Слави Бинев пред ПИК: Скоро ще има европейски прокурор, проявите на Сидеров няма да остават безнаказани

Георг Спартански

Слави Бинев пред ПИК: Скоро ще има европейски прокурор, проявите на Сидеров няма да остават безнаказани

18267
на 12.03.2014
Слави Бинев пред ПИК: Скоро ще има европейски прокурор, проявите на Сидеров няма да остават безнаказани

„Атака” се превърна в обслужваща партия на ДПС, БСП и ГЕРБ

Последвайте ни в Google News Showcase

Евродепутатът Слави Бинев днес направи поредното си скандално изказване срещу корумпираните български политици в Европейския парламент. Той отново повдигна въпроса със записните заповеди, с които са държани в зависимост народни представители на „Атака”. Слави Бинев говори и пред ПИК по темата, както и за своите планове в политиката.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Интервю на Лъчезар Лисицов

-   Г-н Бинев, днес сте направили изказване в Европейския парламент за разследване на български политици. Това го правите от години, но до момента няма резултат, и идва веднага обвинението, че си правите само политически пиар. Какъв е смисълът от това?

-   Важно е да съм китайската капка, която се опитвам да бъда – т.е. непрестанно да поставям въпросите, които не се решават. Всичко преди избори може да бъде разчетено като пиар, но аз правя това, което съм правел и преди. И винаги ще го правя, докато съм тук, където се кове европейската демокрация. Рибата се вмирисва откъм главата и този дефект в нашето ново общество трябва да бъде отстранен.

-   Но как Европейският съюз може да разследва български политици или други българи?

-   Не знам дали знаете, но днес се гласува законът за пране на пари, а утре ще се обсъжда законът за европейски прокурор. И много хора изтръпват по този въпрос. Аз след малко ще говоря и по тази тема.

-   Какво ще може да направи европейският прокурор срещу български политици и кога той ще влезе във власт, за да направи това?

-   Ако утре се гласува, през следващите няколко месеца ще се приеме и технологията, според която той ще встъпи в длъжност и ще поеме своите ангажименти. Не вярвам, че това ще стане по-скоро от година – година и половина, а дори и две, но най-важното е да се почне отнякъде.

-   Т.е. европейският прокурор ще може да разследва български политици, като например Волен Сидеров, когото вие често обвинявате в престъпления?

-   Ще може да се разследват директно европейски политици. Още не мога да кажа каква ще е технологията, но определено при подобни прояви на висши политици в България, с него ще се занимава и европейският прокурор. Няма как това да бъде подминато, както се случва в нашата собствена страна.

-   Тези кандидат-депутати от „Атака” все още ли са зависими от записните заповеди, за които говорите?

-   Те ще бъдат зависими дотогава, докато тези записни заповеди бъдат унищожени. Никой не е виждал такова дело наяве.

-   Вие много критикувахте предишната власт. Коя обаче е по-корумпирана – тази на ГЕРБ или сегашната?

-   Самият въпрос носи ужасния отговор – че избираме не между доброто и по-доброто, а между лошото и по-лошото. Това няма да се реши, докато не изпратим политическия монопол веднъж завинаги в миналото. Не мога да кажа кой е по-корумпиран, защото очакванията на хората и този път бяха излъгани. Ние имаме комунисти и назначена от комунистите опозиция. Затова като че ли никога няма да се справим с проблемите около нас. По-лош е този, който казва, че ще е по-добър, а прави същото, което прави и лошият. Тези, които са сега на власт, имат много неща да направят, за да докажат, че искат да решат проблемите. Особено със свободата на словото. Говоря най-вече за свободата в държавните медии, защото хватката на частни ниво като че ли се отпусна. Избирателният кодекс също е проблем, той не бе консултиран с най-голямата извънпарламентарна опозиционна партия – Националния фронт за спасение на България (НФСБ). Същото е и с бизнеса – не да оправяш проблемите само на корпоративния бизнес, а най-вече на малкия и средния бизнес. И, разбира се, съдебната система, за която няма никакви инициативи от страна на законодателната власт, с които да се решат проблемите и забележките върху правосъдната система в България, които са много отдавна и които ни държат под мониторингов контрол.

-   Казахте „политически монопол”, но кой държи този монопол?

-   Мога само да предполагам. Бившите комунисти се превърнаха в разкаяли се социалисти. Те си назначиха разкаяли се комунисти и за своя опозиция и не допускат никой да влезе в тази територия. Всеки, който е имал желание да бъде истинска опозиция, го превръщат или в квазиопозиция, или в част от себе си – както за жалост се случи с една огромна идея, каквато беше „Атака”. Тя се превърна в една обслужваща партия на всички тези, срещу които се е борила – ДПС, БСП, ГЕРБ и т.н. Според обстоятелствата „Атака” обслужва различни партии.

-   Вие ли ще оглавите листата на НФСБ за евровота?

-   Все повече се изкушавам да покажа, че това не е нещо, за което съм се оженил. Моята европейска роля не е нещо, без което не мога да живея. Все повече се изкушавам да не бъда аз водачът на тази листа, дори и при предложение на НФСБ, което все още не е отправено към мен. Аз искам да покажа, че това за мен е съдба и кауза - начинът, по който действам тук (в Европарламента – б.а.), е една отдаденост. Това ми е създало големи проблеми. Смятам да покажа, че това не е нещо, без което не мога, и че няма да променя мнението си и на йота по тези въпроси и че мога да ги поставям и без да бъда европейски депутат.

-   Т.е. възможно е да си направите отвод?

-   Може да не съм водач, може и изобщо да не участвам на евровота, защото за разлика от всички останали, които, ако излязат от политиката, няма да знаят какво да правят, аз съм дошъл от бизнеса и винаги мога да си намеря мястото в него. Аз съм създавал милионери, не съм минал като някакъв метеорит през небето. Аз създадох школа и продуцирах изключително много хора, които успяха да станат полезни и да бъдат изключително полезни в бизнеса. Винаги мога да се върна на това поприще, защото се чувствам като риба във вода. Аз всъщност влязох в политиката, защото водата бе източена и исках нещо да променя по този въпрос. Това е доста трудно, но трудностите са за силните хора.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПИК TV! ПРЕДИЗБОРНИ СТРАСТИ: ППДБ обвиниха ГЕРБ за спрените плащания по ПВУ (ВИДЕО) ПИК TV! ПРЕДИЗБОРНИ СТРАСТИ: ППДБ обвиниха ГЕРБ за спрените плащания по ПВУ (ВИДЕО)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК