарязал родители удома, може би щеше да спасиш и тах и някой и друг старец. Е, сребролюбци са и тукашните лекари, на който трябва помагат, а другите да плащат осигуровки и да гледат старци.
14
Браво!!!! Написал сте самата ИСТИНА. Смъртта на жената ( БОГ да и прости ) лежи на съвестта децата и. Сега търсят изкупление по медиите, прехвърляйки отговорността на обществото. Лекарчето спасявайки афроамериканците зарязал собствената си майка!
15
мангала си направи пачката..Обьрка цялата дьржава.Скачахте наивници по неговата свирка.
16
баща ми и е тежки поражения от инсулт , така ни размотаваха и не ни приеха в пирогов , оттам на молби едвам ни приеха във ВМА и това след като лично съм го закарал в 18 часа вечерта , а излезе от скенер в 2 часа през ноща /неделя беше и резпективно тогава получи лекарства за инсулта ....като се знае , че първите 3 часа са животоспасяващи след инсулт......
17
Това е резултатът от медицинската и образователна реформи, в комбинация със социалните проблеми. Не съм лекар, но им съчувствам. Малкото, които решиха да останат в България, са нико платени, хокани за всички неуредици на здравната система, създадена не от тях, а от корумпирани политици, и накрая, за капак, ги бият първобитни подобия на хора. Докато не се научим отново да уважаваме даскала, доктора и попа, те няма да си мръднат и пръстта да спасяват телата и душите ни.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

Една сутрин Щирлиц се буди в стая с решетки и без спомени от вечерта. Обмисля ситуацията, като си припомня инструкциите: "Сега, ако влезе някой в руска униформа, аз съм майор Исаев от Съветската армия. Ако влезе шваба в униформа от СС - аз съм оберщурмбанфюрер от СС Щирлиц."
След малко влиза санитарят на изтрезвителното и се усмихва лъчезарно:
- Как сте? Малeee как се бяхте напили снощи, другарю Тихонов.