Скелет на силен вампир с нож в сърцето откриха на Перперикон

ЧАС ПИК

Скелет на силен вампир с нож в сърцето откриха на Перперикон

16496
на 10.10.2014
Скелет на силен вампир с нож в сърцето откриха на Перперикон
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Скелет на вероятно много силен вампир бе открит с нож, забит в сърцето, и ритуално насечени крайници при разкопки на Перперикон, съобщи водещият археологическите проучвания проф. Николай Овчаров.

препоръчано

Това е вторият вампир, открит там след този от миналата година. При първия случай обаче скелетът на мъжа бе със забит палешник в рамото и дотам. Сега обаче металното острие е било прицелено право в сърцето, посочи Овчаров, пише в. "Монитор". Като допълнително предпазване от възкръсване на скелета личи тройно насичане на десния крак, част от окултната наука за превенция срещу ново вампирясване до 40-ия ден. Разкритите кости са на мъж в разцвета си, а датировката им е от средата на XIII век. За археолозите няма съмнение, че жертвата е била нарочена именно за кръвосмучещ, а двойното нараняване е белег, че са го считали за изключително опасен.

Проф. Овчаров разкри и втора находка, изникнала в самия край на археологическия сезон - майка с дете на ръце, досущ наподобяваща основните типове изображения в православната иконография на Богородица с Младенеца. Жената е била млада, а скелетът на детето свидетелства, че не е било повече от 4-5-годишно. Според Овчаров двойното погребение в некропола на Перперикон и ориентирането на телата свидетелстват за противочумна молитва, с която древните искали да прогонят болестта от земите си.


Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК