БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Сметката със социалните помощи на министър Данов била източена

Само в ПИК
Сметката със социалните помощи на министър Данов била източена
Автор: ПИК
Дата
Дата
5425
Коментари
3
Сметката със социалните помощи на министър Данов била източена

Сметката, в която министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов е получавал през 2004 и 2005 г. социални помощи от Франция, е била източвана всеки месец през 2013 г. Министърът е подал жалба за това във френската полиция и по този повод днес се е видял с Реми Тюо, префект на криминалната полиция на Париж и генерален директор на СИВИПОЛ, и Жерар Зерби, дивизионен комисар, ръководен служител в СИВИПОЛ, съобщи segabg.com.

"Януари 2014 г. банката ми върна парите, но само за този месец", обясни Данов.

Французите изрично уточниха, че Данов не е обект на разследване или преследване, а само като вносител на жалба за неща, засягащи негови лични проблеми - кражба на кореспонденция и източване на негова лична сметка. Разследването не е приключило все още и на този етап не трябва да се разпространяват данни за това, отбелязаха експертите.

СИВИПОЛ е дружество за консултантски услуги, в което френската държава притежава 40% от акциите. То е свързано с френското МВР и е натоварено да изнася в чужбина ноу-хау-то на френското министерство на вътрешните работи в областта на сигурността. България работи със СИВИПОЛ от 2005 г. по различни проекти.

Миналата година "Бивол" разкри, че Иван Данов неправомерно е получил неправомерно 15 000 евро социални помощи във Франция, макар по онова време да не е бил безработен.

След дълго увъртане Данов призна фактите, но обясни, че няма вина за това. В интервю за БНТ той посъветва журналистите да питат френските власти защо са му превеждани помощите. Според Данов пропускът да спрат подпомагането е техен, защото той е подал съответните уведомления, че напуска страната. Данов уточни, че по времето, в което му са изплащани помощите за безработица, той е бил в неплатен отпуск от Университета по архитектура, където преподава. Министърът се обидил от внушенията, че точи социални помощи във Франция. Той не знае и защо французите не си искали обратно парите. Данов забравил за парите в тази сметка, защото нямал нужда от тях.

Напиши коментар »
(3)
1
Човека не може да си управлява собствените финанси, а ние сме си го назначили за министър... Ама то си ни е навик, все пак Батемберг сме го измъкнали от публичният дом за да ни стане цар.:)
2
Префект на криминалната полиция на Париж и генерален директор на СИВИПОЛ и дивизионен комисар, ръководен служител в СИВИПОЛ са в България. Дали сега няма да се наложи "белият генерал" спешно да направи къс спринт по "белите си магистрали".
3
ТАКА СЕ ПРАВИ БЪЛГАРИНО!! АЙДУЦИТЕ- КОМУНИСТИ ИЗНАСЯТ НОУ-ХАУ- ТА В БЕЛИТЕ СТРАНИ, КАК ПО ПЛАДНЕШКИ СЕ ПРАВИ АЙДУКЛУК!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

– Зетко, тоя чай защо мирише на горчиви бадеми? –Пий, мамо, пий, ще ти минат всички болки...