СЛЯПА ТЕМИДА! Само 3 години условна присъда за убиец-тираджия

Само в ПИК
СЛЯПА ТЕМИДА! Само 3 години условна присъда за убиец-тираджия
Автор: ПИК
Дата
Дата
2108
Коментари
0
СЛЯПА ТЕМИДА! Само 3 години условна присъда за убиец-тираджия

Турчинът Серкан Чакър, който на 3 май вечерта удари с камиона си пътнически автобус, уби едно момиче на 21 години Иванина Бисерова от Белоградчик и прати 6 души в тежко състояние в болница, се отървава само с 3 години условна присъда. 

Това е поредната смехотворна присъда, която излиза от окръжния съд Монтана. Незнайно по какви причини съдия Цветан Колев е постановил изпитателен срок от 5 години, а едва 24 месеца турчинът няма да има право да шофира. Според експерти порочната практика, убийци на пътя да се отървават с леки присъди, е че се признават за виновни, като така намаляват наказанието си с 1/3. Точно така е направил и Чакър, чийто процес се гледа по съкратената процедура, а той се признава за виновен, което именно дава право на съдия Цветан Колев да се смили над него. 

Ужасната трагедия се случва на 3 май вечерта в местността Котарска бара, на около 30 километра от Монтана. Автобусът на фирма "Монтана Автотранспорт" изпълнява редовния си курс от София към Белоградчик, като от автогарата в Монтана автобусът тръгва с 12 пътници. Малко след село Смоляновци той е пометен от ремаркето на идващия срещу него ТИР с турска регистрация. При зверския удар всички стъкла се пръсват. Студентката Ивалина Кирилова излита през прозореца и загива на място. Останалите пасажери са затиснати под смачканите ламарини, пристига спешен екип от пожарникари, като успяват да измъкнат пострадалите. Сред пътниците има и бременна жена, на която й остават само 3 седмици до раждането. При зверската катастрофа обаче плацентата се отлепя и се налага лекарите да изродят преждевременно бебето. За щастие малкият Цветелин е жив и здрав. 

При разследването става ясно, че турчинът буквално е летял с камиона по мокрия асфалт. При разрешена скорост от 70 км. в час, неговата скорост е била 98 км. в час. Огромният ТИР навлязъл в насрещното платно при виражен завой, а срещу него се оказал автобусът. Чакър направил рязка маневра, за да се прибере в лентата си, но задните колела на ремаркето загубили сцепление с пътя и то започнало да се пързаля по пътя. След трагедията Серкан Часър е арестуван, като до деня на присъдата остава в ареста. 

Пострадалите при ужасяващата катастрофа, родителите и роднините на загиналата 21-годишна студентка Ивалина Кирилова са решени да облажват присъдата, което могат да направят в 14-дневен срок. Те са категорични, че ще протестират и ще искат ефективна присъда за убиеца на пътя. 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

Едно малко момиченце се моли: - ... Дай, Боже, здраве на мама и татко, хляб насъщен на гладните и малко дрехи на бедните момичета от списанието на татко..