Скандал! Съселяни на министър Ненчев превзеха „Снабдяване и търговия“! Кадри на Реформаторите колят и бесят в държавната фирма!

ЧАС ПИК

Скандал! Съселяни на министър Ненчев превзеха „Снабдяване и търговия“! Кадри на Реформаторите колят и бесят в държавната фирма!

23188
на 10.03.2015
Скандал! Съселяни на министър Ненчев превзеха „Снабдяване и търговия“! Кадри на Реформаторите колят и бесят в държавната фирма!

Последвайте ни в Google News Showcase

Съселяни на военния министър Николай Ненчев превзеха държавната фирма „Снабдяване и търговия“ , съобщава bpost.bg.

препоръчано

Управител на фирмата е Росица Русева, която е землячка на министъра от Ямбол. На последните избори тя бе кандидат за депутат от листите на БЗНС и на Реформаторския блок. Дамата е известна и като един от пиарите на БЗНС.

За нейна заместничка е назначена а Галина Димитрова, която е секретар на земеделската организация в Перник.

Шуробаджанащината продължава, защото начело на административния отдел пък е назначена Даниела Таринска-Хаджикова, която е член на Гражданския съвет на Реформаторския блок и заместник-председател на софийския предизборен щаб на блока.

свързани новини

Жени Петрова, която е от родното село на министъра на отбраната - Кукорево, е новият директор на регионалната складова база на „Снабдяване и търговия“ в Ямбол. Базата в Пловдив е поверена на петия в местната листа на РБ от квотата на БЗНС Паско Славов.

Назначенията са предшествани от мащабни съкращения на дългогодишни служители - само в базата в Пловдив са освободени 7 от общо 8 души персонал. Предмет на дейност на „Снабдяване и търговия-МО” е продажба на ненужните за армията оръжия и боеприпаси.

В края на миналия месец стана ясно още, че Росица Русева е получила отказ от достъп до класифицирана информация, каквато е необходима за поста й. Това на практика означава, че тя не може да изпълнява задълженията си.

В края на миналата година тя е уволнила всички материално-отговорни лица, които са управлявали складовете на дружеството в страната, без те да сдадат наличното в тях в законовия едномесечен срок. Изхвърлените пък запечатали помещенията с техниката в присъствието на нотариус, което към момента блокирало работата на търговското дружество на военното ведомство.

Изданието не успява да се свърже с Росица Русева. Според секретарката й в държавната фирма, днес тя била „извън офиса“.

За сметка на това организационният секретар на малката земеделска партия Борис Ангеловобясни, че не вижда нищо лошо в назначаването на кадри на БНЗС в структурите на БЗНС в цялата страна. „В партията имаме хора, които са с различни професии. Какво лошо има в това“, обясни той пред сайта. На въпрос как така е станало, че бившата пиарка на БНЗС Росица изведнъж е назначена за шеф на военна фирма, Ангелов отговори: „ Става въпрос за стоки, нали така?“

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК