Слави Бинев: Спасението на България е в образованието, безумно е да се дават дипломи на кило

ЧАС ПИК

Слави Бинев: Спасението на България е в образованието, безумно е да се дават дипломи на кило

8318
на 28.04.2014
Слави Бинев: Спасението на България е в образованието, безумно е да се дават дипломи на кило
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Спасението на България е в образованието. Той е най-големият проблем в момента. 30 пъти го реформираха уж, но то се оказва, че продължава да си е същата комунистическа система и по никакъв начин не отговаря на съвременните изисквания. Това каза евродепутатът от НФСБ Слави Бинев по време на предизборния дебат на темата "Социална политика, образование и работа с младежта“ в студиото на „Гореща точка“ по ТВ7. Той даде пример с
Ирландия, която е наричана европейския тигър заради начина, по който излезе от кризата.
„Ирландците имаха само три точки и те бяха обучение, обучение и пак обучение. Това бяха и трите точки на Тони Блеър, когато спечели изборите. Това е панацеята за решаването на всички въпроси“, подчерта Бинев.
„Един интелигентен човек може да намери на всяко нещо решението. Големият проблем е, че у нас има лицемерно отношение от страна на всички управлявали ни досега правителства. Управляващите направиха така, че думите обучение и заетост заприличаха на мантри, които не престават да бъдат внушавани на хората, но не се работи по въпроса. Едно електронно правителство би улеснило много нещата. Тогава например на един фермер няма да му се налага да ходи да плаща рекет на бюрократите. Много от нещата не се правят по една единствена причина – да не се разбере какви пари могат да дойдат от Европа, за да не ги вземе някой друг. Много от рекламите, които вървят по медиите, са с изтекъл срок на годност“, заяви евродепутът.
Според него има второ поколение безработни и за да се скъса с порочното явление хората без работа да раждат безработни, трябва да се промени образователната система.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

„Хората без работа не могат да подсигурят образованието на своите деца, защото нямат финансови възможности. Тяхната цел е да оцеляват, а не да ги образоват. Това е най-големият проблем. Тук трябва да бъде ползван опита на другите държави“, изтъкна магистърът по педагогика. Той подчерта, че парите за образование не трябва да се плащат на калпак, а за качество.
Безумно е от училищата и университетите и излизат хора, които имат тапии, но нямат знания, заяви архонтът. Той упрекна управляващите, че с бездействието си са обрекли страната ни на мизерия.
„Всички страни претендираха за допълнително финансиране и то не по европейски програми, а за безвъзмездни пари. Например Гърция взе за регионите около 1 млрд. евро. Испанците също получиха средства, а България, която е най-бедната страна, не взе нито стотинка, защото нямаше управляващи, които да се договорят с европейските институции. Политиците ни нямат уважението на хората там. Нямат и административен капацитет, т.е. за да поискаш нещо, трябва да знаеш какво искаш“, заяви Слави Бинев.

Той припомни, че евродепутатите нямат управленски функции, но те са лобисти на държавата по определени въпроси и подпомагат определени политики.

Бях единственият българин в Икономическата комисия на Европейския парламент, но нито веднъж не бях поканен на среща от български финансов министър. За управляващите най-важни са фондовете. Те са се превърнали в нещо като Коза Ностра. Целта е по никакъв начин да не достига информация за тях до широката публика“, допълва Бинев.
„Никой досега не е казал, че в Европейския парламент могат да се споделят тревогите на обществото.

Всички говорят само за закони, за изборни правила, но мисията на евродепутата е и да информира институциите за лошите практики, които мъчат нашия народ. Българските граждани се налага да плащат цената за това, че Брюксел ни спира парите.

Трябва да бъдат информирани партньорите ни за лошите практики, за да може по-бързо да ги поправим. Ние сме длъжни да информираме медиите в България за възможностите, които дават европейските институции. Това за жалост бе пропуснато от всички правителства до момента при предоговарянето на всички глави. То е едно от най-важните неща, които трябва да бъдат направени между 2014 и 2021 г., но така, че България да вземе повече пари. Това го постигат всички по-богати страни, а страната ни като най-бедна държава не може“, каза още Слави Бинев.

Той призова всички, които искат България да има патриотичен глас в Европейския парламент, да гласуват с бюлетина номер 11 за НФСБ.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК