СКАНДАЛ! Уволниха висш полицай в Гоце Делчев! Премълчал, че двама негови подчинени са му братовчеди

Само в ПИК
СКАНДАЛ! Уволниха висш полицай в Гоце Делчев! Премълчал, че двама негови подчинени са му братовчеди
Автор: ПИК
Дата
Дата
17008
Коментари
1
СКАНДАЛ! Уволниха висш полицай в Гоце Делчев! Премълчал, че двама негови подчинени са му братовчеди

Зам. началникът на РУП – Гоце Делчев Петър Пелтеков бе уволнен заради конфликт на интереси. Случайно или не, в продължение на две години той е пропуснал да подаде декларация, че двама негови братовчеди работят като полицаи. Става въпрос за служителите Крънчев и Попов, които са му били подчинени като шеф на Криминална полиция. Тъй като са били в йерархична зависимост помежду си, той е бил длъжен да отрази този факт в декларация за конфликт на интереси, но не го е направил. Това е установила проверка на Инспектората на МВР, която започнала по сигнал преди няколко месеца.

Това е тежко нарушение по смисъла на Закона за МВР, за което се предвижда уволнение, и то е факт“, заяви директорът на ОД на МВР – Благоевград ст. комисар Николай Хаджиев.

Двамата братовчеди на Пелтеков напуснаха РУП – Гоце Делчев през юли и се преместиха на работа в Гранична полиция. Междувременно стана ясно, че проверката на Инспектората спрямо началника на РУП – Банско Иван Попов е приключила без сътресения поради липса на открити нарушения.

Проверката беше по сигнал, че полицейският шеф прикрива шофьор, причинил катастрофа в местността Предел. Това твърдяха близките на пострадалата Надежда Георгиева до главния секретар и полицейския инспекторат. Според сигнала виновният шофьор Стефан Атанасов бил осъден да изплати обезщетение от 80 000 лв. на жената, която след инцидента се обездвижила. Той бил търсен на адреса си по лична карта в разложкото село Баня от частния съдебен изпълнител, при когото е образувано делото за събиране на вземанията. Близките обаче уведомили кварталния инспектор, че той живее и работи в Банско.

В сигнала се посочва още, че в РУП – Банско е постъпила жалба от Надежда Георгиева срещу лицето Стефан Атанасов с вх. №379400-835/2017 по описа на РУП – Банско. Същата жалба е пусната и в РУП – Разлог с вх. № 331000-310/2017, а преписката в Районна прокуратура е под № 35/2017.

В хода на проверката началникът на РУП – Банско отговаря, че това лице не е жител на град Банско и връща преписката на РУП – Разлог, които преустановяват издирването му.

Близки на пострадалата в ПТП-то твърдяха, че издирваният Стефан Атанасов не само живее в Банско, но и работи в цеха за закуски в курортния град, който бил на полицейския шеф. Те дори направили клип, който изпратили до Инспектората на МВР. Закусвалнята се оказа собственост на фирма „Йони Джи“, която е регистрирана през 2012 г. с капитал от 2 лв. и се управлява от 63-годишната банскалийка Анастасия Попова.

Проверката на инспектората приключи без констатации за нарушения и гл. инспектор Иван Попов бетонира шефското си място.

Още по темата
Костите на Гоце Делчев митарстват 43 години! Стотици плачат по пътя, когато местят тленните останки от София в Скопие
Часовник
21:55
 Георги (Гоце) Николов Делчев, пред чиято памет се покланят премиерите на България и Македония Бойко Борисов и Зоран Заев, загива едва на 31 години. Дотогава обаче вече е водач и идеолог на...
Напиши коментар »
(1)
1
Точно така! Давайте другари смело! През 90 години на миналия век и началото на 21 век МАСОВО в общините където спечелеше ДПС, българите се изгонваха от работа и се назначаваха турци, полека лека се изгонваха и от селището. Така МАСОВО в "смесените" региони вече не са смесени в управата. / Трябва да подчертая че там където пък все още е българин кмет под натиска на ДПС има назначени и турци и те не могат да се бутнат, който и да е на власт в София/ Тогава въпросните партии които управляваха през тези години си ИГРАЕХА РОЛЯТА НА 3-ТЕ МАЙМУНИ. Сега същото е и с училищата! Напечатаха им се дипломи в разни "университетчета" ,те български не знаят , а печелят "конкурсите" . Така се изтласкват и българите учители от тези региони. Може Админ да изтриеш това, но истината и действителността не можеш! Напред другари смело!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Акушер-гинеколог решил да става автомонтьор.
Преминал 6-месечно обучение... Съответно и изпит.
Изпитната комисия:
- Какво ще го правим тоя?
- Как какво, бе, та той си е за „Гинес”! Човекът през ауспуха на колата основен ремонт на двигателя направи!