Служител в ДНСК одобрявал до 18 обекта на ден

Животът днес

Служител в ДНСК одобрявал до 18 обекта на ден

4728
на 05.08.2014
Служител в ДНСК одобрявал до 18 обекта на ден
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Порочни практики при пускането в експлоатация на строителни обекти е установил началникът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) арх. Николай Христов, съобщи Нова телевизия.

препоръчано

Според него служители на дирекцията са участвали в приемателни комисии за няколко обекта в рамките на един ден в различни части на страната.

Сред най-куриозните случаи са одобрени за експлоатация между 14 и 18 обекта в цялата страна от един служител – само за ден, като в някои от случаите дори чиновникът е бил извън страната. В схемата участвали поне трима служители на строителния контрол – две от които са пенсионирани по заповед на Христов.

Според него подобни практики застрашават качеството на обектите, сред които имало сгради, силози и базови станции на мобилни оператори.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК