СКАНДАЛ! Урок по история за шести клас - мюсюлманите бият жените си и режат главите на непокорните

Само в ПИК
СКАНДАЛ! Урок по история за шести клас - мюсюлманите бият жените си и режат главите на непокорните
Автор: ПИК
Дата
Дата
17204
Коментари
3
СКАНДАЛ! Урок по история за шести клас - мюсюлманите бият жените си и режат главите на непокорните

Урок за възникването на исляма в учебник по история за шести клас разбуни духовете. В него са дадени примери от Корана, в които се призовава мъжете да бият непокорните жени и да се режат главите главите на неверниците, които не плащат джизие. По темата в сутрешния блок на Би Ти Ви спориха доц. Александър Николов, историк в СУ "Св. Климент Охридски" и един от авторите на спорния учебник, проф. Христо Матанов, историк от СУ и заместник-главният мюфтия Бирали Мюмюн.

"Няма как да цензурираме Корана. Тези неща ги пише там", защити се доц. Николов. "В нашата страна съжителстват няколко религии. Целта ни е да се сравнят трите основни религии. В християнството, в исляма и в юдаизма жената седи по-ниско в обществото. И в трите свещенни книги на религиите това е ясно записано. Учебникът не е за самостоятелно четене от учениците. Има учител, има книга за учителя. Учителят трябва да обясни, че в много ислямски страни мъжете не бият жените си и не са многоженци. Една такава страна е Турция примерно. Учителят трябва да обясни, че става въпрос за едни различни времена", даде пример историкът. "Във всички учебници, в които се изучава исляма, има цитати от Корана. Наистина не можем да цензурираме нито Библията, нито Корана", обяви проф. Матанов, който също е автор на учебник по история.

"Имаше твърдения, че децата няма да разберат урока за джихад. Това означава, че темата не е добре разработена и представена от учителя. Джихад не означава непременно рязане на глави", категоричен беше професорът.. "Мюсюлманчетата не искат да влизат в час, когато се изучават тези уроци", разкри Бирали Мюмюн. "След тези часове се усеща едно по-различно отношение към децата мюсюлмани. Наричат ги джихадисти, ислямисти и тн. Тези уроци не са подходящи. Тезите в тях са изкарани от контекста. Държавата трябва да се намеси и да има стандартизация на уроците за религия", категоричен беше заместник-главният мюфтия. "Децата християни също могат да се почувстват засеганти, когато се стигне до урока за инквизицията. Тогава те могат да бъдат наричани инквизитори. Децата трябва да раберат, че говорим за 7-и век, когато е възникнал исляма. Тогава времената и нравите са били други. Кокото и да не ни харесват тези цитати те са от извора, а не са някаква интерпретация", отговори му проф. Матанов.

Още по темата
Откриха най-старият Коран в света
Часовник
14:51
Фрагменти от Корана, открити в университета в Бирмингам, по всяка вероятност са най-старото съществуващо копие на свещената мюсюлманска книга в света. След радиоактивно датиране с въглерод учените...
Напиши коментар »
(3)
1
Бисмиллях ар-Рехман ар-Рехим. Факт. Така пище в Коран-юл-Керим. "С жените си постъпвай както сметнеш за добре" и "Режете им главите където ги видите". Ве Рахметюллях!!!
2
Да не забравяме че докато има 4 американски бази, и три турски партии ще е така! Все по малко българско и християнско и все повече ислям и джихад. 100 депутата патриоти иначе догодина ще се учи корана до 11 клас. Все пак Гражданите за Еничарство на Република България слушат началниците от козяк и мит
3
А бе палячо от кой Цирк изникна-дойде та знаеш толкова много сутринта не ги ли гледа та да не пишеш глупости,какви 100 депутата от патриоти те гонят да не Би още да сънуваш бъртвежите от конгреса.Но не се притеснявай ще команваш потерята на ага Мехмед Барутлията и ще си назначен за Пълководец от любимият ти козяк и мит.За повече информация заповядай на Женски пазар маса № 10 там пълним празни тикви като твоята И ТО БАЗПЛАТНО.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Антоан Николов
Антоан Николов
политик и бизнесмен
Става на: 50 години
д-р Мими Виткова
д-р Мими Виткова
лекар, бивш министър на здравеопазването
Райна Константинова
Райна Константинова
журналист, директор на департамента за радио в ЕС

Отишъл Дядото за риба и хванал Златната рибка.
И веднага я занесъл да я претопят и да му направят златен синджир.