ВИРУСЪТ В АТАКА: Сливенската болница спря приема на пациенти заради дезинфекция

Региони

ВИРУСЪТ В АТАКА: Сливенската болница спря приема на пациенти заради дезинфекция

11525
на 06.06.2020
ВИРУСЪТ В АТАКА: Сливенската болница спря приема на пациенти заради дезинфекция
Автор:   ПИК

Сливенската болница "Хаджи Димитър" спря приема на пациенти заради осем медици, заразени с коронавирус, съобщи БТВ.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Седем от тях са в отделението по гастроентерология, което беше затворено още преди три дни. Две деца, близки на заразени медици, също са под карантина, а детската градина, която посещават беше затворена.

Болницата от днес е затворена за пациенти. Извършва се пълна дезинфекция. По решение на Регионалната здравна инспекция ще бъдат дезинфекцирани всички помещения, ще се вземат проби и ако са отрицателни, болницата ще отвори с нормален режим на работа.

Паралелно ще върви и теставането на всички пациенти в болницата и ако те са с положителни проби, ще бъдат хоспитализирани в Инфекциозното отделение на областната болница.

"В събота и неделя ще бъде извършена пълна дезинфекция на болницата, ще излязат тестовете на медиците и от РЗИ имам информация, че ще отвори, когато те се уверят, че всичко е изпълнено според изискванията – коментира Стефан Радев,кмет на община Сливен.  - В момента се изписват пациенти, за да се изпразнят отделенията, доколкото може, ще бъдат оставени тези, които не могат да бъдат изведени, които се възстановяват от операции или са в такова състояние, че не могат да бъдат изведени. Медици от всички лечебни заведение се тестват непрекъснато и този процес ще продължи, може би това е новата нормалност, да живеем в условията на опасност от зараза, така че този процес ще продължи. Има две положителни проби на работещи в "Хаджи Димитър", чиито деца, по-скоро внуци са в една детска градина „Еделвайс“.

 Тези две деца са поставени под карантина като контактни на заразени с COVID-19.И пак казвам - не е изключено да има носи такива ситуации, въпросът е да се реагира по-най-адекватен начин. Oчакват се много проби да излязат като резултати имам предвид, дай Боже да са всички отрицателни. Заразяват се медици, безспорно е това, но аз съм за това да се вземат всички възможни мерки, дори с риск на моменти да сме като свръхреакция. Моето мнение е, че колкото по-бързо се действа и се пресича дадена и психоза сред хората и опасност за работещите, толкова по-добре".

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ЕКШЪН! Тошко Йорданов разби ППДБ: Христо Иванов утвърди списъка на ГЕРБ за служебни премиери! Обслужи и ДПС. Излизаше тъжен от кабинета на Пеевски - не знам защо, при положение че е седял на мекичко и е пил кафе (ВИДЕО) ЕКШЪН! Тошко Йорданов разби ППДБ: Христо Иванов утвърди списъка на ГЕРБ за служебни премиери! Обслужи и ДПС. Излизаше тъжен от кабинета на Пеевски - не знам защо, при положение че е седял на мекичко и е пил кафе (ВИДЕО)
ново
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК