Слушаме Стинг в Пловдив през лятото

Само в ПИК
Слушаме Стинг в Пловдив през лятото
Автор: ПИК
Дата
Дата
4060
Коментари
1
Слушаме Стинг в Пловдив през лятото

Пловдив ще посрещне Стинг това лято. Общината официално обяви одобрените проекти за включване в Културния календар за 2018 г. Концертът на световноизвестния музикант в Античния театър ще струва 90 хиляди лева. Организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис са поискали от общината сума, която ще покрие само част от хонорара на звездата.

Общо 42 проекта ще бъдат финансирани от Културния календар за следващата година. В него ще бъдат включени традиционни събития като "Нощ Пловдив", "Сцена на кръстопът", "Капана фест", "Пловдив чете", "Дни на музиката в Балабановата къща", "Sounds of the ages" и други.

Шоуто на Стинг е най-богато субсидираното събитие. Сумата от 90 000 лв са рекордни, но все пак тя е малко по-ниска от дофинансирането, което Община Пловдив осигуряване за фестивалите на фондация "Едно".

На второ място по субсидия отново е музикално събитие - фестивалът "Sounds of the Ages", на когото се дават 80 200 лв. Добра подкрепа са получили и няколко други традиционни събития, свързани с музиката. Като най-добре покриващ стандартите на Общината е оценен фестът "Дни на музиката в Балабановата къща". Бюджетът за него е в размер от 36 000 лева. 30 000 лв пък се отпускат на Държавна опера - Пловдив, които планират "Класик Open Air фест", който ще се проведе в Тютюневия град със вход свободен.

Повечето големи традиционни събития остават в програмата на Културния календар на Община Пловдив. Литературният фестивал "Пловдив чете" е финансиран с 38 000 лв. Продължава и дългогодишният за Пловдив танцов фестивал "Черната кутия", който ще се случи със субсидия в размер на 36 000 лв. Ученическите образователни курсове в рамките на изкуство и култура - "Академия Синдикат" също са подкрепени от общината с 17 920 лв., а литературното списание "Страница" ще получи 13 300 лв. Идващата 2018 година няма да мине и без Капана фест - финансиран с 21 000 лева. Организаторите от "Соул Сити" ще ни зарадват и с коледен фестивал - "Коледа в Капана", подкрепен от общината с 18 000 лв.

През пролетта ще се насладим на "София филм фест", а през есента на "Киномания", като случването на фестивалите в Пловдив става съответно с 15 000 и 4 000 лв. Освен тях, "Нощ на музеите и галериите" ще се случи с помощ от 40 000 лева от общинския бюджет. Кукленият фестивал "Двама са малко, трима са много" получава 50 000 лв, а театралният "Сцена на кръстопът" - 40 000 лв.

Традиционно през лятото ще се проведе "Филмови нощи във Филипополис" на лятно кино "Орфей", като субсидията е от 4 000 лв. Отново се очаква и пловдивско издание на варненския фестивал "Любовта е Лудост", подкрепен от общинския бюджет с 3 000 лв. Успешно е оценено първото издание на "Късо кино във Фарго", който ще продължи и през 2018 година със субсидия от 4000 лв.

Някои други новаторски и неочаквани събития също попадат в Културния календар. Любопитен средновековен фестивал "Животът в Пловдив през Средновековието" е субсидиран с 10 800 лв. Фестивалът се организира от организация "Българско историческо наследство". Пловдивските писатели пък са подкрепени с 16 530 лв за новия си проект "Фестивал на поезията - Орфей". 

Още по темата
МЕЛОМАНИ! Стинг пристигна в България
Часовник
21:08
В София пристигна един от най-известните музканти в света и носител на 16 награди "Грами" - Стинг. Утрешният концерт на 65-годнишния музикант е специален, защото на сцената ще се качи и синът му -...
Напиши коментар »
(1)
1
Стинг отново тук. Браво ! Дали Бойко ще го уважи ? Все пак е един от най-великите живи музиканти . Може и да му изпее култовото - Батальонът се строява .....
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

- Докторе, нещо съм зле с очите. Не виждам добре надалеч.
Лекарят завел пациента до прозореца и му посочил слънцето:
- Това там виждаш ли го?
- Да, това е слънцето.
- А знаеш ли, че то е на 150 милиона километра? Ти колко надалеч искаш да виждаш?