След далаверата за 2 млн. долара: бившият икономически министър Улюкаев остава под домашен арест

Европа

След далаверата за 2 млн. долара: бившият икономически министър Улюкаев остава под домашен арест

3837
на 28.11.2016
След далаверата за 2 млн. долара: бившият икономически министър Улюкаев остава под домашен арест
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Московският градски съд остави под домашен арест до 15 януари бившия икономически министър на Русия Алексей Улюкаев, съобщава ТАСС.

Припомняме, срещу Алексей Улюкаев официално беше повдигнато обвинение за подкуп в много голям мащаб - 2 милиона долара.

Улюкаев е поискал подкупа, за да даде зелена светлина за придобиването на "Башнефт" от "Роснефт". Руският министър на икономическото развитие заплашил "Роснефт" да им създаде спънки по отношение на дейността им.

Улюкаев е бил хванат на местопрестъплението при получаването на 2 млн. долара подкуп на 14 ноември, след като от "Роснефт" се оплакали на властите за незаконните действия на министъра.

Според разследващите валидността на сделката по придобиването на "Башнефт" от "Роснефт" не можела да бъде поставена под съмнение и не била част от разследването.  Апелативният съд днес реши „постановеното от Басманния съд на 15 ноември остава без изменение, жалбата на защитата – неудовлетворена“.

препоръчано

Бившият министър не може да напуска жилището си без разрешението на властите. Защитата не изключва възможността да се обърне към Европейския съд по правата на човека.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 12 май - непредвидени трудности изнервят Телците, Стрелците да очакват финансови постъпления САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 12 май - непредвидени трудности изнервят Телците, Стрелците да очакват финансови постъпления
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов подпука ППДБ от Самоков: Абе, Денков, ти си с 20 човека в Брюксел, ние сме с 2000 тука, на кой поставяш условия? (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов подпука ППДБ от Самоков: Абе, Денков, ти си с 20 човека в Брюксел, ние сме с 2000 тука, на кой поставяш условия? (ВИДЕО)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК